Știri blockchain & cripto-VeChain aduce tehnologia blockchain in industrii neexploatate-Terminale turcești se alătură platformei de transport maritim a IBM și Maersk-Ministrul pentru tehnologie din Columbia susține blockchain și cripto-01-10-2020

Conform unui anunț al companiei, parteneriatul țintește să extindă soluțiile blockchain, pentru o varietate de industrii. Acestea vor fi în mare parte determinate de ...

Știri blockchain & cripto-VeChain aduce tehnologia blockchain in industrii neexploatate-Terminale turcești se alătură platformei de transport maritim a IBM și Maersk-Ministrul pentru tehnologie din Columbia susține blockchain și cripto-01-10-2020

Nou parteneriat al VeChain aduce tehnologia blockchain către industrii neexploatate

VeChain Foundation a încheiat un parteneriat cu compania de consultanță și contabilitate, Grant Thornton Cyprus.

Conform unui anunț al companiei, parteneriatul țintește să extindă soluțiile blockchain, pentru o varietate de industrii. Acestea vor fi în mare parte determinate de rețeaua de clienți a companiei cipriote, dar pot include industria alimentară, a farmaceuticelor, a logisticii, industria auto, managementul lanțului de aprovizionare, energie regenerabilă, e-comerț, etc.

Sunny Lu, co-fondator și CEO al VeChain este de părere că pandemia a ajutat la restructurarea ordinii economice globale. Acesta spune că situația a încurajat VeChain să accelereze „digitalizarea ce sporește nevoia pentru soluții digitale” în era post-pandemie. (Sursa EN)

Terminale turcești se alătură platformei de transport maritim a IBM și Maersk

Platformei blockchain de transport maritim, TradeLens, creată de IBM și compania daneză de logistică  Maersk i s-a alăturat un mare operator de terminale internaționale, turc.

TradeLens este o platformă de management a lanțului de aprovizionare global, creată pentru logistică și marfă containerizată, lansată de IBM și Maersk în aprilie 2018.

Compania turcă YILPORT Holding – care operează 22 de terminale și 6 terminale interioare de-a lungul a 11 țări – a început integrarea datelor cu TradeLens pentru terminalele Gebze și Gemport din Turcia.

Acum că integrarea este finalizată, operatorul de terminale va putea să acceseze fluxul de date, pentru a eficientiza managementul activelor și al încărcăturii containerizate. Șase mesaje vor fi operaționale în schimburile de date sprijinite de API, între Yilport și platformă: „intrare, ieșire, încărcare vas, descărcare vas, lista de date ale încărcării și lista de date ale descărcării.”

Prin intermediul TradeLens, aceste date referitoare la transportul containerizat sunt accesibile în blockchain pentru o serie de părți implicate de-a lungul lanțului de aprovizionare, precum transportatori, agenții, operatori portuari, autorități vamale, sau furnizori de servicii financiare.

Inițiativa de pionierat a IBM și Maersk a fost implicată în coordonarea mai multor agenții guvernamentale și autorități vamale din lume, atrăgând participanți din Indonezia, Tailanda, Azerbaidjan, SUA, Canada, etc. (Sursa EN)

Ministerul pentru tehnologie din Columbia susține blockchain și cripto

Ministerul columbian pentru Comunicații și Tehnologia Informației, sau MinTIC, a lansat un proiect de ghid, prin care cere sectorului public să adopte tehnologia blockchain, inclusiv plățile cripto.

În „Ghid pentru utilizarea și implementarea tehnologiei distributed ledger (DLT / Blockchain) în sectorul public”, MinTIC explică avantajele și dezavantajele implementării DLT în cadrul proiectelor legate de entitățile publice.

Ministerul a scos de asemenea în evidență faptul că, țara este în urmă în ceea ce privește adoptarea tehnologiei blockchain, citând țări din UE, China, Emiratele Arabe Unite, SUA și Canada.

Organizațiile din spatele ghidului – ce includ ViveLab Bogota, Universidad Nacional de Colombia, Bogota City Hall și National – au propus zece soluții care ar putea fi implementate: plățile cu cripto, cadastru, votare, managementul datelor de identitate, lanțuri de aprovizionare, registre medicale, documente comerciale, eliberarea de diplome academice, managementul taxelor și achizițiile publice.

Astfel de soluții au scopul de a înlătura implicarea părților terțe în cadrul infrastructurii de securitate, utilizând tehnologia blockchain, care crește „încrederea și transparența” în managementul datelor.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.