China folosește prima platformă blockchain pentru licitații de resurse publice

Orașul Kunming, din provincia Yunnan, China a finalizat dezvoltarea și testarea la nivel intern pentru prima platformă blockchain de licitație pentru resurse publice. Licitația de resurse publice este o metodă folosită de către guverne, pentru alocarea unui număr mare de resurse către companiile din sectorul public și cel privat, în vederea finalizării unor anumite proiecte.

Denumită și „Kunyilian”, platforma de licitații folosește sistemul blockchain-as-a-service al Tencent, și are în vedere soluționarea provocărilor întâlnite în actualul proces de licitații pentru resursele publice. Este de așteptat ca aceasta să ajute la autentificarea credibilității entităților centrale, implicate în procesul licitării, și la urgentarea transferului de date și a securității.

În timpul testului pilot efectuat pentru platformă, au fost înregistrate aproximativ 600 000  de certificate blockchain, legate de datele oficiale ale licitației.

Dezvoltarea platformei face parte din inițiativa Chinei de a-și promova inovațiile tehnologice, prin investiții în noi tehnologii. Companiile de tehnologie din China, precum și guvernele statale și cel național, investesc din ce în ce mai mult în industria blockchain și cea a criptomonedelor.    (Sursa EN)

Hyundai mai adaugă o piesă la ecosistemul său blockchain

Hyundai urmărește lansarea unui ecosistem blockchain prin subsidiara sa europeană Hdac, și ramura IT Hyundai BS&C, după ce a înregistrat trei companii la Biroul pentru Proprietate Intelectuală din Coreea.

Conform publicației locale, Chosun, CEO-ul Hyundai BS&C, Chung Dar-sun a depus cereri către autoritățile pentru proprietate intelectuală, pentru numele de branduri Altum, Atolo și Rizon. Fiecare cerere are ca descriere „portofel electronic ce stochează criptomonede.”

Rămâne ca Hyundai să ofere mai multe detalii cu privire la intențiile sale în spațiul blockchain, dar datele recente sugerează că firma țintește către furnizarea de servicii precum tranzacționarea criptomonedelor, ATM-uri crypto, hardware crypto, software crypto, emitere de criptomonede și vânzare de criptomonede. Rapoartele inițiale susțin că aceste servicii ar deține funcții necesare pentru Proof-of-Stake, ecosisteme precum Dapp, depozitare și transfer.

În același timp, Certik, o firmă de audit blockchain, a semnat un parteneriat cu Hdac după finalizarea auditului asupra mainnet-ului acesteia, cunoscut ca „Friday”, iar reprezentantul Certik a declarat că:

„Parteneriatul nostru marchează un angajament de ambele părți, pentru furnizarea către utilizatori a unui nivel ridicat de securitate și încredere în sistemele IoT create cu tehnologia blockchain. Pe măsură ce Hdac continuă să creeze soluții blockchain fără cusur, așteptăm cu nerăbdare să folosim atât design-ul nostru blockchain, cât și experiența in dezvoltare și securitate, pentru a ajuta echipa acestora să furnizeze sisteme descentralizate scalabile.”  (Sursa EN)

Creștere a atacurilor ransomware în Singapore în 2019

Un raport al Agenției pentru Securitate Cibernetică din Singapore, sau CSA, arată că numărul de cazuri de atacuri de tip ransomware a crescut în 2019, comparat cu cifrele înregistrate în 2018.

Conform „Cyber Landscape 2019”, un studiu publicat de guvernul din Singapore, instituția a primit 35 de rapoarte privind incidente ransomware în 2019, ceea ce reprezintă o creștere fața de cele 21 de cazuri raportate în 2018. Majoritatea atacurilor au țintit industriile de turism, producție și logistică.

Totodată, și atacurile de tip phishing au înregistrat o creștere considerabilă. Agenția a descoperit 47 500 de URL-uri în 2019, față de 16 100 în 2018.

Forțele de poliție din Singapore au declarat că rata infracționalității cibernetice a fost în continuă creștere, cu 9 430 cazuri raportate în 2019, de la 6215 în 2018, ceea ce a reprezentat mai bine de un sfert din toate infracțiunile înregistrate în Singapore în 2019. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.