Platforma Tradesilvania, invitata la focus grup de consultare pentru prevenirea spalarii banilor in Bucuresti

Platforma Tradesilvania, invitata la focus grup de consultare pentru prevenirea spalarii banilor in Bucuresti

Pe data de 15.12.2021, directorul operational si directorul de conformitate al Tradesilvania au fost prezenti la un focus-grup organizat de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) la Bucuresti. Evenimentul a facut parte din proiectul Money Laundering and Terrorism Financing Risks Compliance: Implementing a National Mechanism to Assess and Manage Money Laundering and Terrorism Financing Risks in Romania.

Proiectul, finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului de Sprijin pentru Reforme Structurale 2017-2020, are ca obiect realizarea evaluarii riscurilor de spalare a banilor si finantare a terorismului la nivel national.

Echipa Tradesilvania a fost invitata in cadrul unui focus-grup dedicat entitatilor raportoare din sectorul profesiilor si activitatilor non-financiare. Pe 14.12.2021, tot in cadrul evenimentului, s-a organizat un focus-grup pentru reprezentantii entitatilor financiare reglementate.

Echipa Tradesilvania a acceptat invitatia deoarece doreste sa deschida un dialog despre reglementarea serviciilor ce tranzactioneaza bunuri digitale si despre bunele practici in conformitatea tranzactiilor cu bunuri digitale care trebuie urmarite ca entitate din spatiul crypto.

Platforma Tradesilvania a dezvoltat si implementat proceduri stricte pentru prevenirea spalarii banilor, asigurandu-se ca serviciile furnizate sunt in deplina conformitate cu legislatia aplicabila din Romania si UE ( legea 129/2019). Acest lucru permite echipei Tradesilvania sa se adreseze unei plaje largi de clienti din Spatiul Economic European (SEE) si sa previna spalarea banilor si finantarea terorismului prin intermediul platformei la un nivel ridicat.

Tradesilvania a implementat procedurile cerute de legea 129/2019 si a dezvoltat un sistem inovativ de proceduri si norme in domeniul criptomonedelor, bunurilor digitale si solutiilor blockchain. De aceea, echipa considera ca este in masura sa ofere un cadru legal pentru colaborarea cu entitatile financiare reglementate, atat in Romania, cat si in SEE. In acelasi timp, implementarea multi-departamentala a procedurilor legale permite echipei Tradesilvania sa deschida un dialog concret cu autoritatile pe temele propuse de focus-grup-ul din 15.12.2021.

Tradesilvania este o platforma specializata in tranzactionarea criptomonedelor cu sediul in Cluj-Napoca, care ofera servicii de investitii cu bunuri digitale si criptomonede cat si servicii de savings criptomonede. Platforma ofera acces la 40 de criptoactive/criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite utilizatorului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand.

Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie a activelor. In 2021, platforma a inclus serviciul de savings, care permite utilizatorilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele care sunt stocate pe Tradesilvania.

[email protected]; (+4) 031 631 3186

Adresă: Strada Alverna 58, Parter, Cluj-Napoca, România

https://tradesilvania.com/ro