Știri blockchain & cripto - NEO, ONT, Cosmos și NEAR lansează protocoale de interoperabilitate - Noul software al Bison Trails ar putea face ca penalizările să rămână de domeniul trecutului – 09-10-2020

Cercetarea în domeniul cross-chain, sau al interoperabilității ar putea în sfârșit culege roadele, întrucât multiple proiecte își lansează protocoalele de interoperabilitate....

Știri blockchain & cripto - NEO, ONT, Cosmos și NEAR lansează protocoale de interoperabilitate - Noul software al Bison Trails ar putea face ca penalizările să rămână de domeniul trecutului – 09-10-2020

NEO, ONT, Cosmos și NEAR lansează protocoale de interoperabilitate

Cercetarea în domeniul cross-chain, sau al interoperabilității ar putea în sfârșit culege roadele, întrucât multiple proiecte își lansează protocoalele de interoperabilitate.

Ontology (ONT), Neo (NEO) și Switcheo au colaborat pentru lansarea „alianței protocolului de interoperabilitate eterogenă”, Poly Network, în timp ce proiectul NEAR a lansat Rainbow Bridge, conectând NEAR și Ethereum.

Rețelele blockchain au fost pentru mult timp privite ca depozite de date, ce nu dețin abilitatea reală de a interacționa cu alte rețele. Acest aspect i-a forțat pe programatori să aleagă între blockchains bazate pe ecosistemul existent, pe scalabilitate sau taxe.

Managerul ramurii de inginerie a NEAR, Maksym Zavershynski a explicat că noul lor protocol va ajuta dezvoltatorii, întrucât aceștia nu vor mai fi forțați să aleagă între blockchains și soluții care nu se potrivesc perfect. Vorbind în numele dezvoltatorilor, acesta a spus că:

„Vrem să ne mutăm activele și datele în mod liber, între blockchains, și mai mult de atât, să rulăm produsul nostru în nenumărate blockchains în același timp.”

Ontology a fost deja conectată la Ethereum prin funcția de cross-chain, dar acum că a fost lansată Poly Network, interacțiunea este extinsă astfel încât să includă și NEO și Cosmos (ATOM).

Ji a mai explicat că una din funcțiile principale ale Poly Network este aceea că va include schimbarea monedelor digitale pentru alte active tokenizate și va suporta în curând și rețeaua blockchain Bitcoin (BTC).  (Sursa EN)

Noul software al Bison Trails ar putea face ca penalizările să rămână de domeniul trecutului

Bison Trails, un furnizor blockchain infrastructure-as-a-service, a creat un software de protecție împotriva dublei semnături, sau DSP, ce are ca scop abordarea problemei penalizărilor, asociate cu mesajele cu dublă semnătură.

Conform companiei, mulți posesori de active digitale consideră penalizările ca fiind unul din „principalele riscuri” ale participării la blockchain, deoarece îngreunează ajungerea rețelei la un consens.

Aaron Henshaw, CTO și co-fondator al Bison Trails a declarat că astfel de penalizări ar putea fi periculoase pentru oricine participă cu stake-ul său într-o rețea, deoarece „reprezintă un loc unde posesorii de tokeni și validatorii pot de fapt pierde fondurile existente, nu pot doar rata viitoare recompense."

Henshaw spune că software-ul este inițial oferit utilizatorilor ce participă în rețelele Kuzama și Tezos. Polkadot, Cosmos și Celo le vor urma curând.

Compania cu sediul în New York a declarat că, dacă un furnizor de cloud, o regiune, sau chiar un nod are o problemă cu evenimente cu dublă semnătură, software-ul va putea răspunde, aducând infrastructura online și minimizând timpii morți, asigurându-se totodată că o asemenea infrastructură nu va duce la o dublă semnătură.

CTO-ul Bison Trails a explicat că:

„Bison Trails poate răspunde în siguranță la întreruperi și poate chiar să aibă noduri foarte disponibile, care așteaptă, fără acces la cheile pe care ar trebui să le semneze.”

În cazul unei întreruperi într-un nod primar, DSP-ul ar confirma lansarea unei chei private și ar permite unui nod de rezervă să înceapă validarea.

În luna iulie, Bison Trails și-a anunțat sprijinul pentru Ethereum 2.0 – un upgrade care va muta rețeaua de la mecanismul proof-of-work, la mecanismul proof-of-stake.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.