Știri blockchain - Coreea de Sud dorește urmărirea tranzacțiilor crypto - Interoperabilitate blockchain testată cu succes de SIA și Quant Network - BitMEX lansează servicii pentru clienți corporativi – 01-08-2020

Agenția Coreeană de Securitate pe Internet, sau KISA, intenționează să dezvolte un software bazat pe inteligență artificială, pentru a urmări tranzacțiile cu criptomonede de pe dark web.

Știri blockchain - Coreea de Sud dorește urmărirea tranzacțiilor crypto - Interoperabilitate blockchain testată cu succes de SIA și Quant Network - BitMEX lansează servicii pentru clienți corporativi – 01-08-2020

Coreea de Sud dorește urmărirea tranzacțiilor crypto

Agenția Coreeană de Securitate pe Internet, sau KISA, intenționează să dezvolte un software bazat pe inteligență artificială, pentru a urmări tranzacțiile cu criptomonede de pe dark web. Conform New Daily, guvernul a lucrat la soluții încă din luna ianuarie, întrucât autoritățile au întâmpinat obstacole în timpul unei investigații asupra unui caz de pornografie infantilă din Coreea de Sud, unde oamenii puteau cumpăra acces la videoclipuri cu conținut sexual explicit, cu minori.

KISA declară că, un asemenea software se bazează pe tehnologia machine-learning, ce urmărește automat conținutul site-urilor de pe dark web, care procesează tranzacții cu criptomonede în Coreea de Sud. Autoritatea care va supraveghea operațiunile este Biroul pentru Gestionarea Activelor Virtuale, sau VASP. Agenția guvernamentală va intra în faza de proiect pilot, pentru a testa software-ul care va fi funcțional  începând cu anul 2022. (Sursa EN)

Interoperabilitate blockchain testată cu succes de SIA și Quant Network

SIA, o companie europeană de servicii de plăți și compania britanică de tehnologie Quant Network, au testat cu succes interoperabilitatea cross-blockchain între diferite protocoale.

SIA și Quant Network și-au anunțat parteneriatul pe 5 iunie, iar țelul lor este de a lucra la aplicații cross-platform și servicii pentru bănci și instituții financiare. Parteneriatul urmărește de asemenea să integreze sistemul de operare blockchain Overledger al Quant Network în infrastructura SIAchain, a SIA, pentru a asigura interoperabilitatea. Aceștia speră să vină cu o soluție la provocările pe care instituțiile financiare le întâmpină la integrarea blockchain.

Ambele companii au reușit să integreze tehnologia Overledger în cadrul SIAchain, iar SIA declară că aceasta permite aplicații cross-platform precum legalizări, plăți și servicii know-your-customer.

La momentul actual se desfășoară teste suplimentare în SIAchain, R3 al Corda, și în rețele private ale Ethereum. Quant Network și SIA urmăresc să aducă pe piață soluția cross-blockchain și să-i găsească și alte utilizări.

SIAchain este o infrastructură privată, ce se ocupă de 570 de noduri de rețea europene, în cadrul SIAnet. Aceasta susține instituții financiare și organe administrative publice și corporative în dezvoltarea și implementarea de aplicații inovatoare, bazate pe tehnologia blockchain. (Sursa EN)

BitMEX lansează servicii pentru clienți corporativi

Exchange-ul de criptomonede BitMEX inițiază un nou program pentru clienții săi corporativi, cu beneficii ce includ servicii de securitate sporită și contabilizare.

Conform anunțului de pe pagina BitMEX, exchange-ul lansează un nou program pentru clienții corporativi, BitMEX Corporate. Conturile din cadrul exchange-ului, ce nu sunt deținute sau operate de o persoană fizică, se pot asigura de acum că participațiile lor BitMEX sunt proprietatea legală a unei corporații.

BitMEX a declarat că noile caracteristici au fost create pentru clienții ce necesită „structuri diferite de proprietate pentru conturile lor” și mijloace prin care angajații lor să poată accesa și gestiona conturile și cerințele de securitate. Cu toate acestea, anunțul a mai precizat că opțiuni precum login-ul multi-user și transferurile instant între conturi, vor fi disponibile mai târziu în cursul anului 2020.

Deși BitMEX râmâne unul dintre cele mai mari exchange-uri de instrumente financiare derivate din lume, mulți membri ai comunității crypto au declarat că încep să-și piardă încrederea în el. Compania se confruntă cu un nou proces, în care executivii săi sunt acuzați de înșelăciune, spălare de bani, fraudă electronică, și transferuri monetare nelicențiate. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.