Solana (SOL) - Coin of the Week

Solana (SOL) - Coin of the Week

Solana este o platforma de tip infrastructura care ofera o baza pentru aplicatiile descentralizate (dApps), prioritizand scalabilitatea si rapiditatea tranzactiilor. Suplimentar, platforma este rezistenta la cenzura, avand inclusiv un mecanism inovativ, cunoscut ca Dovada a Istoriei (Solana Proof of Hystory).

Cum a aparut Solana?

Criptomoneda Solana (SOL) a fost dezvoltata de antreprenorul Anatoly Yakovenko in 2017, care a vrut sa inoveze in spatiul nodurilor descentralizate. Tehnologia blockchain Solana este sustinuta de Solana Labs, si Fundatia Solana, o organizatie non-profit din Elvetia, dedicata cresterii comunitatii din jurul criptomonedei.

Yakovenko si echipa sa au inceput sa primeasca fonduri in 2018. Intr-o serie de finantari din 2019, Solana Labs a strans peste 20 de milioane de USD. Dupa lansarea retelei principale in 2020, Solana (SOL) a strans inca 1.7 milioane USD, intr-o vanzare publica de criptomonede.

Cum functioneaza criptomoneda Solana?

Reteaua Solana include multe caracteristici comune in spatiul crypto, cum ar fi contractele inteligente (smart contracts) si emiterea de tokens. Totusi, pentru a se distinge de alte proiecte blockchain, Solana promite viteze mai mari si costuri mai mici de tranzactionare.

Solana isi propune sa ofere mai multa scalabilitate prin designul retelei sale, care functioneaza prin 8 elemente de baza. Acestea indeplinesc mai multe functii esentiale: definesc modul in care tranzactiile sunt completate, verifica platile, definesc modul in care nodurile de pe blockchain valideaza tranzactiile etc. Fiecare componenta este menita sa optimizeze cantitatea de tranzactii suportata de reteaua blockchain Solana.

Aplicatii ale monedei Solana

  • Finante descentralizate (DeFi)
  • NFTs
  • Gaming

Pentru mai multe informatii cu privire la SOL mergi pe pagina Pret Solana (SOL).

Avantajele criptomonedei Solana

  • Viteza rapida de procesare
  • Taxe de tranzactie scazute
  • Scalabilitate

Pentru mai multe informatii cu privire la SOL mergi pe pagina Pret Solana (SOL).

Criptomoneda Solana in 2023

In 2023, Solana doreste sa ofere servicii financiare si mai complexe, precum o platforma de tranzactionare pentru derivate imobiliare sau servicii de creditare. Viziunea pentru 2023 este ca DeFi sa se conecteze mult mai mult cu lumea reala si sa genereze o serie de aplicatii descentralizate si mai performante.

Indicatori Solana

Market Cap: 7 miliarde EURO

Pret Solana azi: 18 EURO

Volum de tranzactionare Solana (24 ore): 414 milioane EURO

Comunitate Solana

https://twitter.com/solana

Cele mai noi stiri despre Solana

  • Platforma de dezvoltare de jocuri, Unity, lansazea o initiativa in jocurile Web3, in parteneriat cu mai multe companii din spatiul blockchain. Ca parte a unui nou set de instrumente, Unity adauga suport pentru Algorand, Tezos si Solana.
  • Formfunction, o platforma de tranzactionare NFT bazata pe Solana, a anuntat ca se inchide dupa 13 luni de functionare, datorita unei scaderi semnificative a volumelor de tranzactionare.

Cum cumpar criptomoneda Solana

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda Solana sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Cardano (ADA). Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda Solana pe platforma premium de investitii crypto din Romania!