Știri blockchain - Producători de cidru folosesc blockchain împotriva produselor contrafăcute - Scrisoare PayPal confirme zvonurile despre dezvoltarea unei soluții cripto - Gigant bancar japonez va emite propriile stablecoins – 17-08-2020

Producătorii spanioli de cidru, Sidra Menéndez S.L. și Llagar Castañón S.L utilizează rețeaua blockchain Telos pentru a urmări producția de băuturi, ceea ce le va permite să lupte împotriva produselor contrafăcute.

Știri blockchain - Producători de cidru folosesc blockchain împotriva produselor contrafăcute - Scrisoare PayPal confirme zvonurile despre dezvoltarea unei soluții cripto - Gigant bancar japonez va emite propriile stablecoins – 17-08-2020

Producători de cidru folosesc blockchain împotriva produselor contrafăcute

Producătorii spanioli de cidru, Sidra Menéndez S.L. și Llagar Castañón S.L utilizează rețeaua blockchain Telos pentru a urmări producția de băuturi, ceea ce le va permite să lupte împotriva produselor contrafăcute.

Conform lui Luis Meijueiro, managerul departamentului de cercetare blockchain pentru CTIC Technology Center, cidrul este una dintre băuturile cele mai de preț în Spania. Industria cidrului a întâmpinat dificultăți, întrucât unii producători importă mere din afara regiunii destinate, pentru a produce imitații.

Rețeaua blockchain Telos va furniza o soluție ce va ajuta companiile spaniole producătoare de cidru, să câștige încrederea clienților.

„Urmărirea producției de cidru este un exemplu excelent pentru feluritele moduri în care Telos poate ajuta la soluționarea problemelor de management în lanțul de aprovizionare, agricultură și bunuri de consum.”

Telos înregistrează datele de trasabilitate pentru cidrul premium, permițând clienților să urmărească fiecare sticlă până la origini, folosind aplicația SidraDOP pentru a scana un cod QR de pe etichetă. Clienții pot afla istoricul fiecărei sticle, inclusiv tipul de mere folosite. (Sursa EN)

Scrisoare a PayPal confirmă zvonurile despre dezvoltarea unei soluții cripto

Conform unei scrisori către Comisia UE, PayPal a confirmat că dezvoltă abilități in spațiul criptomonedelor. În scrisoare, gigantul de plăți a recunoscut că „a monitorizat și evaluat constant dezvoltările globale în spațiul cripto și blockchain / distributed ledger”, declarându-se în favoarea unei abordări „armonioase”și reglementate, ce nu ar compromite inovarea.

PayPal a răspuns cu privire la relația sa cu activele cripto, explicând că în 2019 s-a alăturat Libra Association, pentru a învăța „mai multe despre utilizarea tehnologiilor blockchain, cu scopul furnizării de servicii financiare către clienții nebancari din toată lumea,” dar că s-a retras mai târziu, deoarece a început să lucreze la propriile soluții:

„Încă de la înființarea proiectului, PayPal a luat măsuri unilaterale și tangibile, pentru a-și dezvolta în continuare capacitățile în acest domeniu, și prin urmare – fără a pune sub semnul întrebării valoarea proiectului – a luat decizia de a nu mai fi parte a Libra Association, continuând să se concentreze pe democratizarea accesului la servicii financiare.” (Sursa EN)

Gigant bancar japonez va emite propriile stablecoins

Mitsubishi UFJ Financial Group, sau MUFG, a cincea cea mai mare bancă din lume, plănuiește să emită propriile sale monede digitale în cea de-a doua jumătate a anului 2020.

Inițiat în 2015, proiectul pentru monede digitale a fost creat pentru a funcționa într-o rețea blockchain și pentru a facilita tranzacții peer-to-peer instant.

Hironori Kamezawa, președinte și CEO al MUFG a anunțat ca parte a viitoarei lansări, că MUFG intenționează să lanseze împreună cu partenerul său, Recruit Group, un sistem de plăți pe mobil, cu utilizarea de monede digitale. Conform raportului, Kamezawa a declarat că aproximativ 1 milion de magazine, membre ale Recruit s-au înscris pentru această colaborare. „Considerăm că oricine va putea să îl folosească în mod deschis.” a subliniat CEO-ul, adăugând că tokenul MUFG va fi disponibil în viitor și magazinelor ce nu sunt parte a Recruit.

Amintim faptul că tokenul MUFG este creat ca monedă stablecoin bazată pe blockchain, raportată 1:1 la yenul japonez. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.