Știri blockchain - ConsenSys lansează un serviciu de conformitate axat pe DeFi - Acces la serviciile publice în baza unei aplicații ID blockchain - Bison Trails adaugă suport pentru protocol blockchain în rețeaua NEAR – 01-07-2020

Compania ConsenSys, a cofondatorului Ethereum, Joseph Lubin lansează un serviciu de conformitate, pentru a supraveghea tranzacțiile desfășurate de companiile DeFi și de către exchange-urile care tranzacționează tokeni emiși în cadrul Ethereum.

Știri blockchain - ConsenSys lansează un serviciu de conformitate axat pe DeFi - Acces la serviciile publice în baza unei aplicații ID blockchain - Bison Trails adaugă suport pentru protocol blockchain în rețeaua NEAR – 01-07-2020

ConsenSys lansează un serviciu de conformitate axat pe DeFi

Compania ConsenSys, a cofondatorului Ethereum, Joseph Lubin lansează un serviciu de conformitate, pentru a supraveghea tranzacțiile desfășurate de companiile DeFi si de catre exchange-urile care tranzacționează tokeni emiși în cadrul Ethereum.

Serviciul ConsenSys va putea să monitorizeze tranzacțiile utilizatorilor, pentru mai mult de 280 000 de monede emise în rețeaua Ethereum, axându-se pe exchange-uri si companii DeFi.

„Din ce în ce mai multe persoane creează aplicații descentralizate și au nevoie de acest serviciu ca de o piesă de Lego. Ceea ce noi dorim este ca activitatea în infrastructura financiară descentralizată să fie mult mai sigură, mai transparentă și mai ușor de urmărit.” (Sursa EN)

Acces la serviciile publice în baza unei aplicații ID blockchain

Busan, al doilea oraș ca mărime din Coreea de Sud a lansat o aplicație de identificare, ce folosește o rețea blockchain publică, pentru a verifica informații despre cetățeni. Aplicația a fost creată de către Coinplug, iar dezvoltatorul a folosit Metadium blockchain și tehnologia sa de identificare descentralizată.

Prin acest sistem, datele utilizatorilor rămân stocate în dispozitivele acestora, și doar o dovadă criptografică a informației va fi trimisă către blockchain. Aceasta permite un echilibru între protecția datelor personale și nevoia de a crea registre inviolabile.

Un purtător de cuvânt al Coinplug a declarat că alegerea Busanului de a avea o platformă descentralizată vine ca urmare a cererii orașului pentru inovare tehnologică, în care blockchain joacă un rol foarte important.

Reglementările sandbox-ului din  Busan au permis crearea a numeroase inițiative ce implică blockchain. În decembrie 2019, în cooperare cu cel mai mare provider de telecomunicații din Coreea, KT, a fost lansată o criptomonedă locală, iar în februarie 2019, orașul a încheiat un parteneriat cu Hyundai Pay, pentru promovarea dezvoltării fintech în oraș.  (Sursa EN)

Bison Trails adaugă suport pentru protocol blockchain în rețeaua NEAR

Bison, o companie blockchain de tipul „infrastructure-as-a-service” a anunțat că va oferi suport pentru platforma de tip smart contract NEAR, ce este axată pe îmbunătățirea accesibilității și aplicabilității, astfel încât să poată susține aplicații pentru consumatori la scară largă.

CEO-ul Bison Trails, Joe Lallouz a declarat că au lucrat îndeaproape cu NEAR încă din 2019 și că acum a fost momentul oportun pentru a face anunțul oficial, întrucât NEAR intenționează să facă tranziția de la proof-of-authority, la un mainnet restricționat. NEAR declară că deschiderea rețelei în etape le permite să o testeze și să rezolve problemele ce apar, încă din fază incipientă.

NEAR va răsplăti operatorii de noduri în perioada cu restricții, iar Lallouz a declarat că, „în cadrul pregătirilor pentru reboot-ul testnet-ului, am lucrat împreună cu echipa NEAR, la îmbunătățirea proceselor lor interne cât și la designul sistemelor. În mod deosebit, i-am conectat pe aceștia cu alte echipe de protocol experimentate, pentru a învăța și pentru a-și adapta metodologiile.”

Illia Polosukhin, unul din cofondatorii NEAR, a susținut că integrarea Bison Trail va ajuta la creșterea securității financiare și a capacității rețelei:

„În timp, țelul NEAR este de a crește numărul de validators, întrucât crește rata de utilizare a rețelei, iar numărul de fragmente crește odată cu cererea.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.