Știri blockchain & crypto - A doua cea mai mare bancă din Rusia, VBT testează garanțiile bancare în blockchain - ATM-urile crypto continuă să ia amploare la nivel global, în 2020 – 01-02-2021

VTB, a doua cea mai mare bancă din Rusia, după Sberbank a început testarea unui nou sistem bazat pe blockchain, care să ...

Știri blockchain & crypto - A doua cea mai mare bancă din Rusia, VBT testează garanțiile bancare în blockchain - ATM-urile crypto continuă să ia amploare la nivel global, în 2020 – 01-02-2021

A doua cea mai mare bancă din Rusia, VBT testează garanțiile bancare în blockchain

VTB, a doua cea mai mare bancă din Rusia, după Sberbank a început testarea unui nou sistem bazat pe blockchain, care să emită garanții bancare.

Conform unui anunț oficial, VTB a furnizat o garanție bancară bazată pe blockchain, celui mai mare furnizor de rețea mobilă din țară, MTS.

Ca parte a dezvoltării, banca a emis către MTS o garanție, pentru îndeplinirea obligațiilor financiare, în valoare de 392 milioane de ruble. Operațiunea comercială a implementat Masterchain, un prototip blockchain, bazat pe Ethereum și susținut de banca centrală din Rusia.

Vadim Kulik, vicepreședinte și director al consiliului de administrație al VTB a spus că noua integrare permite băncii să grăbească procesul emiterii de garanții și reduce în mod semnificativ birocrația. Utilizarea blockchain elimină de asemenea și riscurile asociate cu frauda.

Alexander Smirnov, director pentru finanțe corporative, în cadrul MTS a subliniat faptul că, sistemul de garanții bazat pe Masterchain va reduce de asemenea costurile operaționale și va crește competiția între băncile participante.

Introdusă pentru prima dată în 2016, Masterchain este cunoscută drept prima platformă blockchain acreditată, din Rusia și folosește metode criptografice proprii, pentru protecția datelor. Platforma a fost dezvoltată de către Asociația Fintech din Rusia, împreună cu Bank of Russia și mari jucători din domeniul financiar, precum Sberbank, Alfa-Bank, Tinkoff Bank și Qiwi. (Sursa EN)

ATM-urile crypto continuă să ia amploare la nivel global, în 2020

În anul 2013, lumea a fost martora debutului primului ATM Bitcoin, când o companie numită Robocoin a amplasat un bancomat într-o cafenea din Vancouver. Permițând clienților să tranzacționeze Bitcoin pentru numerar și vice-versa, bancomatul a însumat tranzacții BTC în valoare de 10 000 $, în prima zi.

Acum, în ultima lună a anului 2020, numărul estimat de ATM-uri crypto, în lume, ce permit clienților să cumpere și să vândă BTC și alte criptomonede pentru numerar este de aproximativ 11 665 ATM-uri.

Acest aspect reflectă o creștere semnificativă în numărul de ATM-uri crypto, față de anul trecut, când numărul total estimat era de 6372 bancomate; acum, pe sfârșitul anului 2020, creșterea este de aproximativ 80%.

CoinATMRadar arată de asemenea că, numărul de ATM-uri crypto este în creștere constantă, cu o medie de 23 de automate pe zi, sau aproximativ un ATM pe oră.

SUA au înregistrat recordul pentru cea mai rapidă extindere din lume, în ceea ce privește ATM-urile crypto. Numărul acestora a crescut de la 4213 în 2019, la 9242 în 2020, ceea ce indică o creștere de mai bine de 50%. SUA dețin în prezent mai mult de 79.2% din numărul total de ATM-uri din lume.

Extinderea numărului de ATM-uri în SUA este făcută în locații foarte diverse, precum magazine mici, mall-uri, noduri de transport și unul chiar în interiorul Tesla Gigafactory.

Pe locul al doilea ca număr de ATM-uri crypto se află Canada, cu un total de 880 de bancomate, urmată de Marea Britanie, cu 268 de ATM-uri; Hong Kong este pe locul al patrulea cu 62 de ATM-uri, iar pe locul cinci este Columbia, cu 59 ATM-uri. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.