Știri blockchain - Autoritate elvețiană dă undă verde tranzacțiilor cu criptomonede - Pandemia evidențiază ineficiența sistemelor - Mai multe agenții mass-media organizează un „departament de știri sprijinit de blockchain” - 15-06-2020

Autoritatea elvețiană de Supraveghere a Piețelor Financiare, sau FINMA, a autorizat banca InCore să desfășoare tranzacții cu active digitale, permițând astfel clienților din întreaga lume să acceseze banca și să tranzacționeze cu aceasta.

Știri blockchain - Autoritate elvețiană dă undă verde tranzacțiilor cu criptomonede - Pandemia evidențiază ineficiența sistemelor - Mai multe agenții mass-media organizează un „departament de știri sprijinit de blockchain” - 15-06-2020

Autoritate elvețiană dă undă verde tranzacțiilor cu criptomonede, pentru o bancă autohtonă

Autoritatea elvețiană de Supraveghere a Piețelor Financiare, sau FINMA, a autorizat banca InCore să desfășoare tranzacții cu active digitale, permițând astfel clienților din întreaga lume să acceseze banca și să tranzacționeze cu aceasta. Anunțul oficial reprezintă un pas important în crearea unui mediu crypto-friendly pentru sectorul bancar UE, InCore Bank devenind prima bancă elvețiană business-to-business, căreia i se permite operarea în sfera crypto.

Mark Dambacher, CEO pentru InCore Bank a declarat:   „Clienții noștri beneficiază dintr-o singură lovitură de expansiunea către noua clasă de active, fără a trebui să investească personal în infrastructură și noi proceduri, și toate acestea menținând aceleași standarde de securitate și aceeași modalitate de creare a unei punți spre clasele de active tradiționale.”

Executivii companiei au declarat că, banca plănuiește să își extindă strategia blockchain în lunile ce urmează, și să includă totodată și brokeraj, custodie și servicii de transfer către security tokens. (Sursa EN)

Pandemia evidențiază ineficiența sistemelor: Blockchain poate fi de ajutor

Asociația elvețiană non-profit pentru industria blockchain, Global Blockchain Business Council (GBBC) este de părere că situațiile de criză generate de pandemia de coronavirus, au evidențiat beneficiile tehnologiei registrelor distribuite (DLT), întrucât aceasta poate moderniza și aborda deficiențele sistemelor, care stau la baza organizării societății contemporane.

„În timp ce multe dintre aceste deficiențe au existat cu mult dinaintea crizei, amploarea acestei pandemii a făcut din abordarea acestor provocări, o prioritate, în multe țări.”

GBBC îndeamnă la dialog decidenții politici și liderii de afaceri în ceea ce privește modalitate prin care DLT poate „aborda anumite deficiențe, iar în anumite cazuri, modifica fundamental cadrele și sistemele, în speranța dezvoltării unor societăți mai sigure, mai echitabile și mai funcționale.”

Pe termen scurt, GBBC este într-un parteneriat cu institutul economic non-profit Milken, și cu compania de consultanță blockchain Accenture, cu inițiativa de a dezvolta o serie de standarde globale pentru sectorul DLT. Obiectivele principale ale proiectului sunt „identificarea activelor digitale și a standardelor activelor crypto existente, pentru o evaluare mai corectă a stadiului în care ne aflăm ca industrie, și pentru identificarea lipsurilor fundamentale, a inconsistențelor și conflictelor.”  (Sursa EN)

Mai multe agenții mass-media organizează un departament „de știri sprijinit de blockchain”

Un grup de 12 organizații media, din China, format din posturi de televiziune, ziare locale, posturi de radio și web media, s-a unit pentru a crea un „departament de știri, sprijinit de blockchain.”

Alianța numită „Departamentul național pentru editare de știri în blockchain”, distribuie știri mai ușor de urmărit și credibile, cât și fișiere media ce sunt înregistrate ca blocuri, într-o rețea blockchain.

Printre grupurile media ce alcătuiesc departamentul, se numără Beijing Time, Hubei Radio, Shanghai Poster Industry Group News, Guizhou Daily Tianyamn News și Yunbao News.

Potrivit celor declarate de Wu Tong, director adjunct al comitetului blockchain CECBC, pentru Ministerului Comerțului din China, aceștia doresc să remodeleze departamentul de știri, luând în calcul precepte precum forma activelor, modul de organizare și cadrul tehnic. Totodată, acesta mai declară că, în ceea ce privește dezvoltarea blockchain, țara a făcut mari progrese în ultimul timp.

Un articol China Email adaugă faptul că folosirea blockchain în domeniul comunicațiilor, nu doar că ajută producătorii de știri să protejeze legalitatea drepturilor de autor, dar creează în același timp valoare comercială. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.