Polkadot (DOT) - Coin of the Week

Polkadot (DOT) - Coin of the Week

Polkadot (DOT) este un software care dezvolta o retea globala de blockchain-uri interconectate. Aceasta retea ajuta la crearea si sustinerea unei infrastructuri pentru aplicatii descentralizate (dApps) complexe. Polkadot permite transferul de date si active intre diferite blockchain-uri si faciliteaza interoperabilitatea intre ele.

Cum a aparut criptomoneda Polkadot ?

Proiectul Polkadot (DOT) a fost fondat in 2016, de catre Gavin Wood (fost co-fondator Ethereum), Peter Czaban si Robert Habermeier. In acelasi timp, Wood a participat la dezvoltarea limbajului Solidity, care este folosit pentru dezvoltarea aplicatiilor descentralizate.

Polkadot (DOT) a strans aproximativ 200 de milioane USD prin vanzarea criptomonedei native DOT. Vanzarile au fost organizate cu ajutorul Fundatiei Web3, o entitate non-profit care a primit 30% din fondurile generate din vanzari. Organizatia, fondata tot de Wood, urmareste sa foloseasca fondurile pentru promovarea dezvoltarii Polkadot.

Cum functioneaza criptomoneda Polkadot ?

Proiectul Polkadot (DOT) se bazeaza pe trei tipuri de retele blockchain:

  • Retea principala - spatiul in care tranzactiile sunt finalizate; proceseaza 1000 de tranzactii pe secunda.
  • Retele parachain - retele blockchain personalizate care folosesc reteaua principala pentru a confirma tranzactiile.
  • Retele de legatura - permit retelei Polkadot sa interactioneze cu alte tehnologii blockchain.

Pentru a mentine integritatea sistemului, reteaua principala Polkadot foloseste o varianta a protocolului de consens proof-of-stake (PoS). Acest sistem permite oricarui detinator de DOT sa blocheze anumite sume pentru sustinerea retelei si posibilitatea de a genera venit pasiv.

Administrare Polkadot

Dezvoltarea Polkadot este influentata de trei tipuri de utilizatori:

  • Detinatorii de Polkadot (DOT) - oricine cumpara Polkadot isi poate folosi fondurile pentru a propune modificari in retea si pentru a aproba sau respinge modificarile propuse de altii.
  • Consiliul – ales de detinatorii DOT, membrii consiliului sunt responsabili pentru propunerile de modificari asupra ecosistemului Polkadot; propunerile membrilor necesita mai putine voturi pentru a fi aprobate decat cele ale detinatorilor DOT.
  • Echipa tehnica - Format din utilizatori care dezvolta in mod activ ecosistemul Polkadot; membrii echipei sunt alesi de Consiliu

Aplicatii ale monedei Polkadot

  • Finante descentralizate (DeFi)
  • Jocuri si NFT
  • Managementul lanturilor de aprovizionare

Pentru mai multe informatii cu privire la DOT mergi pe pagina Pret Polkadot (DOT).

Avantajele criptomonedei Polkado (DOT)

  • Scalabilitate
  • Interoperabilitate
  • Guvernare eficienta

Pentru mai multe informatii cu privire la DOT mergi pe pagina Pret Polkadot (DOT).

Criptomoneda Polkadot in 2023

Lansarea OpenGov pe Polkadot reprezinta un eveniment important pentru proiect in 2023. OpenGov va aduce o descentralizare procesului de guvernare din interiorul proiectului si va creste volumul deciziilor colective care pot fi luate de retea in orice moment. Implementarea OpenGov va oferi mai multa adaptabilitate blockchain-ului Polkadot si va asigura mai multa inovatie pe reteaua proiectului.

Indicatori Polkadot

Market Cap Polkadot: 5.8 miliarde EURO

Pret Polkadot azi: 5 EURO

Volum de tranzactionare Polkadot (24 ore): 368 milioane EURO

Comunitate Polkadot

https://twitter.com/Polkadot

Cele mai noi stiri despre Polkadot

  • Astar Network, un hub de inovatie din cadrul Polkadot, a incheiat un parteneriat cu autoritatile din Shibuya, Tokyo, pentru a dezvolta o initiativa Web3 in regiune.

Cum cumpar criptomoneda Polkadot

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda Polkadot sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Solana (SOL). In platforma noastra, ai posibilitatea de a include unitatile de Polkadot (DOT) in serviciul de Savings, prin care poti genera venit pasiv.

Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda Polkadot pe platforma premium de investitii crypto din Romania!