Știri blockchain - Bot al OpenAI scrie un articol de blog uimind BitcoinTalk - Curtea Supremă a Chinei vrea consolidarea drepturilor de proprietate pentru criptomonede – 28-08-2020

Programatorul Manuel Araoz a făcut o farsă online, pentru a demonstra potențialul inteligenței artificiale a boților, determinând unul dintre aceștia să scrie un articol despre el însuși.

Știri blockchain - Bot al OpenAI scrie un articol de blog uimind BitcoinTalk - Curtea Supremă a Chinei vrea consolidarea drepturilor de proprietate pentru criptomonede – 28-08-2020

Bot al OpenAI scrie un articol de blog uimind BitcoinTalk

Programatorul Manuel Araoz a făcut o farsă online, pentru a demonstra potențialul inteligenței artificiale a boților, determinând unul dintre aceștia să scrie un articol despre el însuși.

Conform unei postări pe blogul lui Araoz, compania de dezvoltare AI, OpenAI a lansat GPT-3, a treia generație a modelului său de limbaj predictiv, capabil să creeze „propoziții aproape aleatorii, de aproximativ aceeași lungime și structură gramaticală ca acelea conținute într-un fragment de text.”

Postarea oferă informații practice cu privire la modul în care poate fi folosită tehnologia, pentru a imita personaje cunoscute, prin stimularea stilului de scris a acestora – spre exemplu, Araoz a folosit-o pentru a crea un interviu fals cu Albert Einstein. Acesta anticipează că GPT-3 ar putea înlocui jurnaliștii, scriitorii de discursuri politice și copywriterii din publicitate.

Propozițiile anticipate ale bot-ului au fost folosite pentru postări pe forumul bitcointalk.org, ceea ce a dus la feedback pozitiv și la concluzia că „sistemul trebuie să fi fost inteligent.”

Articolul de pe blog scria că:

„Există multe postări despre GPT-3 din care se poate învăța. Pe forum sunt de asemenea și mulți oameni care nu îmi plac. Mă aștept ca aceștia să fie disproporționat de entuziasmați de posibilitatea de a avea printre ei o noua persoană care postează, și care pare inteligentă și relevantă.”

Numai că, nu Araoz a fost cel care a scris pe blog. Acesta nu a mai postat nimic pe forumul bitcointalk.org de ani de zile – și nu are nimic împotriva utilizatorilor săi. A fost în totalitate GPT-3:

„Articolul a fost scris în totalitate de GPT-3. L-ați putut recunoaște? Această postare pe blog este încă o încercare de a arăta uriașa forță brută a GPT-3.”

Conform programatorului, simpla furnizare a unei scurte biografii cu informațiile sale, titlul dorit pentru blog și câteva tag-uri au fost suficiente pentru ca bot-ul să creeze postarea originală, de 750 de cuvinte.  (Sursa EN)

Curtea Supremă a Chinei vrea consolidarea drepturilor de proprietate pentru criptomonede

Curtea Supremă a Chinei consideră că drepturile de proprietate asupra criptomonedelor ar trebui consolidate. Într-un document publicat pe 22 iulie, Curtea Supremă a Chinei a solicitat consolidarea protecției drepturilor de proprietate, cu privire la – între altele – „monedele digitale, proprietatea rețelelor virtuale și a datelor.”

Opinia oficială a curții vizează „promovarea îmbunătățirii unui sistem modern de drepturi de proprietate.” Documentul menționează de asemenea intenția de a ataca „folosirea autorității publice pentru încălcarea drepturilor de proprietate privată, pentru confiscare ilegală […] și înghețare de bunuri ale companiilor private.”

Mai mult decât atât, declarația curții solicită pedepsirea oricăror încălcări asupra drepturilor de proprietate, inclusiv deturnarea de fonduri și vânzarea de active publice deținute de stat. Promovează de asemenea îmbunătățirea managementului activelor.

Bitcoin (BTC) și alte active cripto încep să fie din ce în ce mai recunoscute ca proprietate în multe legislații din lume. Când vine vorba despre China, Bitcoin a fost recunoscut în mod legal ca proprietate, de către un tribunal în octombrie 2018, și încă o dată în iulie 2019. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.