Revoluția Blockchain și adaptarea mediului de afaceri la criptomonede

Revoluția Blockchain și adaptarea mediului de afaceri la criptomonede

Economia este un sistem viu, în profundă schimbare. Dacă vom compara economia cu un corp uman, domeniile economiei sunt sistemul circulator, instituțiile financiare sunt organele vitale, iar banii sunt sângele care circulă. Așa cum corpul uman are nevoie de medicamente, de transfuzii de sânge, transplanturi de organe, de creștere a imunității, economia are nevoie de ajutor. Speculațiile economice pot fi văzute ca anomaliile din corpul uman care provoacă boli îngrozitoare precum cancerul, bolile de sânge, infarctul miocardic etc. De exemplu, creșterea numărului de leucocite duce la leucemie, tot altfel cum speculațiile bursiere duc la pierderi masive de lichidități. Când un organ cedează, salvarea vieții se face prin transplant. Revoluția Blockcahin și Bitcoin au fost răspunsul la criza mondială din 2008, când organismul economiei a fost afectat de speculații, asemeni unei invazii de leucocite sau de anticorpi care în loc să salveze organismul îl atacă.

Tehnologia Blockchain și criptomonedele reprezintă o reacție necesară a economiei la amenințările exterioare, având efectul unui vaccin care previne instalarea unei viroze sau ca un tratament care înlătură sau ține sub control o boală.

Fiind conectat la realitate, mai rapid decât orice alt mediu, mediul de afaceri a înțeles că trebuie să se plieze pe tehnologiile de ultimă oră, adică să adere la tehnologia Blockchain și la mediul criptomonedelor.  Lumea noastră, ”satul global” cum i se spune, este într-o continuă mișcare, toți vor să beneficieze de rapiditate în circulație, în tranzacții, să folosească timpul cât mai eficient, nu să fie blocați la ghișeele băncilor, în trafic, aeroporturi, la birourile unei agenții de turism, într-un spital, la o farmacie, într-un spital. Tratamentele, transplanturile pot fi realizate mai ușor dacă se implementează tehnologia Blockchain. Practic, folosind Blockchain, utilizatorul poate să obțină și fracțiuni de criptomonedă, adică să câștige ceva. Nu știm ce poate câștiga un om care stă blocat la ghișeul unei bănci sau în terminalul de îmbarcare al unui aeroport.

Tehnologia Blockchain și criptomonedele vor exista cât va exista Internetul și cât va exista electricitatea sau cât vor exista dispozitivele IT, așadar revoluția Blockchain nu se poate sfârși vreodată.

Industria cumpărăturilor online este în creștere, deoarece mai multe persoane aleg să primească bunuri din confortul caselor lor, mai degrabă decât să se deplaseze către un magazin alimentar din apropiere. Cu dimensiunea pieței de cumpărături online care va atinge 4 trilioane de dolari în 2020, vor trebui să fie implicate mai multe companii de criptomonede pentru a crea o alternativă la monedele fiat prin generalizarea la nivel mondial a utilizării criptomonedelor.

Oamenii s-au bazat foarte mult pe bănci pentru a efectua plăți zilnice și pentru a-și păstra banii în siguranță. Băncile sunt, de asemenea, responsabile pentru investiția activelor pentru a crea mai multă avere. Numărul persoanelor care utilizează băncile este în creștere în fiecare an, conform bazei de date Global Findex a Băncii Mondiale: 1,2 miliarde de adulți au deschis un cont bancar din 2011 până în 2017.

Industria financiară tradițională nu a fost lipsită de anumite provocări în ultimii ani, băncile centrale din țări precum Venezuela și Zimbabwe au tipărit monede fiat pentru a aborda economiile care se încruntă, iar liderii de piață precum Deutsche Bank au fost afectate de scandaluri privind spălarea de bani. Mulți oameni încep să se îndoiască dacă sistemul bancar tradițional va continua chiar și în anii următori.

Cu servicii precum PayPal și Alipay care oferă viteze de tranzacție rapide, mediul criptomonedelor va trebui să concureze pentru a înlocui parțial sau complet sistemul bancar tradițional.

Cel mai mare avantaj pe care îl are mediul criptomonedelor este promisiunea sa pentru un sistem bancar transparent. Descentralizarea ne asigură că toată lumea din rețea înțelege ce se întâmplă în cadrul sistemului - o caracteristică care lipsește din activitatea bancară actuală.

Băncile înțeleg acest lucru, motiv pentru care unele entități, cum ar fi Bank of America, utilizează o rețea unică, centrată pe blockchain, pentru a găzdui înregistrările bancare și pentru a autentifica datele personale și de afaceri.

Totodată, încadrându-se în Revoluția Blockchain, tot mai multe bănci aleg să devincă custode de criptomonede, în timp ce băncile centrale, garant al monedelor fiat sunt pe cale să realizeze un compromis istoric, preferând să se concentreze pe stablecoins, monede digitale, susținute la paritate cu o valută fiat eficientă. Au existat voci care spuneau că Euro va supraviețui dacă va deveni criptomonedă. Suedia vrea să scoată definitiv banii fizici din circulație, generalizând plata cu cardul și pentru a cumpăra un bilet de autobuz sau tramvai.

Unele companii oferă, de asemenea, o modalitate ușoară de a cumpăra unele dintre cele mai mari magazine online, inclusiv Amazon. De exemplu, Olodolo le permite utilizatorilor să facă cumpărături pe AliExpress, în timp ce plătesc în diverse criptomonede, precum Bitcoin Cash, Ether și Litecoin. Tot mai mulți oameni folosesc criptomonedele și tehnologia Blockchain în domeniul turismului, jocurilor on line, pariurilor sportive etc.

Revoluția Blockchain se impune  rapid, dar pentru a ajuta acest lucru, trebuie să crească numărul de companii din întreaga lume care acceptă criptomonedele ca mijloc de plată. De la cumpărături online până la călătorii, am văzut cum foarte multe afaceri se adaptează la revoluția Blockchain.

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.