Știri blockchain & cripto - CEO-ul Blockcstack: Bitcoin este o soluție DeFi mai bună decât cred mulți - Vicepreședintele BlackBerry susține că atacurile cripto sunt subestimate - Aplicație bazată pe blockchain pentru protecția IP-ului –14-10-2020

Întrucât interesul pentru smart contracts a crescut brusc, unii posesori de Bitcoin întreabă: de ce nu poate Bitcoin (BTC) deveni fundația pentru ...

Știri blockchain & cripto - CEO-ul Blockcstack: Bitcoin este o soluție DeFi mai bună decât cred mulți - Vicepreședintele BlackBerry susține că atacurile cripto sunt subestimate - Aplicație bazată pe blockchain pentru protecția IP-ului –14-10-2020

CEO-ul Blockcstack spune că Bitcoin este o soluție DeFi mai bună decât cred mulți

Întrucât interesul pentru smart contracts a crescut brusc, unii posesori de Bitcoin întreabă: de ce nu poate Bitcoin (BTC) deveni fundația pentru smart contracts, în locul Ethereum (ETH)?

Muneeb Ali, co-fondator și CEO al platformei open-source, Blockstack crede că cea mai bună metodă de a crea un internet deținut de utilizator „este ancorarea aplicațiilor și a contractelor smart în rețeaua Bitcoin, într-un mod care utilizează Bitcoin ca monedă de rezervă, iar blockchain-ul său puternic, ca mecanism de securitate.”

Ali a declarat că Bitcoin a fost regele blockchain pentru mai bine de o decadă, întrucât majoritatea oamenilor recunosc că rețeaua Bitcoin este „de neegalat” când vine vorba despre securitate:

„Credem că noul blockchain Stacks 2.0, aflat momentan în testnet deține soluția pentru ca Bitcoin să devină fundația contractelor smart, în Web 3.0. Cu limbajul de programare Clarity, pentru smart contracts și mecanismul Proof of Transfer, programatorii pot crea contracte smart într-un limbaj mult mai sigur, care este predictibil.” (Sursa EN)

Vicepreședintele BlackBerry susține că atacurile cripto sunt foarte subestimate

Atacurile cripto reprezintă o amenințare atât internă, cât și externă, întrucât grupările de hackeri devin din ce în ce mai organizate, în încercarea de a exploata vulnerabilitățile din cadrul rețelelor. Cu toate acestea, există cazuri în care unii admini folosesc drepturi valide, pentru a face bani din minarea ilegală de cripto, folosind resursele rețelei companiei, iar multe organizații „nu au o vizibilitate bună”, atunci când vine vorba despre astfel de lucruri – Josh Lemos, vicepreședinte BlackBerry.

Lemos a declarat că un software de minare cripto nu este neapărat malițios, ci mai curând oportunist, folosind resursele de calcul, pentru câștiguri financiare, asta „deși este deseori găsit împreună cu software-uri malițioase,” iar acest lucru nu este destul de bine observat de companiile ce ar trebui să își protejeze rețelele.

Cazuri recente de atacuri cripto, precum Lucifer, arată un tipar și anume utilizarea aplicației de minare cripto, XMRig. Executivul BlackBerry a explicat de ce Monero (XMR) este adesea utilizat în atacuri, mai mult decât alte monede:

„Monero este văzut ca fiind mai profitabil pentru utilizatorul de rând, datorită algoritmului de minare. Oricând ai de a face cu utilizatori needucați, ce urmăresc să facă bani repede, vei avea mai multe oportunități de exploatare. Vechea zicală încă este valabilă: cea mai bună metodă să te îmbogățești în goana după aur este să vinzi lopeți. În acest caz, lopețile conțin și malware.”  (Sursa EN)

Aplicație bazată pe blockchain pentru protecția IP-ului primește investiții

Potrivit surselor, fondul de capital de risc blockchain, NEM Ventures a investit în startup-ul  chilian SharpShark, care mobilizează platforma blockchain Symbol, pentru a oferi soluții de marcaj temporal către creatorii de conținut, pentru a-și proteja proprietatea intelectuală. Va permite de asemenea acestora să-și tokenizeze sau să-și transfere creațiile.

Conform raportului, SharpShark este conceput pentru creatori, care variază de la scriitori, cadre universitare și jurnaliști, la fotografi, artiști și designeri. Platforma va crea o semnătură digitală, ce va fi emisă textului și imaginilor, în blockchain-un Symbol. Datele sunt stocate într-o formă imuabilă și sunt conforme cu politicile de confidențialitate.

Cazurile de utilizare ale SharpShark se întind în sfera media, cea academică și a platformelor cu conținut generat de utilizatori. Compania a declarat că scriitorii și jurnaliștii pot utiliza SharpShark pentru a detecta plagiatele, pentru a preveni încălcarea drepturilor de autor și pentru a crea un portofoliu din proprietatea lor intelectuală. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.