Știri blockchain - Ar putea pașapoartele electronice blockchain salva industria turismului? - Travala a adăugat încă un milion de case de vacanță rezervate cu cripto - Honeywell creează „motor de căutare” blockchain piese de aeronave – 31-10-2020

Compania blockchain axată pe întreprinderi, ShareRing a lansat o soluție blockchain de urmărire a contactelor, pe care o va oferi unui număr de 2.6 milioane de furnizori de servicii hoteliere, care utilizează în prezent unul dintre serviciile companiei.

Știri blockchain - Ar putea pașapoartele electronice blockchain salva industria turismului? - Travala a adăugat încă un milion de case de vacanță rezervate cu cripto - Honeywell creează „motor de căutare” blockchain piese de aeronave – 31-10-2020

Ar putea pașapoartele electronice blockchain salva industria turismului?

Compania blockchain axată pe întreprinderi, ShareRing a lansat o soluție blockchain de urmărire a contactelor, pe care o va oferi unui număr de 2.6 milioane de furnizori de servicii hoteliere, care utilizează în prezent unul dintre serviciile companiei. Aplicația anonimă pentru pașapoarte electronice, speră să rezolve problemele legate de confidențialitate, întâmpinate cu aplicații similare de trasabilitate.

Aplicația ShareRing, ce se focusează pe o industrie a turismului în valoare de 9 trilioane de $, permite utilizatorilor să încarce documentații importante, precum e-visa la sosire (eVOA), informații despre pașaport, asigurări de călătorie, rezervări de zbor și cazare și un rezultat negativ pentru COVID-19.

Dacă un utilizator al aplicației este ulterior testat pozitiv, aplicația va trimite în mod anonim informațiile necesare către guvern, permițând altora să fie notificați, în cazul în care au avut contact.

Aplicația poate fi de asemenea integrată în sistemele eVOA, în cadrul companiilor de asigurări, al companiilor aeriene, al hotelurilor și al altor organizații relevante, permițând acestora scanarea aplicației pentru dezvăluirea rezultatelor testului, fără dezvăluirea de informații personale. Co-fondatoarea ShareRing, Jane Sadler-Kidd a explicat că documentația și informațiile personale nu părăsesc dispozitivul:

„Când cineva se înregistrează pentru un ID ShareRing, îi facem o poză, un video selfie, îi cerem numele, data nașterii, adresa, etc și le stocăm într-un fișier criptat, ce nu părăsește niciodată dispozitivul utilizatorului. Luăm de asemenea o „amprentă” a datelor și documentației și o stocăm în blockchain.”

Pentru a grăbi procesul de adoptare, ShareRing permite guvernelor și companiilor să integreze aplicația pentru pașaportul electronic în cadrul soluțiilor existente, fără a folosi brandul ShareRing. (Sursa EN)

Travala a adăugat încă un milion de case de vacanță ce pot fi rezervate cu cripto

Platforma de rezervări de călătorii online, Travala.com a adăugat încă un milion de case de vacanță, din 195 de țări, pe site-ul său, cu lansarea unei secțiuni dedicate rezervărilor de case, intitulată „Homes”.

Casele și apartamentele de vacanță pot fi rezervate cu peste 30 de criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Binance Coin (BNB), și tokenul Travala.com, AVA.

S-a observat o tendință de alegere a alternativelor, în detrimentul hotelurilor tradiționale. Juan Otero, CEO-ul Travala.com a făcut referire la acest trend, spunând că, „cererea pentru cazare non-hotelieră este în creștere rapidă, astfel că lansarea Homes a venit într-un moment cum nu se putea mai bun.” (Sursa EN)

Honeywell creează „motor de căutare” blockchain pentru date despre piese de aeronave

Honeywell International Inc a creat un sistem bazat pe blockchain, pentru a rezolva procesele de documentare complexă și de stocare a datelor, din industria aerospațială.

Compania a anunțat că subsidiara sa blockchain, GoDirect Trade va integra procesul de generare a înregistrărilor pentru aeronave, în sistemul său blockchain. Astfel, clienții Honeywell vor putea căuta componente aerospațiale și date de service, prin intermediul interfeței sale.

În starea lor actuală, datele legate de piesele și serviciile aerospațiale sunt dispersate în sisteme de calculatoare, ceea ce face ca uneori, companiile aeriene și operatorii să piardă informații importante, ce sunt esențiale pentru dovedirea legitimității pieselor.

Managerul general al GoDirect Trade, Lisa Butters a declarat că prin utilizarea blockchain, Honeywell intenționează să înregistreze toate datele legate de miile de părți de aeronave pe care le produce și repară zilnic, adăugând că:

„În industria aerospațială, aceasta este o tehnologie ce schimbă totul, simplificând și transformând evidențele pentru deținătorii de aeronave și pentru companiile aeriene din întreaga lume.”

Prin înregistrarea tuturor datelor într-un singur ledger, Honeywell speră să simplifice procesul căutării și accesării datelor legate de aeronave și să înlesnească totodată gestionarea mai eficientă a datelor de către clienții săi.

Honeywell pretinde că, în cazul în care lipsesc documente, clienții vor putea de acum să reconstruiască datele și documentele referitoare la piesele aeronavelor, prin introducerea numărului și seriei pieselor, în aplicație.

„Oferta Honeywell este asemenea unui motor de căutare, dar funcționează pentru orice are legătură cu service-ul și piesele aeronavelor.”  (Sursa EN)