Știri blockchain - Circle susține stablecoin-ului USDC în rețeaua blockchain Algorand - Beam face primii pași spre DeFi după hard fork-ul din iunie 2020 - CTO Komodo – tranzacțiile valutare descentralizate nu sunt mai riscante pe mobil – 31-07-2020

Algorand Foundation a anunțat că stablecoin-ul USD Coin (USDC) va fi lansat în rețeaua blockchain Algorand (ALGO).

Știri blockchain - Circle susține stablecoin-ului USDC în rețeaua blockchain Algorand - Beam face primii pași spre DeFi după hard fork-ul din iunie 2020 - CTO Komodo – tranzacțiile valutare descentralizate nu sunt mai riscante pe mobil – 31-07-2020

Circle susține stablecoin-ului USDC în rețeaua blockchain Algorand

Algorand Foundation a anunțat că stablecoin-ul USD Coin (USDC) va fi lansat în rețeaua blockchain Algorand (ALGO). Integrarea va permite clienților ce folosesc API-uri Circle, sau conturi Circle business, să convertească fonduri din contul lor bancar în stable tokens, în rețeaua Algorand.

USDC este momentan al doilea cel mai puternic stablecoin, după capitalul de piață, și al 19-lea cel mai puternic activ crypto, cu o capitalizare de aproximativ 930 milioane $. Moneda a fost creată ca o asociere de participație între Circle și exchange-ul de criptomonede Coinbase.

„Combinația dintre USDC și serviciile platformei Circle, cu rețeaua blockchain Algorand vor crea baza pentru dezvoltarea unei game largi de aplicații financiare scalabile, securizate și conforme.”

Parteneriatul dintre Circle și Algorand  va promova USDC drept monedă de referință pentru instituțiile ce urmăresc să creeze aplicații financiare scalabile în lanțuri publice.

„Am observat o oportunitate clară de a lucra împreună, pentru a duce utilizarea stablecoins la nivel de tehnologie de bază pentru companii și instituții financiare.”

Fangfang Chen, COO al Algorand Foundation a declarat că, „ Pe măsură ce instituțiile financiare și companiile urmăresc să creeze aplicații financiare descentralizate, au tot mai mult nevoie de o infrastructură potrivită și de un stablecoin conform, reglementat și unanim acceptat.”  (Sursa EN)

Beam face primii pași spre DeFi după hard fork-ul din iunie 2020

Criptomoneda Beam (BEAM), orientată spre confidențialitate, face primii pași către finanțele descentralizate. În anticiparea hard fork-ului Beam, echipa din spatele proiectului a updatat un număr de specificații, pregătind terenul pentru așa-zisul „Confidential Defi” Beam.

Hard fork-ul va activa Confidential Assets, sau Beam CA, tokeni independenți în rețeaua Beam. Beam CA sunt parte a Eager Electron 5.0 – un upgrade al rețelei menit să furnizeze infrastructura cheie, necesară creării aplicațiilor Confidential DeFi.Totodată, CA vor permite un număr divers de cazuri de utilizare, de la criptomonede precum Bitcoin (BTC), până la comodități precum aur, acțiuni și obligațiuni.

Beam CA cuprind caracteristici importante pentru confidențialitate, precum capacitatea de a deconecta istoricul tranzacțiilor și de a trimite active folosind tranzacții neinteractive. Activele confidențiale vor putea fi schimbate imediat cu criptomonede precum BTC, Litecoin (LTC), BEAM și QTUM. (Sursa EN)

CTO Komodo – tranzacțiile valutare descentralizate nu sunt mai riscante pe mobil

Utilizarea unui exchange descentralizat, sau DEX, pe un dispozitiv mobil nu înseamnă neapărat un risc mai mare de hack, conform lui Kadan Stadelmann, CTO al platformei blockchain Komodo.

„Nu consider că riscul unui DEX mobil este neapărat mai mare decât cel al unui DEX accesat prin alte mijloace. Riscul ar varia, în funcție de dispozitivul utilizatorului, de sistemul de operare, versiune, etc.”

Creat în rețeaua Komodo, AtomicDEX este un exchange descentralizat, ce funcționează pe blockchain-uri multiple, și care facilitează tranzacții peer-to-peer de-a lungul blockchain-urilor, denumite atomic swaps.

Breșele de securitate pot apărea totuși pe dispozitivele mobile, iar acțiuni pe site-uri underground pentru pariuri, spre exemplu, pot crește riscul de hack.

„Practic, comportamentul utilizatorului este un factor determinant major, atunci când vine vorba de risc. Mai mult decât atât, se pune problema dacă tehnologia DEX folosită este sau nu solidă și sigură. În cazul acesta, este mai puțin vorba despre dispozitiv în sine, cât despre software și circumstanțele de mediu ale utilizatorului." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.