Știri blockchain & cripto - Banca Centrală din Filipine emiterea de CBDC - Autoritate olandeză aprobă finanțare pentru platformă imobiliară tokenizată - Cypherium va asista China în progresul de infrastructura unui oraș blockchain – 07-09-2020

Conform unui raport al Bloomberg, Banca Centrală din Filipine, sau Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), așa cum este cunoscută pe plan local, a format un...

Știri blockchain & cripto - Banca Centrală din Filipine emiterea de CBDC - Autoritate olandeză aprobă finanțare pentru platformă imobiliară tokenizată - Cypherium va asista China în progresul de infrastructura unui oraș blockchain – 07-09-2020

Banca Centrală din Filipine ia în considerare emiterea de CBDC

Filipine devine cea mai recentă țară care ia în considerare posibilitatea de a-și lansa propria monedă digitală, emisă de Banca Centrală (CBDC).

Conform unui raport al Bloomberg, Banca Centrală din Filipine, sau Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), așa cum este cunoscută pe plan local, a format un comitet care să ia în calcul toate implicațiile unei astfel de mutări. În cadrul unei întruniri virtuale, guvernatorul Benjamin Diokno a explicat că, grupul a fost inițial interesat doar de fezabilitate și potențialele implicații ale politicilor privitoare la emiterea unei monede digitale.

„Trebuie să studiem întâi rezultatele grupului, înainte de a lua o decizie.”

Diokno nu crede că emiterea de monede digitale reprezintă o amenințare pentru cererea de monede fiat. Acesta a reiterat de asemenea viziunea mai multor bănci centrale și guverne, aceea că tehnologia blockchain este la fel de importantă precum criptomonedele pe care le susține. (Sursa EN)

Autoritate olandeză aprobă finanțarea participativă pentru platformă imobiliară tokenizată

Max Crowdfund, o platformă imobiliară de finanțare participativă sprijinită cu blockchain, ce conectează dezvoltatorii imobiliari și investitorii, a primit aprobarea din partea Autorității Piețelor Financiare (AFM) din Olanda.

Cu aprobare din partea AFM, Max Property Group – platforma mamă a companiei – va lansa platforma, în parteneriat cu furnizorul de tehnologie distributed ledger, Jelurida.

Investitorii plătesc o taxă unică, echivalentă cu 0.1 % din investiția lor, ca adaos la taxele lunare de administrare, de 0.1%. Platforma caută să democratizeze investițiile de pe piața imobiliară, în care investitorii să poată obține expunere cu doar 100 euro. Dezvoltatorii și investitorii pot strânge bani de la public, utilizând platforma și pot atrage totodată și un public internațional.

Platforma este prima de acest fel, care primește undă verde de la autoritatea financiară olandeză și va fi disponibilă ca aplicație, atât pe iOS, cât și pe Android. Totodată, platforma pretinde că a atras deja peste 70 000 de utilizatori înregistrați, înainte de lansare.  (Sursa EN)

Cypherium va asista China în progresul legat de infrastructura unui oraș blockchain

Cypherium, platforma blockchain pentru companii, va contribui la dezvoltarea blockchain a unui mare oraș din China. Partener al unor giganți tehnologici, precum Microsoft sau Google, Cypherium a semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU), cu orașul Suzhou, pentru a aduce progrese în dezvoltarea infrastructurii blockchain a acestuia.

Suzhou este un centru economic important, situat în provincia Jiangsu. Unul din cele mai competitive orașe din China, Suzhou este printre orașele pilot, ce fac parte din proiectul pentru yuanul digital, al Băncii Centrale a Chinei.

În aprilie 2020, agenții și companii din districtul Xiangcheng din Suzhou, au condus un proiect CBDC pilot, prin care au plătit subvenții de 50% la transportul muncitorilor, cu noile monede digitale. Proiectul mai este denumit și „plată electronică cu monede digitale”, sau DCEP.

Orașul Suzhou a condus cu succes proiectul pilot DCEP, precum și alte inițiative blockchain, iar Cypherium va continua acum extinderea abilităților blockchain ale acestuia. CEO-ul Cypherium, Sky Guo, a subliniat faptul că platforma va fi în special de ajutor prin furnizarea de interoperabilitate între diverse dezvoltări blockchain în Suzhou.

„Acum, când se fac multe teste în oraș, în special cu muncitorii din Suzhou, ce primesc parte din subvențiile la transport cu DCEP, interoperabilitatea va juca cel mai probabil un rol în a determina ce proiecte vor fi finalizate cu succes.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.