Știri blockchain & crypto - 10 lideri crypto sunt pe noua listă Forbes 30 under 30 - Parlamentarii americani vor ca stablecoins să devină ilegale în lipsa aprobării federale – 15-01-2021

Zece dintre tinerii lideri de afaceri incluși pe lista de anul acesta a Forbes 30 under 30 lucrează în blockchain și criptomonede, ceea ce subliniază o acceptare din ce în ce mai ...

Știri blockchain & crypto - 10 lideri crypto sunt pe noua listă Forbes 30 under 30 - Parlamentarii americani vor ca stablecoins să devină ilegale în lipsa aprobării federale – 15-01-2021

10 lideri crypto sunt pe noua listă Forbes 30 under 30

Zece dintre tinerii lideri de afaceri incluși pe lista de anul acesta a Forbes 30 under 30 lucrează în blockchain și criptomonede, ceea ce subliniază o acceptare din ce în ce mai mare a industriei, din partea media.

În ciuda numelui său, lista evidențiază de fapt 600 de tineri din diferite categorii – categoria crypto include șapte persoane din sectorul financiar, una din categoria capitalului de risc, una din categoria energetică și una din producție.

Categoria finanțelor include fondatorul exchange-ului de instrumente financiare derivate, FTX (în valoare de 1.2 miliarde $) și al companiei de tranzacționare, Alameda Research, Sam Bankman-Fried. De la momentul lansării sale, anul trecut, FTX a făcut furori prin furnizarea de produse inovative, precum piețele de predicție pentru alegeri, hash rate-ul Bitcoin și pentru contractele futures pentru petrol, care au adus un profit de 30 milioane $ pentru exchange anul acesta.

Brian Tubergen, co-fondatorul platformei de tranzacționare CoinList a reușit și el să intre în clasament. De la momentul lansării sale, în 2017, CoinList a furnizat mai bine de 800 de milioane $, prin strângeri de fonduri pentru multe proiecte crypto.

Aproape o treime dintre liderii crypto incluși pe listă sunt femei, ceea ce micșorează diferența, deși încă semnificativă dintre sexe, într-o industrie cunoscută pentru participarea scăzută a femeilor. Forbes le scoate în evidență pe Amiti Uttarwar, prima femeie inginer de protocol principal pentru Bitcoin, pe fondatoarea platformei de creditare crypto, BlockFi, Flori Marquez și pe partenera fondatoare a Volt Capital, Soona Amhaz – prezentată în categoria capitalului de risc.

Împreună cu Amhaz, trei dintre cei incluși pe listă la categoria crypto, reprezintă firme cu capital de risc. Cel de-al doilea este partenerul de investiții al Paradigm Capital, Charlie Noyes, în vârstă de 21 de ani și co-fondatorul Pantera Capital, Joseph Krug.

Co-fondatorul Layer1 Tehnologies, Alexander Liegl este singurul reprezentant al sectorului de minare crypto, cu planuri îndrăznețe de a aduce 30% din puterea globală de hash, în SUA, pe termen lung. Liegl este inclus în categoria energetică.

CEO-ul companiei de plăți Bitcoin, Zap, Jack Mallers apare de asemenea la categoria finanțe.

Ca ultimă mențiune, Forbes include cei trei co-fondatori ai platformei de date pentru lanțuri de aprovizionare, Authenticiti – Andrew Yang, Jeong Woo Park și Athanasios Karachotzitis, în categoria de producție. (Sursa EN)

Parlamentarii americani vor ca stablecoins să devină ilegale în lipsa aprobării federale

Un nou proiect de lege introdus Congresului Statelor Unite ar putea aplica o reglementare generală asupra tuturor stablecoins. Dacă va fi adoptat, orice serviciu furnizat în legătură cu acest tip de criptomonede va deveni ilegal, fără a primi mai întâi aprobarea mai multor organisme guvernamentale:

„Va fi ilegal pentru orice persoană să emită o stablecoin sau un produs aflat în legătură cu aceasta, să ofere servicii legate de stablecoins, sau să se angajeze în orice tip de activitate comercială legată de stablecoins, inclusiv activități ce implică stablecoins emise de alte persoane, fără a obține aprobare scrisă în prealabil, și în mod continuu, de la agenția bancară federală corespunzătoare, de la corporație și de la Consiliul Guvernatorilor Sistemului de Rezerve Federale.”

Denumit „Legea Stable”, proiectul de lege este menit să „protejeze consumatorii de riscurile puse de instrumentele emergente pentru plăți digitale, precum Libra deținută de către Facebook și alte Stablecoins.”

Rohan Grey, asistent universitar la Willamette Law a explicat pe Twitter că, în timp ce proiectul de lege vizează în principal stablecoins private, emise de către marile companii tech, a fost formulat de așa natură, încât să includă „o mare varietate de activități monetare.”

Proiectul de lege a întâmpinat dezaprobarea comunității crypto. Directorul de strategie al CoinShares, Meltem Demirors a declarat că, „criptomonedele reduc costul serviciilor pentru populațiile care au fost mereu excluse din sectorul bancar.”

Într-o postare pe Twitter, CEO-ul și co-fondatorul Circle, Jeremy Allaire a afirmat că legea „ar reprezenta un pas uriaș înapoi pentru inovarea monedelor digitale în SUA, limitând accelerarea progresului pentru industriile blockchain și fintech.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.