Știri Bitcoin și blockchain - Casa lansează portofel Bitcoin axat pe confidențialitate - Cel mai mare interes pentru Bitcoin îl au Africa de Sud și America de Sud - Chainlink și MakerDAO onorați ca „Pionieri Tech” – 17-07-2020

Casa, startup-ul newyorkez pentru custodie de criptomonede, a lansat un nou portofel Bitcoin, Casa Wallet. Un portofel software proiectat în jurul confidențialității, Casa Wallet permite utilizatorilor săi să furnizeze doar numele și o adresă de email, ca date personale.

Știri Bitcoin și blockchain - Casa lansează portofel Bitcoin axat pe confidențialitate - Cel mai mare interes pentru Bitcoin îl au Africa de Sud și America de Sud - Chainlink și MakerDAO onorați ca „Pionieri Tech” – 17-07-2020

Casa lansează portofel Bitcoin axat pe confidențialitate

Casa, startup-ul newyorkez pentru custodie de criptomonede, a lansat un nou portofel Bitcoin, Casa Wallet. Un portofel software proiectat în jurul confidențialității, Casa Wallet permite utilizatorilor săi să furnizeze doar numele și o adresă de email, ca date personale. Ca adaos, spre deosebire de alte portofele software, precum Exodus, Casa susține că utilizatorii săi nu trebuie să creeze un cont ce folosește o frază de rezervă – de obicei o frază mnemonică necesară dobândirii accesului la portofel.

Conform Casa, utilizatorii pot crea o cheie, pe care să o păstreze în device-ul lor mobil. Un backup criptat este apoi partajat cu Casa și cu furnizorul de cloud al sistemului de operare specific, pe care posesorii portofelului îl pot obține printr-o autentificare în doi pași. Casa Wallet dispune de asemenea de funcția „Key Health”, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și verifica cheile private, confirmă că portofelul are backup făcut și verifică autenticitatea semnăturilor utilizatorilor. (Sursa EN)

Cel mai mare interes pentru Bitcoin îl au Africa de Sud și America de Sud

O hartă interactivă, ce arata nivelul global de interes în ceea ce privește criptomonedele dezvăluie faptul că cele mai multe căutări în legătură cu Bitcoin sunt concentrate în țări din Africa de Sud și America de Sud. Conform hărții publicate pe Blockchaincenter.net, datele Google Trends arată că Bitcoin (BTC) domină căutările în Africa. 97.4% din căutările legate de criptomonede, - incluzând BTC, Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), IOTA, Litecoin (LTC), Monero (XMR), XRP și Tron (TRX) – din Kenia sunt pentru Bitcoin, urmate de Nigeria cu 89.4% și Africa de Sud cu 89%.Aceste căutări denotă faptul că țările din Africa ar putea deveni jucători crypto cheie în viitor.

În America de Sud, Brazilia are cea mai mare rată de căutări legate de BTC, cu 92.6%, urmată de Chile și Ecuador cu 89%, și apoi de Argentina, cu 87.7%.  (Sursa EN)

Chainlink și MakerDAO onorați ca „Pionieri Tech”

Forumul Economic Mondial (WEF) a recunoscut șapte companii blockchain drept Pionieri Tech în anul 2020. Conform site-ului WEF, startup-urile blockchain și crypto recunoscute pentru noile tehnologii și inovații de pionierat în 2020 sunt Lightning Labs, Chainlink, MakerDAO, firma de analiză Bitcoin, Elliptic, startupul Taiwanez pentru drepturi de proprietate digitale, Bitmark, startup-ul crypto latino-american Ripio și Veridium Labs.

Acestea se află între cele 100 de companii din lume, alese pentru contribuțiile aduse tehnologiei de ultimă generație, de la „inteligență artificială pentru diagnosticarea cancerelor și sisteme de calcul cuantic, la tehnologii de captare și îndepărtare a carbonului, și folosirea microbiomului pentru urmărirea bunurilor.”

„Prin aderarea la această comunitate, Pionierii Tech pornesc într-o călătorie de doi ani, în care fac parte din inițiativele Forumului Economic Mondial, din activitățile și evenimentele acestuia, aducând viziunea lor de ultimă generație în dezbaterile globale.”

Co-fondatorul Chainlink, Sergey Nazarov a declarat că „Folosirea smart contracts în blockchain, pentru a oferi garanții executorii obligațiilor contractuale are beneficii sociale și economice extinse. Suntem mândri să jucăm un rol în aducerea responsabilității și automatizării în economiile locale și globale, și suntem nerăbdători să contribuim la dialogurile forumului, cu privire la această provocare.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.