Sistemele de votare blockchain ar putea fi viitorul, dar defectele actuale persistă

Pe măsură ce comenzile de adăpost sunt amplasate în Statele Unite, din cauza pandemiei coronavirusului, au apărut controverse în privința sistemelor de vot online...

Sistemele de votare blockchain ar putea fi viitorul, dar defectele actuale persistă

Pe măsură ce comenzile de adăpost sunt amplasate în Statele Unite, din cauza pandemiei coronavirusului, au apărut controverse în privința sistemelor de vot online. Pericolele votării pe internet au fost anunțate recent de către Asociația Americană pentru Progresul Științei sau AAAS.

Pe 9 aprilie, Centrul AAAS pentru dovezi științifice în probleme publice a scris o scrisoare deschisă guvernatorilor din SUA, secretarilor de stat și directorilor de alegeri de stat, exprimând o mare îngrijorare cu privire la securitatea sistemelor de vot online.

În timp ce scrisoarea afirma că „votul pe internet nu este o soluție sigură pentru votarea în Statele Unite, și nici nu va fi în viitorul previzibil”, experții notează că blockchain-ul ar putea juca încă un rol proeminent în avansarea sistemelor de vot online.

Ben Fisch a declarat pentru Cointelegraph că este de acord cu îngrijorările exprimate în scrisoarea AAAS, care afirmă că votarea pe internet este nesigură din cauza instrucțiunilor malware, a atacurilor de refuz de serviciu și a încălcărilor de confidențialitate. Cu toate acestea, în ciuda acestor vulnerabilități, Fisch a explicat că votarea pe internet este o aplicație complet adecvată pentru tehnologia blockchain: „Dacă sunt concepute în mod corespunzător, se presupune că baze de date blocate sunt transparente, asigurând coerența între toți spectatorii. Acest lucru este în întregime relevant pentru problema buletinelor de vot verificate de alegători. Cu toate acestea, aș răspunde și preocupărilor exprimate în scrisoarea AAAS, care a fost într-adevăr aprobat de mulți experți în domeniu. ”

Fisch a mai menționat că atacurile asociate votului pe internet sunt vaste, spunând că „toate soluțiile tehnologice actuale sunt prea imature pentru a fi utilizate chiar acum, având în vedere mizele mari.”

Cu toate acestea, este încă important să recunoaștem cum tehnologiile emergente, cum ar fi blockchain, pot fi aplicate în mod adecvat pentru a îmbunătăți sistemele de vot pe internet în viitor. Șeful personalului din Voatz, Hilary Braseth, a declarat pentru Cointelegraph că platforma bazată pe blockchain, în vârstă de cinci ani, le permite celor dislocate în cadrul militarilor sau persoanelor cu dizabilități posibilitatea de a vota folosind telefoanele mobile:

„Astăzi, conducem 10 piloți guvernamentali care implică mai puțin de 800 de alegători. Istoric, acești oameni votează prin e-mail, ceea ce nu este sigur. Cealaltă opțiune ar fi un buletin de vot pe hârtie, la care este greu de accesat atunci când ești implementat. Acum vedem că statele sunt dornice să ofere opțiuni mai accesibile pentru acești alegători. ”

Braseth a explicat că persoanele care folosesc Voatz au avantajul de a accesa buletinele de vot din dispozitivele mobile. Ea a menționat că o rețea publică, blocată, este permisă pentru a înregistra voturi, asigurându-se că selecțiile nu pot fi modificate: „Selecțiile ovale pe care indivizii le fac pe buletinele de vot sunt echivalente cu un simbol pe un blockchain, servind ca o tranzacție care este înregistrată pe blockchainul Voatz, care este alimentat de Hyperledger Fabric.”

De asemenea, Braseth a menționat că fiecare buletin de vot trimis pe un telefon mobil produce și un buletin de hârtie care conține un flux lung de caractere numit „ID anonim”. Acest ID este utilizat după fiecare alegere pentru a audia selecțiile tabulate din buletinele de vot cu datele blockchain pentru a vă asigura că totul se potrivește corespunzător. În plus, alegătorii primesc voturi de vot care conțin ID-ul lor anonim, astfel încât să se asigure că votul lor a fost depus și contabilizat corespunzător.

În timp ce conceptul din spatele Voatz este destul de revoluționar, cercetătorii MIT au descoperit o serie de vulnerabilități în sistemul său. Ei au remarcat că hackerii ar putea modifica, opri sau expune modul în care un utilizator individual a votat. În plus, cercetătorii au descoperit că utilizarea Voatz a unui furnizor terț pentru identificarea și verificarea alegătorilor pune probleme potențiale de confidențialitate.

În timp ce aceste vulnerabilități sunt similare cu cele ale sistemelor generale de vot online, Braseth a explicat că blockchainul este pus în prag la Voatz pentru a oferi transparență, mai degrabă decât securitate. Ea a explicat: „Blockchain este folosit ca mecanism de audit pentru piloții noștri de vot guvernamentali.”

În plus, Fisch a subliniat că, în timp ce raportul de analiză de securitate al MIT pe Voatz dezvăluie numeroase probleme cu platforma, el observă că problema nu este că blockchain este instrumentul greșit, ci că Voatz nu a utilizat în mod corespunzător tehnici blockchain pentru a aborda problemele fundamentale din votare sigură pe internet. A explicat:

În special, designul blockchain al Voatz nu garantează coerența interogărilor, care este o cerință de bază a sistemului blockchain. Aceasta înseamnă că, dacă doi utilizatori diferiți interogează serverul (serverele) care găzduiește baza de date blockchain cu aceeași întrebare, primesc exact același răspuns. Orice inconsecvență în răspunsurile date către utilizatori diferiți va fi în cele din urmă detectată”.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.