Previziuni cripto-monede 2020

John McAfee a făcut o estimare scriind pe o rețea de socializare că, la finalul anului 2020, Bitcoin va ajunge să coste, undeva între

Previziuni cripto-monede 2020

Fondatorul Companiei de Software McAfee, John McAfee a făcut o estimare scriind pe o rețea de socializare că, la finalul anului 2020, Bitcoin va ajunge să coste, undeva între 500 000 și 1 000 000 dolari.

Există și previziuni cripto-monede pentru 2020 concretizate în păreri pesimiste, mai ales după ce președintele SUA, Donald J Trump a afirmat :  ”nu sunt un fan al Bitcoin și al altor criptomonede, care nu sunt bani și a căror valoare este extrem de volatilă și nu se bazează pe nimic (…)Activele cripto nereglementate pot facilita un comportament ilegal, inclusiv trafic de droguri și alte activități ilegale”, ceea ce a dus la o scădere a Bitcoin sub pragul de 10 000 dolari. Intervenția președintelui american poate fi pusă în legătură și cu faptul că Venezuela, o țară crunt afectată de criza economică, având sistemul bancar în pragul colapsului, având o atitudine puternic anti-americană, încearcă prin regimul de la Caracas, condus de Nicolas Maduro să forțeze redresarea, prin investițiile în cripto-monede.

Analistul Ronnie Moas estimează că în 2020, Bitcoin va valora undeva între 15 000 și 20 000 dolari. Așadar, cripto-monedele pot să înregistreze creșteri importante în anul 2020.

Și pe piața românească există previziuni-cripto-monede-2020, cu privire la evoluția Bitcoin în 2020 și în anii care urmează, mergându-se pe o previziune pentru un secol : ”După următorul halving, care va avea loc în 2020, Bitcoinii minaţi zilnic vor fi în număr de 864. Ca urmăre, după halvingul din 2024 vor fi doar 432BTC minaţi într-o zi. La un moment dat, în anul 2032, vor fi minate deja aproape 99% din toate criptomonedele (20.671.875). Apoi, în următorii 100 de ani oamenii vor încerca să obţină şi restul de 1.6%.La un moment dat, oamenii vor realiza că aproape toate criptomonedele Bitcoin au fost deja minate. Atunci probabil se vor şi speria că “au pierdut startul”, iar preţurile vor creşte şi mai mult. Dacă moneda digitală se va aprecia în acelaşi ritm precum a făcut-o în ultimele 12 luni, când a crescut de la 689.80$ (în iulie 2016) la aproape 5000$, sunt şanse mari ca în 2020, după următorul halving, preţul să fie de 20.000$.

Analiza WeissRatings a pornit de la două modele: ciclurile care influențează estimarea calendarului tendințelor majore ale pieței și evaluarea care așează în ierarhie monedele cu cea mai mare combinație de tehnologie, risc, recompensă și adopție. Multe cripto-monede care sunt inspirate de Bitcoin pot dispărea, în 2020, după cum în Top 10, pot pătrunde crypto-monede noi. Bitcoin va crește, în timp ce alte cripto-monede pot ieși din conul de umbra, ajungând să le crească valoarea și de 20 de ori.  Aceeași analiză arată faptul că unele cripto-monede ca EOS, Cardano, Holochain, Waves pun umărul la crearea Internet 3.0 – o rețea mai sigură și mai durabilă pe plan mondial, în timp ce valorile de piață vor atinge cțteva trilioane de dolari.

Ripple/XRP și Stellar, conform aceleiași analize și acelorași previziuni-cripto-monede-2020 pot depăși Bitcoin, existând riscul de a se perturba piețele financiare, remitențele, transferurile bancare etc.

Ripple/XRP, în special, urmărește să revoluționeze SWIFT, rețeaua gigantică de plăți a sistemului bancar global. Dacă va ajunge să se ridice la nivelul cotei de piață a SWIFT și chiar să îi devină înlocuitoare în anumite domenii, șansele ca XRP să devină în cele din urmă cripto-moneda mondială nr.1 devin tot mai mari.

Oamenii de afaceri și oamenii politici s-au întrecut în previziuni fie optimiste, fie sumbre cu privire la succesul cripto-monedelor în 2020. Rămâne de văzut dacă timpul le va da dreptate. Așadar, previziunile pentru Bitcoin, cea mai cunoscută cripto-monedă pornesc de la 10 00 dolari, până la 1 milion de dolari, după cum există și analize potrivit cărora această cripto-monedă va putea fi depășită de către monedele concurente.

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S