Știri blockchain & cripto - Ar putea Belarus utiliza cripto pentru a evita sancțiunile? - Social media bazată pe blockchain aduce mai multe opțiuni utilizatorilor – 09-11-2020

Întrucât protestele continuă în Belarus, după alegerile prezidențiale care s-au finalizat cu prelungirea mandatului președintelui Alexander Lukashenko

Știri blockchain & cripto - Ar putea Belarus utiliza cripto pentru a evita sancțiunile? - Social media bazată pe blockchain aduce mai multe opțiuni utilizatorilor – 09-11-2020

Ar putea Belarus utiliza cripto pentru a evita sancțiunile?

Întrucât protestele continuă în Belarus, după alegerile prezidențiale care s-au finalizat cu prelungirea mandatului președintelui Alexander Lukashenko, au început să apară întrebări cu privire la modul în care Belarus va face față potențialelor sancțiuni din partea SUA și UE, și cum ar putea criptomonede precum Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) să ajute la evitarea lor.

Un articol publicat de RBC, din Rusia, sugerează că utilizarea criptomonedelor nu ar reprezenta o opțiune eficientă pentru evitarea sancțiunilor financiare, impuse de UE și Washington pentru guvernul de la Minsk.

Valery Petrov, vice-președinte pentru dezvoltarea și reglementarea pieței, pentru Asociația Rusă a Industriilor Cripto și Blockchain a declarat că utilizarea cripto este „o opțiune realistă” de a scăpa de sancțiuni. Cu toate acestea, Petrov clarifică faptul că toate acestea sunt posibile doar în cazul în care nu „contravin legislațiilor interne și externe.”

Petrov a menționat cazurile Venezuelei și al Iranului, spunând că utilizarea de criptomonede pentru gestionarea crizelor economice, sau pentru evitarea sancțiunilor dovedește că acestea sunt doar o soluție „paliativă”.  (Sursa EN)

Social media bazată pe blockchain aduce mai multe opțiuni utilizatorilor

Pe măsură ce oamenii continuă să regândească subiecte precum dezvoltarea tehnologică, măsurile economice și dreptul la libera exprimare, din cauza epidemiei de COVID-19, blockchain a devenit o soluție pentru multe probleme. Iva Wisher, co-fondator Ignite, o platformă descentralizată de microblogging, a declarat că blockchain poate fi de asemenea o soluție împotriva cenzurii promovate de stat, în noul normal determinat de pandemie.

Wisher a clarificat că, în general, libertatea de exprimare înseamnă „posibilitatea de a exprima orice opinie, chiar și una nepopulară, doar dacă aceasta nu reprezintă o instigare la violență.”

Tehnologia blockchain ar putea atunci aduce oportunitatea de a „îți exprima opinia fără riscul de a fi sancționat” de către guvern.

Conform lui Wisher, o rețea socială susținută cu blockchain, sau o platformă de microblogging ar trebui să implementeze un sistem AI, de marcare a conținutului sensibil, pentru a „proteja utilizatorii de orice tip de conținut ilegal”, deoarece moderatorii nu ar trebui să fie parte a unei platforme descentralizate, precum acelea ce au ca scop combaterea cenzurii.

Întrucât utilizatorii vor putea totuși vedea postările pe care alții le pot considera drept „instigare la ură”, Semjonovs, alt co-fondator al Ignite spune că aceștia „vor trebui să confirme aceasta prin captcha (…) Utilizatorii pot întotdeauna decide să nu vadă conținutul unui utilizator anume.”

Semjonovs explică într-un mod tehnic, modalitatea prin care proiectul său poate fi de referință pentru alte platforme similare, care să-și marcheze debutul în mediul blockchain al rețelelor sociale, și modalitatea prin care platforma ar putea fi condusă de comunitate, folosind modele precum DAO:

„În primul rând, Ignite (sau orice altă rețea condusă de comunitate) nu poate exista fără un mecanism de consens puternic și flexibil, precum cel furnizat de BSC. În al doilea rând, BSC are o funcție de mini-tokens (BEP8), ce se potrivește viitorului sistem comunitar al Ignite. Cât despre Skynet, avem idei și direcții comune în ceea ce privește dezvoltarea ecosistemelor descentralizate. Rețeaua socială nu poate asigura un UX confortabil, fără CDN.”

Ambii co-fondatori ai Ignite sunt de părere că efectele adverse ale interzicerii TikTok în SUA, cât și măsurile similare luate de către guvernul indian, împotriva aplicațiilor chinezești vor „lua amploare în perioada post-pandemie”:

„Cât despre noi, noi credem că tehnologiile media blockchain ar trebui să aducă oamenilor libertatea alegerii conținutului social media – exact în același mod în care tehnologiile fintech blockchain au adus aceeași libertate pentru serviciile lor financiare.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.