Știri blockchain & cripto-Sberbank și S7 vor vinde bilete de zbor contra tokeni-Raport din Mexic spune că băncile sunt folosite mai mult pentru spălare de bani decât cripto-Testele Filecoin pun baza restructurării comisioanelor Ethereum–04-10-2020

Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia lucrează cu o mare companie aeriană internă, pentru a introduce un sistem de vânzare de bilete, bazat pe ...

Știri blockchain & cripto-Sberbank și S7 vor vinde bilete de zbor contra tokeni-Raport din Mexic spune că băncile sunt folosite mai mult pentru spălare de bani decât cripto-Testele Filecoin pun baza restructurării comisioanelor Ethereum–04-10-2020

Sberbank și compania aeriană S7 vor vinde bilete de zbor contra tokeni

Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia lucrează cu o mare companie aeriană internă, pentru a introduce un sistem de vânzare de bilete, bazat pe blockchain.

Conform surselor, cea mai mare bancă a Rusiei colaborează cu compania aeriană S7, la o nouă platformă pentru vânzare de bilete, ce va permite clienților corporativi să efectueze tranzacții instant, prin smart contracts și tokeni.

Conform unui raport efectuat de ziarul local Kommersant, este planificat ca noul sistem să fie funcțional din septembrie 2020 și ar fi pentru prima dată când sunt utilizați tokeni virtuali pentru plăți și tranzacții în Rusia.

Noul sistem vizează doar clienții corporativi în stadiul actual de dezvoltare. Sistemul alimentat de blockchain intenționează să reducă timpul necesar tranzacțiilor, de la 10 zile, la doar 20 de secunde.

Conform Kommersant, noul sistem de vânzare a biletelor utilizează o platformă blockchain proprie, ce permite companiilor să-și dezvolte propriile aplicații blockchain și să-și creeze smart contracts. Ca atare, compania de zbor S7 și-a integrat deja aplicația pentru vânzarea biletelor, în platforma Sberbank.

Nu este clară încă modalitatea prin care va fi implementată tokenizarea în cadrul acestei noi inițiative. Se presupune că Sberbank va funcționa ca posesor al platformei de tokenizare, care va „tokeniza bani”dintr-un cont al unui client corporate, prin utilizarea de smart contracts. Tokenii vor fi legați la „conturi reale ale clienților”.  (Sursa EN)

Raport din Mexic spune că băncile sunt folosite mai mult pentru spălare de bani decât cripto

Serviciile de Informații Financiare din Mexic au publicat recent rezultatele pentru evaluarea riscurilor la nivel național. Raportul a subliniat faptul că riscul spălării de bani din sectorul bancar, depășește problemele întâlnite de companiile fintech.

Conform El Economista, așa-numitul grup de „banking G7” – BBVA, Santander, Citibanamex, Banote, HSBC, Scotiabank și Inbursa – înregistrează semnificativ mai multe cazuri de spălare de bani în Mexic, decât companiile blockchain. Companiile de brokeraj, furnizorii instituționali de banking și firmele de exchange sunt de asemenea incluse în clasa de „risc crescut”, conform raportului.

Deși sectorul fintech este în continuare un posibil propagator atât de spălare de bani cât și de finanțare a terorismului, raportul UIF 2020 nu a oferit o clasă de risc sectorului. (Sursa EN)

Testele Filecoin pun baza restructurării comisioanelor Ethereum

Îndelung anticipata Propunere de Îmbunătățire a Ethereum (EIP), ce vizează combaterea comisioanelor mari în rețea este în teste în rețeaua Filecoin.

Propunerea de schimbare a structurii taxelor Ethereum a fost în curs de pregătire încă din aprilie 2019. Creșterea taxelor în rețea din ultimele luni a adus înapoi în lumină, EIP 1559  care este testat pe platforma digitală de stocare, Filecoin.

Inginerul de software al Filecoin, Jeromy Johnson a spus că codul EIP „pare să-și facă treaba” în cadrul testului în rețea.

Filecoin este o platformă descentralizată de stocare, care se află în faza de testnet, iar faptul că folosește aceeași tehnologie ca Ethereum, o face o bază bună de testare pentru EIP 1559.

Propunerea introduce mecanismul „comisionului de bază”, care ajustează taxele în mod dinamic, bazat pe nivelul de congestie al rețelei. Sub noua propunere, dacă rețeaua blockchain este utilizată mai mult de 50%, comisionul de bază crește automat, dar dacă este utilizată sub 50%, acesta va scădea. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.