Știri Bitcoin & crypto - Creșterea exponențială a prețului BTC ar fi un dezastru - Companie japoneză va crea un exchange pentru valori mobiliare digitale - Infractori cibernetici transmit mesaje secrete folosind blockchain – 28-07-2020

Chamath Palihapitiya, CEO-ul miliardar al Social Capital și președintele Virgin Galactic, a catalogat Bitcoin drept un tip de asigurare în caz de dezastru, împotriva guvernelor ce iau decizii financiare nepotrivite.

Știri Bitcoin & crypto - Creșterea exponențială a prețului BTC ar fi un dezastru - Companie japoneză va crea un exchange pentru valori mobiliare digitale - Infractori cibernetici transmit mesaje secrete folosind blockchain – 28-07-2020

Creșterea exponențială a prețului BTC ar fi un dezastru

Chamath Palihapitiya, CEO-ul miliardar al Social Capital și președintele Virgin Galactic, a catalogat Bitcoin drept un tip de asigurare în caz de dezastru, împotriva guvernelor ce iau decizii financiare nepotrivite.

Într-un interviu pentru Unchained Podcast, Palihapitiya a declarat că oamenii ce muncesc din greu au nevoie de ceva ca Bitcoin pe post de asigurare, întrucât criptomonedele sunt „în mod fundamental necorelate”cu consecințele comportamentelor nepotrivite ale legislatorilor. Cu toate acestea, CEO-ul a subliniat că, pentru ca prețul Bitcoin să crească rapid acum, lucrurile ar trebui să meargă extraordinar de rău în sistemul financiar, ceea ce ar avea un impact dezastruos asupra prietenilor și familiilor noastre.

Palihapitiya însuși a investit în 2010, prin achiziționarea a un milion de Bitcoin pentru 80 $, a căror valoare a ajuns la miliarde, în 2017, când prețul a atins un nivel record. Nu este de mirare că miliardarul susține că Bitcoin (BTC), spre deosebire de alte criptomonede, de „al doilea și al treilea eșalon”, precum Ethereum (ETH) reprezintă una dintre puținele modalități de a obține o răsplată atât de mare cu o investiție atât de mică.

„La urma urmelor, orice altă clasă de active – acțiuni, creanțe, bunuri imobile, bunuri – este foarte strâns legată de un cadru legislativ și de o interconectare cu piețele financiare.” Miliardarul a mai preconizat de asemenea că în viitor, valoarea Bitcoin ar putea ajunge fie la milioane de dolari, fie la zero. (Sursa EN)

Infractori cibernetici transmit mesaje secrete folosind blockchain

Un grup de cercetători de la SophosLabs susțin că hackerii ce operează malware-ul pentru furt de criptomonede, Glupteba s-au folosit de rețeaua blockchain a Bitcoin pentru a comunica în secret. Conform raportului, hackerii se bazează pe un centru de comandă și control, de unde trimit mesaje secrete criptate, ce necesită o cheie de decriptare 256-bit AES.

Scopul canalului de comunicare este acela ca hackerii să primească informații actualizate despre configurația malware-ului. Glupteba este cunoscut ca un software zombie sau robot, ce poate fi controlat de la distanță și deține funcții precum rootkit, supresor de securitate, virus, instrument de router attack, browser stealer, și instrument pentru furtul de criptomonede.

SophosLabs explică: „Glupteba se folosește de faptul că tranzacțiile Bitcoin sunt înregistrate în rețeaua blockchain Bitcoin, care este un registru de tranzacții public, disponibil dintr-o multitudine de surse, ușor de accesat de pe majoritatea platformelor. Tranzacțiile” Bitcoin nu trebuie să implice neapărat bani – ele pot include un câmp numit RETURN, cunoscut și ca OP_RETURN, care este practic un comentariu de până la 80 de caractere.”  (Sursa EN)

Companie japoneză va crea un exchange pentru valori mobiliare digitale

Tokai Tokio Financial Holdings, una dintre instituțiile financiare tradiționale din Japonia și-a dezvăluit intenția de a dezvolta un exchange pentru valori mobiliare digitale. Ca prim pas, Tokai Tokio va investi în compania blockchain Hash Dash Holdings, pentru a folosi cunoștințele acesteia în procesul de creare a exchange-ului. Hash Dash își propune să aplice tehnologia blockchain în industria financiară, pentru emiterea de valori mobiliare digitale și furnizarea de servicii de tranzacționare, pentru smartphone-uri.

Tokai Tokio speră să-și conecteze viitorul exchange cu iSTOX, astfel încât investitorii să poată vinde și cumpăra active digitalizate, la ambele exchange-uri, fără probleme.   (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.