Republica Centrafricana devine a doua tara din lume care adopta Bitcoin ca mijloc legal de plata

Republica Centrafricana devine a doua tara din lume care adopta Bitcoin ca mijloc legal de plata

Republica Centrafricana a devenit prima natiune africana care a adoptat oficial Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plata. In prezent, El Salvador este singura alta tara din lume care utilizeaza Bitcoin ca moneda oficiala.

Parlamentul centrafrican a votat in unanimitate in favoarea adoptarii Bitcoin. Legea a fost determinata de nevoia de digitalizare si eficientizare a spatiului financiar din tara. Autoritatile locale au declarat ca adoptarea Bitcoin ca moneda oficiala reprezinta un pas decisiv catre noi oportunitati fintech pentru RCA.

Un raport recent al companiei Chainalysis a constatat ca de la mijlocul anului 2020, pana la jumatatea lui 2021, africanii au primit plati crypto in valoare de 105.6 miliarde USD, care reprezintă o crestere de 1200% fata de anul precedent. Acest lucru arata ca Africa este pregatita pentru o adoptie larga a spatiului crypto.

Alte tari de pe continent, cum este Africa de Sud, prefera deocamdata doar sa taxeze si sa reglementeze criptomonedele, in timp ce anumite natiuni africane sunt mai inclinate catre monedele digitale centrale (CBDC).

Autoritatile din Kenya asteapta o accelerare a digitalizarii pentru a face schimbari semnificative in modul de raportare la crypto. Nigeria a adoptat un proiect de CBDC, in timp ce Ghana continua planurile pentru o moneda digitala centrala.

Adoptarea Bitcoin de catre RCA arata un trend clar de acceptare si consolidare pe piata criptomonedelor. Expertii se asteapta la mai multe schimbari de acest gen din partea bancilor centrale globale.

Tradesilvania ofera acces la 55 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!