Știri Bitcoin - Planul SUA de a delista de la bursă companiile chineze achiziționări masive de Bitcoin - Utilizatorii Bitcoin Suisse pot tranzacționa de acum aur și argint - Visa aprobă un nou DeFi crypto card în UE și Marea Britanie - 08-06-2020

Contextul pandemiei și tensiunile crescânde dintre SUA și China datorate acesteia, ar putea duce în cele din urmă la o creștere majoră a Bitcoin. Camera Reprezentanților a SUA depune un efort deosebit pentru...

Știri Bitcoin - Planul SUA de a delista de la bursă companiile chineze achiziționări masive de Bitcoin - Utilizatorii Bitcoin Suisse pot tranzacționa de acum aur și argint - Visa aprobă un nou DeFi crypto card în UE și Marea Britanie - 08-06-2020

Planul SUA de a delista de la bursă companiile chineze poate declanșa achiziționări masive de Bitcoin

Contextul pandemiei și tensiunile crescânde dintre SUA și China datorate acesteia, ar putea duce în cele din urmă la o creștere majoră a Bitcoin. Camera Reprezentanților a SUA depune un efort deosebit pentru delistarea de la bursă a companiilor chineze, motivând că acestea deja au beneficiat pentru prea mult timp de listări, fără a fi supuse acelorași reguli precum companiile obișnuite. Dacă guvernului american îi reușește acest demers, aceasta ar putea însemna o creștere majoră a Bitcoin, întrucât, în încercarea de a evita turbulențele economice, cetățenii chinezi și-au îndreptat atenția către criptomonede.

Brad Sherman, membru al Camerei Reprezentanților, vechi adversar Bitcoin și criptomonede în general, a declarat că această măsură nu este luată cu scopul de a îndepărta companiile chineze de pe piața americană, ci mai curând de a le obliga pe acestea să adere la standardele pieței de capital americane.

Întrucât delistarea companiilor chineze de la bursa americană poate avea efecte nefaste asupra economiei, mulți dintre cetățenii chinezi se vor îndrepta către investiții alternative, precum Bitcoin, pentru a-și proteja portofoliile. Tether – un stablecoin – reprezintă un asemenea activ, ce a beneficiat major de turbulențele economice, cu un capital de piață ce aproape s-a dublat de la începutul anului.

Această creștere a fost alimentată atât de investitori chinezi, cât și din alte țări, care s-au mobilizat către creșterea expunerii portofoliilor lor, la dolarul american.

Inflația iminentă pe care o va vedea dolarul în curând, îi poate determina pe unii dintre acești investitori să convertească USTD în Bitcoin, pentru a evita impactul imprimării masive de bancnote a Statelor Unite, stimulând astfel BTC. (Sursa EN)

Utilizatorii Bitcoin Suisse pot tranzacționa de acum aur și argint, contra Bitcoin și Ether

Compania elvețiană de servicii financiare cu criptomonede Bitcoin, Suisse, a introdus tranzacționarea de metale prețioase, contra criptomonedelor de top. Aceștia au introdus aurul, argintul și platina pe platforma lor de tranzacționare, permițând utilizatorilor comerțul cu aceste metale prețioase, contra monede fiat puternice, cât și contra două criptomonede, Bitcoin (BTC) și Ether (ETH).

Compania a subliniat faptul că metalele prețioase, monedele fiat și criptomonedele sunt disponibile pentru tranzacționare 24/7, instant, și că plănuiește să extindă oferta pentru criptomonede, în viitorul apropiat.

Conform declarațiilor, cele trei metale prețioase pot fi tranzacționate contra a cinci monede fiat, și anume francul elvețian, dolarul american, lira sterlină, euro și coroana daneză.

Noua opțiune vizează toate tipurile de traderi, cu o achiziție minimă de 100 franci elvețieni (103$) și fără comision la depozite de până la 100,000 franci elvețieni (102,889$).

Stefan  Lütolf, managerul responsabil cu comerț și lichidități al Bitcoin Suisse, a declarat că noua opțiune vine ca răspuns la o cerere în creștere pentru „active rare, de mare valoare, precum aurul și Bitcoin.” (Sursa EN)

Visa aprobă un nou DeFi crypto card în UE și Marea Britanie

Criptomonedele, precum Bitcoin (BTC) sunt relativ greu de folosit în viața de zi cu zi, întrucât retailerii se feresc de instabilitatea criptomonedelor, iar pentru a crea o punte între finanțele tradiționale și active în ascensiune, precum Bitcoin, startup-ul elvețian Eidoo a introdus un nou crypto card de debit Visa, ce folosește stablecoins reglementate pentru conversia fiat-crypto.

Compania a declarat că noul card va permite unui număr de 40 de milioane de comercianți Visa, să accepte criptomonede derivate din monede fiat, inclusiv lira sterlină (GBP) și euro (EUR).

CEO-ul Eidoo, Thomas Bertani a declarat că acest acord Visa este parte a parteneriatului cu Contis, membru principal al Visa Europa și deținător al unei licențe e-money, ce permite acestuia atât să emită carduri, cât și să realizeze conversii crypto-to-fiat. Aceasta implică stablecoins reglementate, emise de Moneyfold, o companie britanică de servicii financiare, axată pe stablecoins raportate la fiat.

„Oamenii au un oarecare crypto token, pe care îl vând pentru stablecoin, via DeFi DEXes, precum Uniswap. După aceea, stablecoin-ul reglementat obținut din tranzacție este adăugat cu o rată de schimb de 1:1 (1 EUR Moneyfold = 1 EUR) pe crypto card, la momentul efectuării plății.”

Nikola Tchouparov, co-fondator și CEO al Moneyfold a subliniat trăsătura unică a crypto cardului de debit Eidoo: „Va fi pentru prima dată când platforma unui crypto card este realizată via stablecoins și DEXes.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.