Prin educație și comunicare putem clădi baza pentru folosirea în masă a criptomonedelor

Comunicarea deschisă asupra dezavantajelor, beneficiilor și programelor educaționale ar putea ajuta la creșterea încrederii în cripturi și la crearea unei perspective pozitive către tehnologii precum blockchain.

Prin educație și comunicare putem clădi baza pentru folosirea în masă a criptomonedelor

Comunicarea deschisă asupra dezavantajelor, beneficiilor și programelor educaționale ar putea ajuta la creșterea încrederii în cripturi și la crearea unei perspective pozitive către tehnologii precum blockchain.

Acestea au fost constatările din studiul realizat de către Edelman Trust Barometer publicat pe 12 mai. Firma de comunicații la nivel mondial a concluzionat că, cu cât mai mulți oameni știu despre cripto, cu atât văd potențialul impactului pozitiv pe care îl pot avea.

Raportul spune că 35% dintre persoanele chestionate consideră că blockchainul și criptomonedele precum Bitcoin (BTC) ar putea avea un efect pozitiv ca tehnologii emergente.

Javier Pastor, ofițer principal de vânzări pentru schimbul de criptare Bit2me din Spania, este de acord cu concluziile lui Edelman.

Pastor citează cercetările interne efectuate de schimbul pe care sunt nevoile oamenilor din cadrul comunității crypto, dezvăluind că 51,1% dintre respondenți consideră că consideră educația ca un factor critic pentru adoptarea în masă criptomonedelor.

CSO Bit2me a adăugat următoarele: „Cu siguranță când vorbim despre criptomonede, continuăm să vedem o ignoranță largă față de ele. Scopul specific al criptelor nu este atingerea comunității în mod clar, tocmai din cauza lipsei de comunicare. Cred că unul dintre secretele sau pilonii adoptării criptelor este educarea instituțiilor mai întâi, în școli. "

Pe de altă parte, Guzman Pintos, co-fondator și șef de creștere la Luxor Mining, consideră că există unii factori cruciali de luat în considerare atunci când abordăm această problemă: "Cred că cei doi factori principali ai adopției criptocurrency în următorii câțiva ani vor fi numărul tot mai mare de utilizatori de internet la nivel mondial și creșterea transparenței prin reglementare."

Pintos adaugă că, în calitate de companii cripto, au nevoie de mai mult pentru a construi un ecosistem robust prin crearea de conștientizare, cod de aprovizionare deschisă, încurajarea auditurilor și „cel mai important, reducerea duratei educației” pentru a vedea mai mulți jucători internaționali să participe în spațiu.

Daniel Quiroga, vicepreședintele Afacerilor Publice, Edelman Columbia, a subliniat o altă dintre provocările cu care se confruntă companiile fintech în mijlocul crizei COVID-10, inclusiv sectorul criptomonedelor: "La Edelman Trust Barometer, cel mai mare studiu de încredere din lume, am constatat că, înainte de criza pandemică, încrederea în companii și în CEO-uri atingea niveluri care nu au fost văzute până acum. [...] Cu toate acestea, criza datorată COVID-19 implică noi provocări pentru companii, deoarece consumatorii se așteaptă să se adapteze la situația actuală și vor pedepsi acele mărci care acționează indiferent față de situație. "

În alte studii legate de adoptarea criptelor, anul trecut Cointelegraph a raportat cercetări care au relevat că 2% dintre americani au încredere în Balanța Facebook mai mult decât Bitcoin.

Un studiu realizat de Juniper Research a dezvăluit că există o credință din ce în ce mai mare că tehnologia blockchain va reduce în mod semnificativ costurile comercianților de retail alimentari prin simplificarea lanțurilor de aprovizionare.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.