Pot companiile producătoare de energie să se implice în minarea criptomonedelor? - 23-04-2020

Companiile producătoare de energie pot să aleagă minarea de criptomonede în interes propriu, în loc să ofere facilități și vouchere de reducere a costurilor energetice pentru minerii de criptomonede

Pot companiile producătoare de energie să se implice în minarea criptomonedelor? - 23-04-2020

Companiile producătoare de energie pot să aleagă minarea de criptomonede în interes propriu, în loc să ofere facilități și vouchere de reducere a costurilor energetice pentru minerii de criptomonede.

Astfel, accesul la energie reprezintă una din condițiile sine-qua-non ale minării de criptomonede, iar accesul la energie ieftină este un câștig major. Se pare că marile trusturi miniere din domeniul criptomonedelor vor avea un concurent serios în persoana furnizorilor de energie. În contextul actualei pandemii de Coronavirus, majoritatea activităților s-au mutat în on-line și de aici, ideea companiilor energetice de a intra pe piața criptomonedelor.

Evident, această idee nu este nouă, Iranul și China fiind state care oferă acces liber la energie electrică tuturor celor care doresc să mineze criptomonede în interesul acestor state. Iranul a instalat facilități de minare a criptomonedelor în moschei, în timp ce despre China se crede că se află în spatele minerilor care au acumulat deja jumătate din numărul de Bitcoin existent pe piațp până acum.

Deoarece costurile sunt deja scăzute și previzibile, proprietarii de instalații spun că se află într-o „poziție favorabilă pe piață” și consideră că vor rămâne profitabile chiar și după ce evenimentul la jumătate va duce la o recompensă blocată a bitcoinului până la 6,25 BTC în mai.

„Datorită poziției noastre unice de co-generație, suntem capabili să obținem bani pe piețele în jos, astfel încât să fim disponibili pentru a surprinde evoluția volatilă a prețurilor”, a declarat Tim Rainey, directorul financiar al Greenidge.

Înființată pentru prima dată în 1937, Greenidge este acum deținută de Atlas Holdings cu sediul în Connecticut, care a ajutat la instalarea platformelor miniere în instalație pe parcursul a patru luni. Planta se deschidea doar la orele de vârf în lunile de vară și de iarnă; noua inițiativă minieră înseamnă că acum funcționează tot anul.

Ferma de servere consumă în prezent 14 megawati din cei 106 megawati din capacitatea Greenidge. Este suficientă energie electrică pentru a alimenta mult peste 11.000 de locuințe medii din SUA.

Asistăm, așadar la o schimbare de paradigmă. Centralele electrice vor să folosească propria energie pentru minarea criptomonedelor, alegând să nu o vândă pe toată către consumator, ceea ce constituie premisa unei adevărate revoluții tehnologic.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.