Știri Blockchain - China mizează pe Blockchain pentru a contracara Hong-Kong-ul- Testul pilot al Consorțiului Blockchain pentru petrol și gaze a fost un succes

Planul principal al Chinei pentru a face din Hainan o insulă de liber schimb încurajează instituțiile să utilizeze blockchain-ul pentru transformarea funcției guvernamentale.

Știri Blockchain - China mizează pe Blockchain pentru a contracara Hong-Kong-ul- Testul pilot al Consorțiului Blockchain pentru petrol și gaze  a fost un succes

China mizează pe Blockchain pentru a contracara Hong-Kong-ul

Planul principal al Chinei pentru a face din Hainan o insulă de liber schimb încurajează instituțiile să utilizeze blockchain-ul pentru transformarea funcției guvernamentale. Autoritățile chineze au lansat un plan director pentru transformarea provinciei insulei sudice Hainan într-un port de comerț liber, relatează știri Xinhua la 1 iunie. Un sistem portuar comercial se va concentra pe facilitarea comerțului liber, a investițiilor și a fluxurilor de capital transfrontaliere pe întreaga insulă.

Planul principal încurajează instituțiile guvernamentale să utilizeze blockchain și alte tehnologii pentru a reforma funcția guvernamentală. Autoritățile speră că noile tehnologii moderne vor ajuta la construirea unui sistem de guvernare a porturilor de liber schimb cuprinzător, științific, standardizat și eficient. Au adăugat că: „Ar trebui să acordăm un rol deplin rolului tehnologiei informaționale moderne, cum ar fi datele de bază și blockchain-ul, să standardizeze standardele serviciilor guvernamentale prin intermediul platformelor de servicii guvernamentale, să realizăm serviciile guvernamentale și să consolidăm distribuirea ordonată a datelor și să îmbunătățim serviciile și guvernanța."

China spune că s-a angajat să consolideze aplicarea tehnologiei blockchain în tranzacțiile de proprietate intelectuală, certificări și alte aspecte și să exploreze noi modele potrivite pentru dezvoltarea porturilor de liber schimb.

Decizia de a dezvolta întreaga insulă Hainan într-o zonă pilot de liber schimb a fost anunțată de președintele chinez Xi Jinping în timpul unei vizite la insulă în aprilie 2018.

La începutul anului trecut, cel mai bogat om din China, Jack Ma, a remarcat la Consiliul Consultativ al Liderilor de Afaceri că Hainan trebuie să urmărească „depășirea Hong Kong-ului”, devenind un jucător major în comerțul internațional în perioada digitală. Consiliul a fost creat pentru a sfătui guvernul în planul său de a accelera deschiderea și dezvoltarea zonei de liber schimb pilot Hainan, potrivit South China Morning Post.

Portul de comerț liber Hainan va fi „practic stabilit” până în 2025 și va deveni „mai matur” până în 2035, spune planul emis în comun de Comitetul Central al Partidului Comunist din China și Consiliul de Stat.

La sfârșitul anului trecut a fost înființat un fond special de aproximativ 142 milioane dolari pentru finanțarea companiilor Blockchain din Hainan.

(Sursa EN)

Testul pilot al Consorțiului Blockchain pentru petrol si gaze  a fost un succes

Un consorțiu de 10 companii de petrol și blockchain a obținut rezultate promițătoare din testul său pilot blockchain pentru tratarea apei în câmpurile petroliere.

Consorțiul OOC Block & Chain OOC a finalizat un test pilot blockchain pentru automatizarea plăților pentru tratarea apei în câmpurile petroliere.

Procesul de prelucrare a apei din câmpul petrolier necesită gestionarea cantității imense de apă extrasă și injectată în timpul procesului de extracție a gazului și gazului.

Un raport Reuters a afirmat că soluțiile blockchain implementate în timpul testului au scurtat procesul de lucru cu nouă pași, reducând în cele din urmă timpul de finalizare de la 120 de zile la doar o săptămână. În plus, grupul a specificat că în timpul testului, soluția blockchain a validat automat 85% din toate măsurările de volum.

Consorțiul OC Oil & Gas Blockchain este un grup de 10 companii de petrol și gaze, care include firme importante precum Dutch Shell, Equinor și ConocoPhillips. Soluțiile blockchain pentru testul pilot au fost dezvoltate de o companie Blockchain-as-a-Service, finanțată de Saudi Aramco, Data Gumbo Corporation.

Testul pilot a fost realizat în parteneriat cu Nuverra Environmental Solutions, care a gestionat eliminarea apei a puțurilor de petrol deținute de Equinor. După finalizarea cu succes a testului pe cinci puțuri Equinor din Dakota de Nord, consorțiul intenționează acum să implementeze soluțiile blockchain pe site-urile de producție.

Președinta Consorțiului Blockchain OOC, Rebecca Hofmann, a menționat că prăbușirea prețurilor petrolului în timpul pandemiei COVID-19 a accelerat punerea în aplicare a blockchain-ului. Ea a estimat că grupul ar putea adopta soluțiile în acest an, deoarece ar putea economisi milioane de dolari.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.