Știri blockchain & cripto - Companie HR de top japoneză aplicație de recrutare bazată pe blockchain - Motivul pentru care Santander nu dorește utilizarea Ripple - Articole oficiale din „Doctor Who” ajung în blockchain – 01-11-2020

Persol Group, una dintre cele mai mari companii de resurse umane din Japonia, a încheiat un parteneriat cu compania japoneză de IT și electronice, NEC Corporation

Știri blockchain & cripto - Companie HR de top japoneză aplicație de recrutare bazată pe blockchain - Motivul pentru care Santander nu dorește utilizarea Ripple - Articole oficiale din „Doctor Who” ajung în blockchain – 01-11-2020

Companie HR de top japoneză lucrează la o aplicație de recrutare bazată pe blockchain

Persol Group, una dintre cele mai mari companii de resurse umane din Japonia, a încheiat un parteneriat cu compania japoneză de IT și electronice, NEC Corporation, pentru crearea unei noi platforme de recrutare, bazată pe blockchain. Persol Group este una dintre cele mai mari companii de personal din țară, cu 32 000 de angajați și un capital de piață de 5.7 miliarde de $.

Conform anunțului, cele două companii au început să lucreze la un proof-of-concept, pentru a testa un serviciu de recrutare directă, care utilizează tehnologia blockchain, pentru a gestiona în mod securizat datele personale, pentru a preveni falsificarea informațiilor și pentru a asigura autenticitatea.

Se așteaptă ca noua platformă să vizeze resursele umane scăzute din sectorul IT din Japonia. Conform anunțului, NEC acționează ca furnizor de tehnologie în cadrul inițiativei. Teruyuki Nakajima, director în cadrul NEC a declarat că:

„NEC va porni o nouă inițiativă directă de recrutare, ce utilizează propria tehnologie blockchain. Prin intermediul acestor inițiative, sperăm că oportunitățile de a găsi locuri de muncă online vor fi furnizate în mod echitabil pentru toată lumea.” (Sursa EN)

Motivul pentru care Santander nu dorește utilizarea Ripple pentru plățile internaționale

Banca spaniolă Santander, care este unul dintre principalii parteneri Ripple este încă ezitantă în ceea ce privește adoptarea XRP, ca parte din rețeaua sa de plăți internaționale, One Pay FX. Compania a motivat aceasta prin faptul că tokenul „nu a fost tranzacționat în mod activ pe destul de multe piețe”, pentru a sprijini nevoile bancare ale companiei.

În cadrul unui interviu pentru Financial Times, Cedric Menager, directorul executiv al One Pay FX a explicat faptul că Santander dorește să furnizeze „cea mai bună experiență pentru utilizatori, cât mai repede posibil.”Acesta a mai spus că banca speră să „opereze în cât mai multe monede și pe cât mai multe coridoare posibil, încă de la început.”

Ripple a clarificat faptul că Santander încă utilizează unele din softurile companiei, pentru soluțiile de plăți transfrontaliere, și a mai subliniat faptul că aceștia consideră banca spaniolă, drept „unul dintre cei mai importanți clienți.” (Sursa EN)

Articole oficiale din „Doctor Who” ajung în blockchain

Studiourile BBC au intrat în mod oficial în spațiul de gaming blockchain, după încheierea unui parteneriat cu Reality Gaming Group, pentru dezvoltarea unui joc de tranzacționare digitală, pentru populara serie TV, Doctor Who. Aceasta este prima dată când postul de televiziune britanic a utilizat tehnologia blockchain pentru a-și comercializa proprietatea intelectuală.

Conform anunțului, BBC Studios au acordat o licență globală exclusivă pentru Reality Gaming Group, permițându-le acestora să dezvolte împreună un joc, numit „Doctor Who: Worlds Apart.” Produsul va permite jucătorilor să colecționeze și să tranzacționeze versiuni digitale ale personajelor din serial. Jocul va tokeniza fiecare cartonaș într-un token nefungibil, sau NFT, securizat în blockchain.

Producătorul britanic de jocuri a declarat că, jocul lor bazat pe blockchain va fi lansat în versiunea pentru PC, în 2021. Versiunea pentru mobil a jocului, nu are încă programată o dată pentru lansare.

John Kavanagh, managerul pentru licențiere al BBC Studios a lăudat la rândul său, ceea ce el consideră a fi un trend tehnologic nou:

„Asta este ceea ce BBC Studios face atât de bine, să exploreze noi tehnologii și să aducă brandul nostru cel mai emblematic într-o zonă a industriei de gaming, despre care suntem siguri că va captiva și încânta fanii.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.