Știri blockchain - Cea mai mare bancă a Rusiei cumpără 5000 de ATM-uri blockchain să mineze - Banca Centrală a Rusiei urmează să lanseze o platformă de credite digitale - Lituaniei finalizează cercetările privind reglementările blockchain - 04-06-2020

Cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, a deschis o licitație pentru furnizarea a 4917 ATM-uri, ce vin cu placă video încorporată , capabilă să susțină „operațiuni de tip blockchain”

Știri blockchain - Cea mai mare bancă a Rusiei cumpără 5000 de ATM-uri blockchain să mineze - Banca Centrală a Rusiei urmează să lanseze o platformă de credite digitale - Lituaniei finalizează cercetările privind reglementările blockchain - 04-06-2020

Cea mai mare bancă a Rusiei cumpără 5000 de ATM-uri blockchain, capabile să mineze criptomonede

Cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, a deschis o licitație pentru furnizarea a 4917 ATM-uri, ce vin cu placă video încorporata , capabilă să susțină „operațiuni de tip blockchain”

Sberbank este cea mai mare bancă rusească, ce deține aproape 44% din toate depozitele personale din țară, și operează 14 200 de sucursale și 77 000 de ATM-uri pe teritoriul țării. Cel mai mare acționar al băncii este statul rus, iar CEO-ul companiei, Herman Gref, este fostul ministrul al economiei și comerțului, un mare adept al tehnologiei de ultimă generație, inclusiv blockchain.

Oferta maximă pentru licitație este de 108.501.718,05 $, ceea ce înseamnă 22.066,65 $ per ATM, cu cerința tehnică de a veni echipate cu o placă grafică: „placă video cu suport Nvidia Cuda pentru OS, pentru recunoașterea imaginii și posibilă operabilitate blockchain”. (Sursa EN)

Banca Centrală a Rusiei urmează să lanseze o platformă blockchain de credite ipotecare digitale

Potrivit surselor, Banca Centrală a Rusiei elaborează o platformă de credite ipotecare digitale, dezvoltată pe plan intern de o companie blockchain, Masterchain

Conform declarațiilor Olgăi Skorobogatova, prim-viceguvernator al băncii centrale, Masterchain a început de curând susținerea creditelor ipotecare digitale, ceea ce reprezintă fundația viitoarei platforme. Instituția financiară deja a înaintat proiectul către guvern și serviciul federal pentru înregistrare de stat, cadastru și cartografie (Rosreestr).

Conform surselor, Masterchain este prima platformă blockchain din Rusia, certificată de către Serviciul Federal de Securitate (FSB), și este o platformă autorizată blockchain bazată pe Ethereum, lansată în 2017 de FinTech Association, o companie afiliată Băncii Rusiei.

În mod notabil, nu este pentru prima oară când Masterchain este folosit pentru credite ipotecare digitale, întrucât, în 2018, o filială rusească a Raiffeisen Bank International a publicat documente în cadrul sistemului de depozitare descentralizată (DDS) a Masterchain, despre credite ipotecare ce conțineau date cu privire la părțile ce efectuau tranzacțiile, despre împrumut și durata acestuia, cât și proprietatea achiziționată. (Sursa EN)

Banca Centrală a Lituaniei finalizează cercetările privind reglementările blockchain

Banca Lituaniei, sau BoL a finalizat etapa de cercetare pentru proiectul său blockchain, LBChain, iar în etapa următoare, instituția va elabora un sandbox ce va îmbina infrastructurile tehnologice și de reglementare. Platformele folosite în etapa de cercetare includ Hyperledger Fabric și Corda, dezvoltate de către IBM Polska SP. Z.o.o și TietoEVRY.

LBChain a oferit participanților la piață oportunitatea de a-și testa soluțiile de afaceri în cadrul unui mediu controlat, după care le-a furnizat abilitatea de a conduce proiecte de cercetare blockchain și de a integra serviciile blockchain în afacerile lor.

„LBChain a dovedit că are un potențial imens. Este leagănul viitoarelor tehnologii, oferind oportunitatea de a crea soluții de ultimă generație. Fiind deja testată de către participanții la piața financiară, platforma poate fi de asemenea aplicată în domenii precum cel al energiei, sau al serviciilor medicale.” – Andrious Adamonis, LBChain Project Manager al Băncii Lituaniei.

LBChain este prima platfomă de acest gen, dezvoltată  de autoritățile de reglementare a piețelor financiare, iar elaborarea acesteia a reprezentat un proces în trei etape, ce s-a întins pe durata a doi ani. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.