Știri Bitcoin & crypto - BitFlyer ține prima ședință virtuală a acționarilor, cu aplicație de vot blockchain - Păreri împărțite cu privire la implicațiile practice ale criptografiei cuantice - Atac eșuat al unei grupări ransomware – 29-07-2020

BitFlyer Holdings, ce deține unul din cele mai mari exchange-uri de criptomonede din Japonia, a ținut o adunare generală a acționarilor, și pentru prima dată a folosit o aplicație de votare bazată pe blockchain.

Știri Bitcoin & crypto - BitFlyer ține prima ședință virtuală a acționarilor, cu aplicație de vot blockchain - Păreri împărțite cu privire la implicațiile practice ale criptografiei cuantice - Atac eșuat al unei grupări ransomware – 29-07-2020

BitFlyer ține prima ședință virtuală a acționarilor, cu aplicație de vot blockchain

BitFlyer Holdings, ce detine unul din cele mai mari exchange-uri de criptomonede din Japonia, a ținut o adunare generală a acționarilor, și pentru prima dată a folosit o aplicație de votare bazată pe blockchain.

În contextul „noii normalități”, în care se cere distanțare socială, tehnologia blockchain își găsește o nouă utilizare. Aplicația de votare, numită bVote a fost dezvoltată de către subsidiara BitFlyer, BitFlyer Blockchain. Aceasta a permis ca prima întrunire virtuală a acționarilor să se încheie „conform planului, fără probleme.”

Aplicația previne falsificarea și manipularea voturilor și solicită utilizatorilor să-și scaneze „my number card” pentru identificare.

BitFlyer a explicat că, la adunarea acționarilor au fost prezente fizic doar trei persoane, inclusiv Yuzo Kano, CEO-ul Bitflyer Blockchain, iar restul de opt persoane au participat de la distanță. „A fost mai convenabil decât în cadrul întrunirilor clasice, întrucât nici nu costă mult, și nici nu se pierde timp cu călătoriile.” (Sursa EN)

Păreri împărțite cu privire la implicațiile practice ale criptografiei cuantice

Cercetătorii chinezi au reușit să schimbe o cheie de criptare la o distanță de 1.120 km, ceea ce depășește cea mai bună încercare anterioară, de 1000 km. Experții crypto dezbat dacă aceasta ar putea avea implicații practice pentru industrie.

Computerele cuantice au fost adevărate sperietori pentru industria crypto de foarte mult timp, unii speculând chiar că avansul în această tehnologie va face ca toată criptografia existentă să pară demodată. De data aceasta, inseparabilitatea cuantică a fost folosită pentru a schimba o cheie secretă, ce ar putea fi folosită pentru criptarea și decriptarea mesajelor.

Emin Gün Sirer, profesor la Universitatea Cornell și co-fondator Ava, a declarat că și-a dorit apariția acestei tehnologii încă de acum 40 de ani în urmă. Acesta consideră că tehnologia va deveni practică mai devreme sau mai târziu. „Da, continui să sper! Am citit pentru prima dată despre aceasta în 1980. La un moment dat va deveni practică.”
Dezvoltatorul Bitcoin Core, Wladimir van der Laan nu consideră că tehnologia va fi adoptată în timpul vieții sale: „În mod realist, mă aștept să treacă o lungă perioadă de timp până când computerele cuantice vor fi disponibile suficient de frecvent, pentru a putea avea o aplicație în cadrul rețelelor descentralizate, asta dacă se va întâmpla vreodată(cel puțin nu în timpul vieții mele).”  (Sursa EN)

Atac eșuat al unei grupări ransomware asupra a 30 companii americane

Compania de securitate cibernetică Symantec a blocat un atac de tip ransomware, din partea unei grupări recunoscute pentru solicitarea de plăți în Bitcoin (BTC), ce viza 30 de companii americane.

Anunțul publicat de compania de securitate cibernetică susține că Evil Group, gruparea malware din spatele atacurilor, țintea infrastructura IT a firmelor. Cu toate acestea, companiile au fost alertate în timp util, pentru a putea preveni implementarea atacului de tip ransomware. Gruparea a folosit ransomware-ul WastedLocker și a reușit să creeze o breșă de securitate în rețelele victimelor, dar nu a reușit să pregătească terenul pentru atacurile propriu-zise.

Gruparea este cunoscută pentru faptul că solicită victimelor plata de răscumpărări în valoare de milioane de dolari, în criptomonede precum Bitcoin. Conform Symantec, dacă atacul acestora nu ar fi fost oprit, „ar fi putut duce la pagube în valoare de milioane de dolari, inactivitate și un posibil efect de domino în cadrul lanțurilor de aprovizionare.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.