Știri blockchain & cripto - Bursa de valori din Tel Aviv platformă pentru valori mobiliare - Investitori cripto înșelați lansează escrocherie pentru a recupera pierderile - Chainlink adopta smart contracts cu nou program de granturi – 30-10-2020

Bursa de valori din Tel Aviv (TASE) plănuiește să lanseze o platformă pentru valori mobiliare, bazată pe blockchain.

Știri blockchain & cripto - Bursa de valori din Tel Aviv platformă pentru valori mobiliare - Investitori cripto înșelați lansează escrocherie pentru a recupera pierderile - Chainlink adopta smart contracts cu nou program de granturi – 30-10-2020

Bursa de valori din Tel Aviv va lansa o platformă pentru valori mobiliare

Bursa de valori din Tel Aviv (TASE) plănuiește să lanseze o platformă pentru valori mobiliare, bazată pe blockchain. În cadrul unui anunț, TASE a declarat că platforma va servi drept funcție esențială în piețele de capital naționale, cărora le lipsește momentan un sistem central pentru împrumuturile de valori mobiliare.

Contrar existentei structuri – ce nu reușește să îndeplinească nevoile investitorilor (în opinia TASE) – noul sistem bazat pe blockchain va concentra toate activitățile legate de împrumuturile mobiliare și va permite împrumutul direct între investitori, pentru o gamă vastă de instrumente financiare.

În luna martie a acestui an, TASE a lansat un cadru dedicat de testare pentru platformă, permițând membrilor să execute tranzacții de creditare. În baza rezultatelor, bursa își ajustează sistemele pentru lansarea din noiembrie.

Bursa de valori a subliniat importanța oferită de tehnologiile blockchain; în mod special, suportul pentru tranzacțiile peer-to-peer, funcționalitatea smart contracts și securitatea crescută la tranzacții, datorită imuabilității blockchain.

TASE declară că aceasta permite custozilor de exchange-uri și clienților să opereze la costuri reduse, cu un nivel mai ridicat de securitate. (Sursa EN)

Investitori cripto înșelați lansează propria escrocherie pentru a recupera pierderile

Conform surselor, poliția chineză a arestat un grup de escroci, care au lansat o schemă cripto falsă, pentru a-și recupera pierderile, asta după ce la rândul lor fuseseră înșelați de alți escroci cripto. Conform unui articol al Biroului pentru Supravegherea Securității Rețelelor de Informații Publice, publicat pe WeChat, un investitor numit Yang a creat o schemă falsă de investiții, după ce pierduse inițial aproximativ 100 000 yuani (peste 14 000$) într-un proiect cripto MLM.

După ce s-a asociat cu alți doi investitori, ce au fost înșelați în mod similar de escroci cripto, Yang a lansat o aplicație mobilă, falsă și un token numit „Baiye Chain”.  Conform surselor, operațiunea acestora a adunat mai mult de 20 de membri din Lianyungang, Yancheng, Huai`an și alte regiuni.

După ce investitorii înșelați din Lianyungang au raportat „Baiye Chain” poliției locale, autoritățile au localizat și percheziționat sediul companiei. Aceștia l-au arestat pe Yang și asociații săi, care înregistraseră deja profituri de peste 300 000 yuani (aprox. 43 000$). (Sursa EN)

Chainlink se concentrează pe adoptarea smart contracts cu nou program de granturi

Chainlink (LINK) a introdus un nou program comunitar de granturi, concentrat pe transformarea contractelor smart în „forma dominantă de contract digital”.

Granturile vor fi oferite proiectelor care „accelerează două bucle pozitive de feedback.” Astfel de bucle vor include creșterea disponibilității datelor on-chain, și creșterea garanțiilor la securitate pentru utilizatori. Scopul final este de a transforma smart contracts în forma dominantă de contracte digitale. Co-fondatorul Chainlink, Sergey Nazarov a detaliat despre aceasta în cadrul unei declarații:

„Accelerăm adoptarea smart contracts, ca formă dominantă de contract digital, prin permiterea ca acestea să fie folosite în cazuri de utilizare la scară largă, așa cum sunt definite de DeFi, și în asigurări descentralizate. Scopul programului comunitar de granturi al Chainlink este de a accelera toate dinamicile esențiale legate de date, securitate și accesibilitate în jurul Chainlink”.

Categoriile identificate de Chainlink ca fiind esențiale pentru potențialele aplicații, sunt axate pe temele menționate anterior, și anume, mai multe informații, mai multă conectivitate și securitate sporită.

Granturile vor fi plătite în bani cash și/sau tokeni LINK. Cu toate acestea, Chainlink nu a dezvăluit suma totală alocată programului de granturi, nici sumele de plată individuale.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.