Știri Bitcoin - Piața Bitcoin Peer-to-Peer integrează exchange-ul OKEx - Companie turcească de imobiliare susține plățile cu Bitcoin - Site fraudulos imită serviciu de mesaje criptate pentru a fura Bitcoin – 15-07-2020

Piața Bitcoin (BTC) Peer-to-Peer Paxful își include platforma în cadrul exchange-ului de criptomonede OKEx.

Știri Bitcoin - Piața Bitcoin Peer-to-Peer integrează exchange-ul OKEx - Companie turcească de imobiliare susține plățile cu Bitcoin - Site fraudulos imită serviciu de mesaje criptate pentru a fura Bitcoin – 15-07-2020

Piață Bitcoin Peer-to-Peer integrează exchange-ul OKEx

Piața Bitcoin (BTC) Peer-to-Peer Paxful își include platforma în cadrul exchange-ului de criptomonede OKEx. Conform anunțului, parteneriatul va oferi nenumărate metode de plată pentru utilizatorii OKEx, prin intermediul Kiosk, al Paxful. Aceștia vor putea cumpăra Bitcoin cu peste 160 de monede fiat, si vor avea acces la diferite opțiuni de tranzacționare, precum tranzacțiile la vedere, în marjă și la termen. Totodată, utilizatorii vor avea acces și la piețele instrumentelor financiare derivate, prin platforma descentralizată DEX, a celor de la OKEx.

CEO-ul și co-fondatorul Paxful, Ray Youseff a declarat că, „parteneriatul dintre OKEx și Paxful va oferi noi oportunități pentru utilizatori, de ambele părți și semnalează faptul că industria crypto devine din ce în ce mai unită, pentru a furniza cât mai multe opțiuni pentru utilizatori.”

Ca rezultat al noii integrări, companiile speră să acopere regiuni precum Vietnam, Africa de Sud, Argentina, Canada, Chile, Venezuela, Japonia, Germania și Franța.  (Sursa EN)

Companie turcească de imobiliare susține plățile cu Bitcoin

Firma turcească de imobiliare Antalya Homes a anunțat că clienții săi pot de acum plăti cu Bitcoin (BTC) pentru proprietățile listate pe platforma lor. Noua pandemie de coronavirus a forțat industria imobiliară să se reinventeze. Mai precis, Antalya Homes a reacționat prin oferta de tururi virtuale ale locuințelor și adăugând opțiunea de plată cu Bitcoin pe site-ul său.

Președintele companiei, Bayram Tekce a explicat că, „pentru vânzarea unui vile, am înregistrat imagini cu casa, cu o dronă și am făcut un tur de vizionare online cu clientul. După aceea, am reunit vânzătorul și cumpărătorul în cadrul unei întâlniri online și am finalizat negocierile. Antalya Homes a intermediat plata în valoare de 1.25 milioane $ cu Bitcoin.”

Site-ul Antalya Homes deține o secțiune dedicată de „plată cu Bitcoin”, ce menționează faptul că firma facilitează de asemenea și plata cu XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Bitcoin Gold (BTG), Tether (USDT), Stellar (XLM) și Ether (ETH). (Sursa EN)

Site fraudulos imită serviciu de mesaje criptate pentru a fura Bitcoin

Niște infractori cibernetici au creat o versiune falsă a site-ului legitim de servicii de mesaje criptate autodistructive, privnote.com. Versiunea falsă a site-ului poate fi partajată cu alți utilizatori cu scopul de a fura Bitcoin.

Conform unui raport al KrebsOnSecurity, creatorii site-ului de servicii au reclamat existența clonei, a cărei schemă de înșelătorie constă în următoarele:

„Orice mesaj ce conține adrese Bitcoin va fi automat modificat pentru a include o adresă diferită, atâta vreme cât adresa web a emițătorului și receptorului nu este una și aceeași.”

Privnote.com a declarat în raport că site-ul de phishing nu aplică sisteme de criptare, în schimb, hackerii pot citi și/sau modifica toate mesajele trimise de utilizatori, ca adaos la utilizarea unui script automat ce caută mesaje pentru adrese Bitcoin, și le înlocuiește cu adresele portofelelor electronice ale infractorilor.

Allison Nixon, director de cercetare la compania de securitate cibernetică Unit 221B a declarat că escrocheria este „destul de inteligentă”, explicând că, „Datorită design-ului site-ului, emițătorul nu va putea vizualiza mesajul, deoarece se autodistruge.”

Unul din factorii ce pun în alertă compania este acela că ambele URL-uri sunt similare, iar la o căutare pe Google, cu termenul „privnotes”, utilizatorul va vedea prima dată o publicitate plătită, care este de fapt site-ul de phishing, iar abia al doilea rezultat generat este site-ul legal. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.