Știri blockchain & cripto - Cele mai valoroase companii blockchain - COO-ul Huobi este de părere că reglementările blockchain trebuie să fie mai clare – 30-11-2020

Compania de cercetare Hurun a publicat o listă de companii ce valorează peste un miliard de dolari, în 2020. Acest clasament prezintă toate startup-urile tehnologice ce valorează ...

Știri blockchain & cripto - Cele mai valoroase companii blockchain - COO-ul Huobi este de părere că reglementările blockchain trebuie să fie mai clare – 30-11-2020

Cele mai valoroase companii blockchain

Compania de cercetare Hurun a publicat o listă de companii ce valorează peste un miliard de dolari, în 2020. Acest clasament prezintă toate startup-urile tehnologice ce valorează miliarde de dolari, fondate în secolul 21, dar care nu sunt încă listate la burse de valori publice.

Raportul, numit „Hurun Global Unicorn Index 2020” arată că există un total global de 586 de companii tip unicorn – de la 494 de companii listate în 2019.

Industria blockchain reprezintă 2% din acest clasament. Ripple deține primul loc, fiind compania cu cea mai mare valoare din sector, dar deține locul 23 din total, ceea ce reprezintă totuși o creștere față de locul 28 deținut anul trecut. Cea mai semnificativă creștere este cea a Binance, care s-a ridicat 30 de locuri în listă, ajungând pe locul 108.

Bitmain a scăzut semnificativ în termeni de valoare. Anul trecut compania a fost evaluată la 12 miliarde $, iar de atunci a decăzut până la valoarea de 4 miliarde $. Conform Hurun, unul dintre motivele din spatele prăbușirii Bitmain este „performanța mediocră post-ofertă publică inițială, a rivalei sale, Canaan.”

Exchange-ul cripto Coinbase rămâne la o evaluare de 8 miliarde $, deși a căzut un loc în clasamentul Hurun, până pe poziția 31.

Ripple are cea mai mare evaluare din sectorul blockchain, cu 10 miliarde de $, ceea ce reprezintă o creștere de 5 miliarde $, comparat cu clasamentul din 2019. (Sursa EN)

COO-ul Huobi este de părere că reglementările blockchain trebuie să fie mai clare

Robin Zhu, directorul de operațiuni al Huobi Global Group a declarat că lipsa unor servicii de infrastructură și a unei reglementări clare, împiedică adoptarea în masă a cripto și a blockchain.

Zhu a explicat că, în plus față de preocupările referitoare la hacking, utilizatorii sunt dezamăgiți de lipsa unor reglementări bine definite, a unor servicii de infrastructură și ale unor sisteme de management al activelor, ușor de utilizat. Acesta a continuat că:

„Securitatea a fost mereu pe primul loc. Lipsa reglementărilor clare și a serviciilor de infrastructură face ca utilizatorilor să le vină greu să își încredințeze criptomonedele către majoritatea instituțiilor.”

Acesta mai spune că un alt factor esențial este prejudecata legată de criptomonede. Acesta a subliniat că, deși Bitcoin a devenit un nume familiar în ultimii zece ani, mulți încă nu știu ce să facă cu acesta, cu atât mai puțin cu alte criptomonede. Va mai trece mult timp până când aceste aspecte vor fi înțelese la scară largă, asta dacă nu vor fi create infrastructuri mai solide și aplicații ușor de utilizat, în viitorul apropiat.

Conform lui Zhu, blockchain a fost de multă vreme evidențiat de către guvern, ca fiind unul dintre elementele cheie în inovare tehnologică și revoluție industrială. Huobi, unul dintre cele mai mari exchange-uri, vede aceasta ca pe o oportunitate de a furniza atât de necesarele servicii și infrastructuri.

Zhu spune că Universitatea Huobi, care oferă educație în domeniul blockchain, a creat module de curs multidimensionale, pentru studenți din diferite domenii. Acesta mai declară că, mai mult de 100 de cursuri gratuite sunt susținute de către angajați ai guvernului și de către angajați ai întreprinderilor mijlocii.

„Impulsionate de mediul politic favorabil și de aportul de capital, cerințele pentru talente de înaltă calitate, companiile orientate către inovare tehnologică și cazurile comercializate au crescut rapid de-a lungul anilor. Huobi întrezărește oportunitățile oferite de talentele în formare, de impulsionarea economiei reale, de dezvoltarea proiectelor și stabilirea de standarde în industrie.”

Zhu consideră că în viitor, blockchain-ul și criptomonedele vor schimba lumea. Acesta subliniază faptul că în viitor, activitățile economice globale vor deveni mai eficiente și mai avantajoase, mulțumită acestei revoluții orientate către tehnologie. Oferind exemple, acesta a declarat că:

„Singapore, Londra, Hong Kong și Japonia deja au început să reglementeze criptomonedele, cu politici bine definite; companiile precum Huobi sunt dedicate creării mai multor infrastructuri, ce includ un sistem de plăți cripto, o platformă de management al activelor digitale, custodie, etc.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.