Previziuni despre evoluția criptomonedelor în anul 2020

Previziuni despre evoluția criptomonedelor în anul 2020

Anul 2020 va aduce unele surprize importante pe piața digitală, influențând evoluția criptomonedelor. În primul rând, toată lumea așteaptă Bitcoin Halving, eveniment echivalent pe piața criptomionedelor cu Oscarul pentru film sau Cupa Mondială pentru fotbal, care se preconizează să aibă loc în a doua jumătate a lunii mai 2020.

Elementul principal care poate provoca o furtună pe piața criptomonedelor este Libra, stablecoin susținut de active pe care Facebook l-a anunțat la începutul lui 2019, deși nu va fi disponibil până cel puțin în vara anului 2020, când se estimează că va înlătura obstacolele de reglementare necesare.

În orice caz, rămân o mulțime de incertitudini cu privire la noul stablecoin, care se sprijină pe  activitatea Uber, Vodafone, Coinbase și chiar a  unui membru al familiei Kushner. O parte din aceste incertitudini va determina  și alți jucători importanți, cum ar fi Mastercard, eBay și Paypal Holdings,se implice activ pe piața criptomonedelor.

Desigur, chestiunea intrării ca jucători pe piața criptomonedelor este în cele din urmă o mare provocare pe piața criptomonedelor. 2019 a generat o conștientizare din ce în ce mai mare din partea agențiilor federale că criptomoneda (și tehnologia blockchain în general) încep să devină mai puțin o componentă a societății și mai mult din elementul de bază al acesteia.

Rezerva Federală Americană a dezvăluit că Banca Centrală a Statelor Unite se ocupă de un analog digital potențial bazat pe moneda americană.

Între timp, Serviciul de Venituri Interne și-a consolidat acțiunile privind raportarea tranzacțiilor de criptomonedă pentru sezonul fiscal următor.

Această necesitate a inovației a fost o tendință evidentă în principalele domenii ale pieței criptomonedelor, iar inovațiile vor apărea și în 2020. Libra în sine este (sau a fost) susținută de membrii diverselor companii fintech. Între timp, giganții fintech precum Plaid și Chime și-au atins evaluările în mare parte din investiții realizate de companii din industria financiară precum Visa și Goldman Sachs Group, care sunt interesați de activele digitale, dar îngroziți de incertitudinea care îi înconjoară.

În 2020, se va vedea cum vor gestiona băncile clasice gestiunea criptomonedelor. Germania și Olanda sunt în fruntea statelor care s-au pregătit legislativ pentru acest pas. În 2020, modificările legislative internaționale vor duce la creșterea rolului stablecoins, în raport cu criptomonedele clasice.

Totodată, autoritățile au început să distrugă anonimizarea caracteristică activităților legate de criptomonede, au elaborat sisteme noi de taxare și verificare a legalității tranzacțiilor. Se așteaptă ca nici infractorii virtuali să nu stea cu mâinile în sân, deci implicarea crimei organizate pe piața criptomonedelor va fi în creștere. Evident că și metodele de evaziune vor fi altele, de aceea, se anunță un an interesant.

Ideea generală este că anul 2020 va fi un moment de progres sau de regres pentru criptomonede. Fie criptomonedele vor începe să-și dovedească valențele, fie vor începe să dispară.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.