Știri blockchain - Companie miniera finalizează tranzacție cu minereu de fier folosind blockchain - Rețeaua Kyber stabilește data inițierii upgrade-ului - Elveția nu va modifica legislația fiscală în ceea ce privește blockchain – 03-08-2020

Cea mai mare companie minieră din lume, BHP Group, a anunțat că a finalizat o tranzacție cu minereu de fier în valoare de 14 milioane.

Știri blockchain - Companie miniera finalizează tranzacție cu minereu de fier folosind blockchain - Rețeaua Kyber stabilește data inițierii upgrade-ului - Elveția nu va modifica legislația fiscală în ceea ce privește blockchain – 03-08-2020

Companie minieră finalizează tranzacție cu minereu de fier, folosind blockchain

Cea mai mare companie minieră din lume, BHP Group, a anunțat că a finalizat o tranzacție cu minereu de fier în valoare de 14 milioane $, folosind o platformă blockchain, creată de către compania tehnologică canadiană, MineHub Technologies.

Tranzacția a fost efectuată între BHP și China Baowu Steel Group, o subsidiară a celei mai mari companii producătoare de oțel, China Baoshan Iron & Steel, cunoscută și ca Baosteel.

În timpul tranzacției, BHP a folosit platforma blockchain, pentru a procesa digital termenii contractului și schimbul de documente, și pentru a oferi transparență mărfii în timp real. Implementarea blockchain de către BHP vine ca parte a planului acesteia de a digitaliza procesul de documentare în comerțul cu mărfuri.  (Sursa EN)

Rețeaua Kyber stabilește data inițierii upgrade-ului pentru protocolul Katalyst

Upgrade-ul Kyber va include schimbări la modelul de token Kyber Network Crystal (KNC), pentru a atrage mai mulți participanți la procesul de dezvoltare al protocolului. Conform anunțului, Katalyst urmărește să reducă fricțiunile în ceea ce privește aportul de lichidități, să introducă reduceri pentru rezervele performante, și să permită ca aplicațiile descentralizate să fie integrate în cadrul rețelei Kyber.

Printre caracteristicile incluse în upgrade, se numără și lansarea KyberDAO, o platformă comunitară ce permite posesorilor de tokeni KNC să participe în administrare. Posesorii de KNC vor putea face stake de KNC pentru a vota diverse modificări și numeroși parametri pentru protocoale, precum și propuneri pentru KyberDAO, ce „țintesc să îmbunătățească funcționalitatea protocolului, a operațiunilor și adoptării.”

CEO-ul companiei, Loi Luu, a declarat că, „upgrade-ul Katalyst și KyberDAO susțin trei grupuri cheie de actori implicați: rezerve ce furnizează lichidități pentru Kyber, DApps ce conectează beneficiarii la protocolul Kyber, și posesorii de KNC, ce formează nucleul rețelei.”

Privind spre viitor, Luu a declarat că Kyber își va concentra eforturile pe educație, în ceea ce privește beneficiile ce vin odată cu upgrade-ul Katalyst.

„Urmărim să creștem numărul de opțiuni disponibile, pentru ca posesorii de KNC să facă staking. Aceasta include integrarea mai multor portofele crypto, ce permit un acces facil la Kyber.org, precum și integrarea de Staking Pools terțe, ce pot ajuta cu procesul de votare în numele posesorilor KNC și le permit acestora să primească recompense.”  (Sursa EN)

Elveția nu va modifica legislația fiscală în ceea ce privește blockchain

Legislația fiscală existentă în Elveția este aplicabilă dezvoltărilor din industria blockchain. Conform autorității federale, Elveția nu necesită modificări la actuala sa legislație fiscală în ceea ce privește blockchain și tehnologia distributed ledger.

În cadrul unei întruniri, Consiliul Federal a soluționat un raport cu privire la necesitatea modificării legislației fiscale din Elveția pentru dezvoltările DLT și blockchain. Conform unei declarații oficiale, legislația existentă, ce include venituri, profituri, averi, impozite pe profit, precum și TVA „și-a dovedit meritul” în ceea ce privește acordurile bazate pe DLT și blockchain.

„Prin urmare, nu este nevoie de nicio măsură legislativă în ceea ce privește prevederile fiscale speciale pentru noi instrumente.”

Raportul Consiliului a fost întocmit cu susținerea Administrației Federale Fiscale a Elveției (FTA). Un purtător de cuvânt al FTA a confirmat că autoritatea a furnizat unele clarificări cu privire la decizia luată de Consiliul Federal. În anul 2019, FTA a publicat un document de lucru, privind tratamentul aplicat criptomonedelor și ITO, în ceea ce privește averile, veniturile și taxele pe profit, cât și impozitul reținut la sursă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.