Știri blockchain - Blockchain poate stimula crearea de locuri de muncă la nivel global - Cercetările sugerează că STO sunt mai eficiente pentru finanțare decât ICO - Coreea de Sud va cheltui miliarde de dolari pentru dezvoltarea blockchain – 13-08-2020

Un raport publicat de Forumul Economic Mondial, sau WEF a subliniat rolul esențial al tehnologiilor celei de-a patra revoluții industriale.

Știri blockchain - Blockchain poate stimula crearea de locuri de muncă la nivel global - Cercetările sugerează că STO sunt mai eficiente pentru finanțare decât ICO - Coreea de Sud va cheltui miliarde de dolari pentru dezvoltarea blockchain – 13-08-2020

Blockchain poate stimula crearea de locuri de muncă la nivel global

Un raport publicat de Forumul Economic Mondial, sau WEF a subliniat rolul esențial al tehnologiilor celei de-a patra revoluții industriale. Noi tehnologii, precum blockchain ar putea stimula creșterea, prin implementarea de soluții „de natură pozitivă”, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Conform unui studiu al „Future of Nature and Business”, soluțiile ecologice ar avea capacitatea de a crea 395 de milioane de locuri de muncă și de a genera oportunități de afaceri în valoare de 10.1 trilioane de $, până în 2030.

Inger Andersen, Subsecretar General al Națiunilor Unite și director executiv al Programului de Mediu al ONU a comentat pe marginea subiectului:

„Pe măsură ce intrăm într-o decadă istorică de acționare pentru stoparea și recuperarea pierderilor din biodiversitate, afacerile joacă un rol esențial în administrarea mediului planetei noastre. Acestea dețin tehnologia, inovarea și finanțele pentru a putea face trecerile de care avem nevoie, către investiții în infrastructura naturii și în soluții ce sprijină natura.”

Tehnologia blockchain ar putea contribui la economisirea a 365 miliarde de $, prin reducerea risipei de alimente din lanțurile de aprovizionare.

Diverse programe pilot au fost lansate în Benin, Ghana, India și Rwanda, iar rezultatele acestora sugerează că tehnicile de stocare low-cost și practicile de prelucrare, pot reduce pierderea de hrană post-recoltare, cu peste 60%.  Totodată, acestea pot crește veniturile micilor întreprinzători cu peste 30%.  (Sursa EN)

Cercetările sugerează că STO sunt mai eficiente pentru finanțare decât ICO

Thomas Lambert, Daniel Liebau și Peter Roosenboom, de la Școala de Management din Rotterdam sugerează că ofertele de security tokens (STO) sunt mai bune pentru finanțarea startup-urilor decât ofertele de monedă inițiale (ICO). Cercetările lor au fost publicate pe blogul Facultății de Dreptul Afacerilor din cadrul Universității Oxford.

Lucrarea de cercetare a evidențiat faptul că, deși ICO și STO sunt ambele emise cu distributed ledgers, ideea din spatele unei ICO este „crearea de valoare pentru comunitate. Tokenii utilitari din ICO pot garanta posesorilor doar drepturi de consum asupra serviciilor sau produselor, și nu pot fi privite drept „mecanism de finanțare”. Cu toate acestea STO pot fi privite astfel, iar cercetătorii au explicat că:

„Tokenii emiși în cadrul STO sunt produse de investiții, ce oferă de regulă investitorilor drepturi asupra fluxului de lichidități, iar în unele cazuri, chiar și drepturi de vot. O STO este așadar creată special pentru finanțarea startup-urilor.”

Un security token este reprezentarea digitală a unui produs de investiții, înregistrat într-un distributed ledger, și supus reglementărilor, în conformitate cu legile privind valorile mobiliare.   (Sursa EN)

Coreea de Sud va cheltui miliarde de dolari pentru dezvoltarea blockchain

Guvernul Coreei de Sud plănuiește investirea a peste 48.2 miliarde de $ în blockchain și alte tehnologii 4.0 din industrie, până în 2025. Țelul națiunii este de a promova digitalizarea tuturor industriilor.

Conform ZDNet Korea, președintele Moon Jae-in a lăudat „nenumăratele beneficii” pe care noua revoluție industrială le-ar putea aduce țării. „A patra revoluție industrială și civilizația digitală reprezintă viitorul umanității. Este posibil să sărim de la vechea economie, la cea mai importantă economie.”

Planul lui Moon este de a crea peste 567 000 de locuri de muncă, în cadrul a diferite sectoare, iar tehnologia blockchain va fi implementată în sectorul logistic.

Președintele a mai adăugat că: „Societatea noastră este deja față în față cu digitalizarea, cu o societate unde datele sunt competitive, iar AI și rețelele au devenit hrana viitorului.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.