Președintele Uzbekistanului emite un decret pentru adoptarea unui cadru crypto special - SEC dublează reglementarea crypto prin extinderea capacității unității

Președintele Uzbekistanului emite un decret pentru adoptarea unui cadru crypto special - SEC dublează reglementarea crypto prin extinderea capacității unității

Președintele Uzbekistanului emite un decret pentru adoptarea unui cadru crypto special

Republica Uzbekistan continuă să progreseze în ceea ce privește reglementările locale privind criptomonedele, președintele uzbec Shavkat Mirziyoyev emițând un nou decret care reglementează această industrie.

Noul decret instruiește o reorganizare a unei importante agenții prezidențiale, cunoscute sub numele de Agenția Națională pentru Managementul Proiectelor (NAPM). Autoritatea a promovat anterior tranzacționarea crypto în Uzbekistan, propunând să permită rezidenților să efectueze toate tipurile de tranzacții crypto în 2021.

Potrivit decretului, NAPM va fi restructurată într-o nouă entitate, numită Agenția Națională pentru Proiecte de Perspectivă (NAPP), responsabilă de o gamă largă de proiecte legate de reglementarea crypto, cu misiunea de a adopta un "regim special de reglementare crypto" în Uzbekistan.

Agenția trebuie să elaboreze și să adopte o politică de stat unificată privind crypto, precum și să asigure protecția investitorilor și să aplice măsuri de combatere a activităților ilegale, cum ar fi finanțarea terorismului. De asemenea, NAPP va iniția și promova proiecte care aplică blockchain și alte tehnologii emergente în administrația publică și în alte sectoare socio-economice.

NAPP poate stabili condițiile legale pentru entitățile care utilizează tehnologia crypto și blockchain, precum și pentru furnizorii de active virtuale, inclusiv firmele de tranzacționare și de minare crypto, magazinele din industrie și altele. Agenția este, de asemenea, responsabilă pentru acordarea de licențe și supravegherea furnizorilor de servicii de active virtuale, care trebuie să plătească o serie de taxe de stat. În document se arată:

"Participanții la regimul special trebuie să plătească deduceri obligatorii la toate tipurile de taxe și fonduri fiduciare de stat, precum și plăți vamale pentru echipamente, documentație tehnologică, software [...] importate pentru nevoile lor proprii, care nu sunt produse în Republica Uzbekistan [...]"

Potrivit documentului, veniturile din salarii ale participanților la "regimul special" sunt supuse impozitului pe venitul personal, la o rată fixă de 7,5%. (Sursa EN)

SEC dublează reglementarea crypto prin extinderea capacității unității

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), a anunțat că va dubla numărul de personal responsabil cu protejarea investitorilor pe piețele de criptomonede.

Conform anunțului, unitatea Cyber Unit a SEC, care include echipa Crypto Assets and Cyber, va angaja 20 de persoane noi, pentru 50 de posturi dedicate.

SEC a precizat că cele 20 de angajări vor include avocați din personalul de investigație, avocați de proces și analiști de fraudă. Președintele, Gary Gensler, a lăudat numirile ca fiind așteptate de mult timp și esențiale pentru supravegherea unuia dintre cele mai noi și mai populare sectoare de pe Wall Street.

Aceasta este o veste binevenită pentru mulți dintre cei care au fost îngrijorați de potențialul de manipulare a pieței și de alte activități frauduloase în spațiul crypto. În ultimele luni, unitatea crypto a SEC "a intentat cu succes zeci de cazuri împotriva celor care au încercat să profite de investitorii de pe piețele crypto", a declarat Gensler, adăugând:"Prin dublarea aproape a dimensiunii acestei unități-cheie, SEC va fi mai bine echipată pentru a supraveghea neregulile de pe piețele crypto, continuând în același timp să identifice problemele de divulgare și de control în ceea ce privește securitatea cibernetică." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.