Platformele blockchain nu vor înlocui neapărat YouTube

Interzicerea de către YouTube a conținutului legat de sfera cripto s-a dovedit a fi problematică pentru industrie și stimulează cererea pentru alternative descentralizate. Totuși, conform lui Wes Levitt, director strategic al Theta Labs – compania din spatele Theta.tv – atât YouTube, cât și platformele descentralizate pot coexista.

YouTube banează din ce în ce mai mult conținutul legat de cripto. În aprilie, Jason Appleton, cunoscut drept Crypto Crow, a fost banat pe YouTube pentru o scurtă perioadă de timp, iar în luna mai, Livestream-ul halvening-ului Bitcoin a fost anulat brusc.

Levitt a declarat că, „Cu certitudine vedem cenzurarea conținutului cripto drept o problemă, iar mulți streameri din sfera cripto au fost bineveniți pe platforma Theta.tv. O platformă total descentralizată va deveni inevitabilă, întrucât tot mai mulți streameri sunt banați pe YouTube, sau pe alte platforme mari.”

În același timp, Levitt susține că nu crede că YouTube va fi complet înlocuit de alternative descentralizate:

„Nu consider că o platformă complet descentralizată va înlocui neapărat YouTube; unele tipuri de conținut vor rămâne probabil mai potrivite pentru platformele centralizate, dar o alternativă descentralizată poate coexista cu YouTube, pentru a oferi utilizatorilor și vizitatorilor mai multă libertate de a-și alege platformele.”  (Sursa EN)

Algorand se alătură Blockchain Gaming Alliance

Startup-ul american de tehnologie blockchain, Algorand s-a alăturat unei importante asociații blockchain pentru gaming, Blockchain Game Alliance, sau BGA.

Algorand, cunoscută pentru furnizarea de tehnologie către diverse proiecte pentru monede digitale este acum membru oficial al BGA. În acest fel, se alătură celor peste 60 de companii BGA, printre care și ConsenSys și MakerDAO.

Fiind parte a alianței, Alogrand dorește să aducă multiple beneficii industriei de gaming. Acestea includ crearea de tokeni nefungibili (NFT), precum și noi modele de monetizare. Algorand promite o viteză crescută în rețea, costuri reduse la tranzacții, oportunități de piață extinse pentru jucători și „drepturi de proprietate asupra întregului ecosistem al gaming-ului.”

Fondată în 2019, BGA intenționează să impulsioneze adoptarea blockchain în gaming și să susțină gaming-ul blockchain și evenimentele importante din industrie, cu sponsorizări din partea companiilor tehnologice de top. Shamir Ozery, directorul programului de marketing al Algorand a subliniat faptul că noul parteneriat va contribui în mod semnificativ la acceptarea în masă a tehnologiei blockchain în cadrul industriei de gaming. Acesta a declarat că:

„Parteneriatul nostru cu BGA reprezintă o oportunitate de a răspândi gradul de conștientizare în ceea ce privește tehnologiile blockchain și de a încuraja adoptarea acestora, prin accentuarea potențialului acestora de a promova noi modalități de a crea, publica, de a juca și de a construi comunități strânse în sfera jocurilor.”

Știrea a venit la scurt timp după ce Algorand a fost selectată să înregistreze ratingurile jocurilor de șah, la lansarea jocurilor digitale ale FIDE Online Arena. Pentru a marca momentul, fondatorul Algorand, Silvio Micali a jucat un joc de șah cu marele maestru în șah, Sergey Karjakin.

Fondată în 2017, Algorand este un proiect blockchain important, ce se concentrează pe crearea unui sistem transparent pentru proiecte și aplicații descentralizate. Protocolul Algorand a fost implementat la scară largă, în companii din toată lumea. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.