Start-up-urile blockchain primesc finantari record, in ciuda preturilor reduse de pe piata crypto

Start-up-urile blockchain primesc finantari record, in ciuda preturilor reduse de pe piata crypto

Chiar daca investitorii crypto devin precauti cu privire la scaderile abrupte din piata criptomonedelor, companiile start-up din ecosistemul crypto/blockchain continua sa atraga sute de milioane de USD.

In ultima perioada, mai multe startup-uri importante din domeniul blockchain si crypto au primit finantari semnificative. FTX, un exchange crypto, impreuna cu o companie afiliata din SUA au strans o suma totala de 800 de milioane de USD. Companiile au o valoare estimata la 32 de miliarde USD, respectiv 8 miliarde USD.

Fireblocks, un start-up de infrastructura crypto a strans 550 de milioane de USD intr-o runda de finantare si a fost evaluat la 8 miliarde USD. Blockdaemon, o alta companie de infrastructura blockchain a obtinut 155 de milioane USD si o evaluare de 1.3 miliarde USD. Avand in vedere sumele mentionate, negocierile pentru aceste acorduri au inceput probabil la sfarsitul lui 2021.

Studiile arata ca anul trecut nu a fost un an semnificativ doar pentru crypto, ci si pentru companiile start-up din jurul domeniului. Potrivit studiilor de piata, companiile private de crypto si blockchain au strans 25 de miliarde USD in 2021, o suma care este de opt ori mai mare fata de 2020.

Mai multe startup-uri crypto au crescut din punctul de vedere al capitalizarii, chiar si in momentele in care companiile publice de tehnologie au inregistrat pierderi pe burse. Aceasta tendinta i-a determinat pe unii antreprenori crypto si blockchain sa isi puna intrebari despre listarea startup-urilor tehnologice pe bursele de valori.

In prezent, companii private importante din domeniul crypto sunt precaute cu privire la listarea pe burse, reflectand starea de spirit negativa de pe pietele internationale. Un exemplu pertinent pentru aceasta discutie este Coinbase, o companie publica de crypto care a scazut cu peste 40% de la debutul sau pe bursa NASDAQ.

Platforma Tradesilvania isi doreste, prin intermediul Tradesilvania Ventures, sa incurajeze startup-uri unice care pot dezvolta lumea digitala prin solutii blockchain. Suntem deschisi pentru idei, propuneri si prezentari: [email protected].

Tradesilvania investeste in companii din sfera fintech, care vor redefini modul in care lumea interactioneaza cu lumea financiara.

Tradesilvania ofera acces la 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!