Știri blockchain - Companiile Big Four vor deveni parte esențială a ecosistemului DeFi până în 2030 - HOPR își va lansa testnet-ul în urma unei investiții a Binance - Asociația Fintech din Singapore va oferi startup-urilor acces la R3 Corda – 27-08-2020

Companiile de contabilitate precum KPMG și Deloitte vor deveni o parte importantă a finanțelor descentralizate (DeFi) în decada următoare, conform think tank-ului non-profit dGen, din Berlin.

Știri blockchain - Companiile Big Four vor deveni parte esențială a ecosistemului DeFi până în 2030 - HOPR își va lansa testnet-ul în urma unei investiții a Binance - Asociația Fintech din Singapore va oferi startup-urilor acces la R3 Corda – 27-08-2020

Companiile Big Four vor deveni parte esențială a ecosistemului DeFi până în 2030

Companiile de contabilitate precum KPMG și Deloitte vor deveni o parte importantă a finanțelor descentralizate (DeFi) în decada următoare, conform think tank-ului non-profit dGen, din Berlin.

În raportul său, intitulat „Finanțe descentralizate: cazuri de utilizare și riscuri la adoptarea în masă”, dGen se concentrează pe ceea ce numește „cel mai important subiect din industria blockchain în prezent.”

În opinia dGen, DeFi vor deveni o industrie de trilioane de dolari și vor „furniza venituri pentru mii de gameri, streameri și influenceri”, până în anul 2030. Vor fi de asemenea adoptate de instituțiile financiare europene, ce vor trece la oferte de „conturi de economii și conturi de pensii prin DeFi.”

Think tank-ul susține că, companiile Big Four, și anume KPMG, EY, Deloitte și PwC „vor fi o parte crucială a ecosistemului DeFi în anii ce vor urma.”

Elaborând această temă, co-fondatorul dGen, Jake Stott a declarat că, „pe măsură ce instituțiilor financiare le sunt prezentate beneficiile DeFi și complexitatea acestora, se va crea o mai mare nevoie de servicii profesionale pentru companii, care să auditeze aceste activități. Companiile Big Four se pot specializa în audit DeFi pentru a acapara o parte mai mare din piață.”

Stott este foarte entuziasmat de DeFi în ansamblu, întrucât a declarat că „s-ar putea să vedem un mare interes din partea oamenilor obișnuiți, care sunt sătui să nu câștige nicio dobândă la economiile lor bancare.”

Întrebat despre principalul punct slab al sectorului, Stott a declarat că:

„Cea mai mare slăbiciune a DeFi în acest moment este reprezentată de riscul de a pierde toate finanțele și de complexitatea interacțiunii cu ecosistemul DeFi. Amândouă aspectele sunt remediate și s-ar putea să nu mai prezinte o așa importanță peste un an.” (Sursa EN)

HOPR își va lansa testnet-ul în urma unei investiții a Binance

Startup-ul elvețian pentru protecția datelor, HOPR își va lansa primul testnet public, la scurt timp după o investiție de 1 milion de $ din partea unor investitori, precum Binance.

HOPR a declarat că evenimentul va include recompense în Dai stablecoins (DAI), ale MakerDAO.

Proiectul HOPR a fost lansat ca răspuns la îngrijorările legate de confidențialitatea datelor. Compania elvețiană creează instrumente open-source pentru ecosistemul Web 3 și oferă un nou protocol blockchain, pentru a proteja datele utilizatorilor.

Sebastian Bürgel, co-fondator al HOPR a declarat că proiectul pregătește o lansare de mainnet spre finalul anului 2020. Conform acestuia, investiția celor de la Binance a atras un interes deosebit asupra produsului său. „Lista noastră de așteptare a depășit 400 de persoane, ceea ce este cu mult peste așteptările noastre.”

Rețeaua axată pe confidențialitate permite utilizatorilor să ruleze noduri HOPR, să facă stake și să primească recompense în tokeni HOPR, în timp ce oferă confidențialitate pentru Web 3.  (Sursa EN)

Asociația Fintech din Singapore va oferi startup-urilor acces la R3 Corda

Asociația Fintech din Singapore (SFA) a intrat într-un parteneriat cu R3, pentru a furniza startup-urilor din rețeaua SFA acces la Corda blockchain. În cadrul unui anunț, SFA a declarat că startup-urile vor primi suport prin programul Venture Development al R3, care furnizează o poartă de acces către ecosistemul R3, tuturor companiilor pre-serie A, ce operează pe platforma Corda.

Corda este o platformă blockchain de tip open-source pentru companii, ce este utilizată de o rețea de peste 350 de participanți, care creează aplicații distributed (CorDapp) pe platformă, pentru diverse industrii, precum servicii financiare, asigurări și sănătate.

Accesul la platforma blockchain Corda va oferi  startup-urilor SFA oportunități, precum reducerea costurilor, generarea de noi surse de venit și remodelarea piețelor autohtone și internaționale.

Programul Venture Development al R3 oferă participanților acces la evenimente în cadrul comunității, la workshop-uri, îndrumare pentru membrii industriei, precum și ajutor pentru consolidarea relațiilor cu investitorii. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.