Știri blockchain & cripto - Investițiile blockchain au scăzut cu 63% din cauza pandemiei - Serviciul Poștal din SUA depune brevet pentru vot blockchain - OKEx ar putea delista Ethereum Classic dacă nu își îmbunătățește securitatea – 23-09-2020

Compania de servicii profesionale, KPMG a publicat un raport, în care prevedea că blockchain va fi unul dintre primele cinci sectoare de tehnologii emergente ce vor avea ...

Știri blockchain & cripto - Investițiile blockchain au scăzut cu 63% din cauza pandemiei - Serviciul Poștal din SUA depune brevet pentru vot blockchain - OKEx ar putea delista Ethereum Classic dacă nu își îmbunătățește securitatea – 23-09-2020

Investițiile în blockchain au scăzut cu 63% din cauza pandemiei

Compania de servicii profesionale, KPMG a publicat un raport, în care prevedea că blockchain va fi unul dintre primele cinci sectoare de tehnologii emergente ce vor avea creșteri în investiții din partea companiilor, în următoarele 12 luni.

Denumit Enterprise Reboot, raportul a fost elaborat de către KPMG International și HFS Research. Acesta se bazează pe un sondaj efectuat în rândul a 900 de directori ai unor organizații din lista Forbes’ Global 2000, ce cuprinde cele mai mari companii publice, cu un profit anual de peste 1 miliard $.

În timp ce raportul a descoperit că investițiile în blockchain au scăzut cu 63% din cauza pandemiei, acesta estimează că sectorul, împreună cu inteligența artificială (AI), cloud, 5G și automatizarea proceselor tehnologice vor avea parte de investiții crescute, întrucât marile firme caută să câștige un avantaj competitiv în climatul de afaceri post-COVID-19.

Raportul a descoperit că finanțarea blockchain a avut cel mai mult de suferit din cauza carantinei impuse din cauza COVID-19, tehnologiile distributed ledger (DLT) fiind în picaj de la cel mai mare sector de tehnologie emergentă cu o investiție medie de 18 milioane $, la al doilea cel mai mic sector, cu 6.5 milioane $.  (Sursa EN)

Serviciul Poștal din SUA depune brevet pentru vot blockchain

Un nou brevet a fost depus de către Serviciile Poștale din SUA, sau USPS, pentru utilizarea tehnologiei blockchain, astfel încât votul prin corespondență să devină o alternativă sigură la secțiile de votare fizice, în timpul pandemiei de COVID-19. Aceste știri vin în urma recentelor comentarii ale președintelui Donald Trump, privitoare la finanțarea serviciilor poștale, ca parte a luptei sale împotriva votului prin corespondență.

„Această evoluție se referă la un sistem de votare care încorporează utilizarea de elemente criptografice, precum blockchains, în același mod în care sunt utilizate pentru monede criptografice și pentru trasabilitatea și securizarea votului prin corespondență.”

COVID-19 rămâne un subiect principal, întrucât alegerile prezidențiale din 2020 se apropie. Votul prin corespondență a apărut ca un punct de dispută între membrii partidelor politice ale țării. Trump se opune mișcării și a sugerat întreruperea finanțării USPS ca măsură preventivă.  (Sursa EN)

OKEx ar putea delista Ethereum Classic dacă nu își îmbunătățește securitatea

ETC ar putea fi delistat de pe OKEx, ca urmare a unui atac de 51%, ce a costat exchange-ul 5.6 milioane $.

Conform unui raport recent, publicat de către OKEx, infractorii au înregistrat cinci conturi, între 26 iunie și 9 iulie 2020, depozitând după aceea 68 230.02 ZEC (mai mult de 5 milioane $) pe platformă. Pe 31 iulie, atacatorii au schimbat participațiile ZEC pentru 807 260 ETC, pe care i-au retras din exchange, ulterior.

În aceeași zi, atacatorii au creat un „shadow chain” folosind nou dobânditul hashrate. În acest punct, acest „shadow chain” era identic cu lanțul principal ETC, dar era necunoscut pentru restul comunității. Aceștia au depozitat mai apoi ETC pe OKEx, mutând în același timp aceiași ETC în „shadow chain-ul” lor, către adrese de portofele controlate de ei.

Conform raportului OKEx, problemele nu au fost comunicate prompt de către comunitatea ETC și prin urmare, aceștia ar putea delista complet ETC în cazul în care comunitatea nu face demersuri pentru îmbunătățirea securității și stabilității rețelei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.