Știri blockchain - Tencent creează platformă blockchain pentru cel mai vechi producător de vin din China - Fostul vicepreședinte al Băncii Centrale din China monedele digitale - Energia descentralizată este cheia către un viitor DeFi – 12-11-2020

Gigantul tehnologic chinezesc, Tencent și-a dezvăluit planul de a crea o platformă blockchain pentru trasabilitatea vinului, în colaborare cu Changyu, cel mai mare și mai vechi producător de vin.

Știri blockchain - Tencent creează platformă blockchain pentru cel mai vechi producător de vin din China - Fostul vicepreședinte al Băncii Centrale din China monedele digitale - Energia descentralizată este cheia către un viitor DeFi – 12-11-2020

Tencent creează platformă blockchain pentru cel mai vechi producător de vin din China

Gigantul tehnologic chinezesc, Tencent și-a dezvăluit planul de a crea o platformă blockchain pentru trasabilitatea vinului, în colaborare cu Changyu, cel mai mare și mai vechi producător de vin.

Conform Changyu, platforma este proiectată să urmărească fiecare pas din producția vinului și a proceselor de vânzare, inclusiv plantare, preparare, distribuție și management. Aceasta va emite un certificat trasabil, unic, pentru fiecare sticlă de vin produsă.

Întregul proces va fi înregistrat în rețeaua blockchain. Codul QR scanabil de pe sticlele companiei va permite clienților să verifice autenticitatea vinului. Codul QR va prezenta de asemenea un întreg set de date, precum informații despre plantare și tipuri de struguri, origini, nivel de precipitații, temperaturi, etc.

Potrivit surselor, rețeaua blockchain va ajuta distribuitorii și vânzătorii să identifice sticlele falsificate și pe cele ce nu au trecut testele de calitate. (Sursa EN)

Fostul vicepreședinte al Băncii Centrale din China pledează pentru monedele digitale

Fostul vicepreședinte al Băncii Centrale din China pledează pentru monedele CDBC, declarând că acestea sunt un substitut pentru banii aflați în circulație. Wang Yongli, fost vicepreședinte al Băncii Chinei și director al Institutului pentru Cercetare Blockchain Haixia, a declarat că monedele digitale pot reprezenta cu certitudine un înlocuitor pentru bani, dar că nu ar trebui să se limiteze doar la aceasta.

Wang a declarat că, monedele digitale pot remodela structurile monetare. Aceasta poate include crearea de „conturi de bază” pentru toate entitățile sociale, pe o platformă CDBC. Aceasta va permite băncii să supravegheze monedele digitale, fără prea mare impact asupra actualului sistem financiar.

Acesta a mai adăugat că monedele digitale îmbunătățesc eficiența politicilor monetare, deoarece astfel este prevenită emiterea excesivă de bani de hârtie.

Comentariile acestuia vin pe fondul tendinței tot mai crescute a băncilor centrale, de a lua în considerare monedele digitale. Banca Chinei a fost în fruntea acestora, cu planuri de a emite yuanul digital. China nu a dezvăluit detalii despre yuanul digital, dar unele persoane din interiorul industriei consideră că nu va deveni moneda predominantă, din cauza „visului chinezesc.”  (Sursa EN)

Energia descentralizată este cheia către un viitor DeFi

Energia descentralizată (DeEn) folosește Dapps și smart contracts în Ethereum, pentru a efectua tranzacții și pentru a comercializa active energetice. Într-un document publicat pe 31 iulie, Lition, un startup berlinez de tehnologii durabile a lansat o piață bazată pe blockchain, ce permite clienților să aleagă între mai mulți furnizori de energie electrică. DeEn are aceleași „avantaje, structură și logică” precum DeFi.

Similar DeFi, unde tranzacționarea activelor digitale este peer-to-peer, DeEn permite clienților să știe exact de unde le vine energia electrică. Le conferă clienților abilitatea de a alege locul de unde primesc energie electrică și să îl schimbe rapid și în siguranță. Compania a utilizat propria piață descentralizată ca exemplu, spunând că:

„Propriul exchange de energie electrică al Lition este o platformă de tranzacționare peer-to-peer, ce este deschisă clienților. Prin utilizarea de smart contracts și a tehnologiei blockchain intermediarii sunt eliminați; aceasta permite obținerea de energie ecologică ieftină, permite ca producătorii să aibă un randament mai mare, și permite promovarea energiei sustenabile.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.