Știri blockchain & crypto - Ant Group lansează platformă digitală de copyright în AntChain - Demonstrație în Germania cu platforma blockchain de energie susținută de Siemens - Blockstack PBC își schimbă numele în „Hiro” – 24-12-2020

Compania chinezească fintech, Ant Group a anunțat lansarea unei noi platforme, prin intermediul companiei sale blockchain ...

Știri blockchain & crypto - Ant Group lansează platformă digitală de copyright în AntChain - Demonstrație în Germania cu platforma blockchain de energie susținută de Siemens - Blockstack PBC își schimbă numele în „Hiro” – 24-12-2020

Ant Group lansează platformă digitală de copyright în AntChain

Compania chinezească fintech, Ant Group a anunțat lansarea unei noi platforme, prin intermediul companiei sale blockchain.

Ant Group s-a desprins de gigantul de e-commerce, Alibaba și este compania-mamă a celui mai mare serviciul de plăți digitale din China, Alipay.

Compania blockchain a Ant Group, AntChain a lansat o nouă platformă digitală, pentru servicii de copyright. Aceasta combină tehnologia blockchain cu AI, pentru a permite creatorilor să autentifice și să verifice în siguranță, toate tipurile de conținut original, fie video, bazat pe imagini, sau pe material scris.

Platforma generează o certificare digitală unică, imposibil de falsificat, autentificată de un notar, pentru fiecare lucrare încărcată în baza sa de date. Certificările sunt create astfel încât să fie valabile în cazurile de încălcare a drepturilor de autor și a celor ce aduc prejudicii. Compania afirmă că aceste servicii pot economisi 95% din costuri, pentru utilizatorii lor, costuri asociate în mod normal cu obținerea certificărilor și înregistrărilor de copyright.

În plus, platforma celor de la AntChain încorporează ID digital și servicii de căutare, pentru a ajuta creatorii să descopere mai eficient încălcările drepturilor de autor. Conform AntChain, undeva la 10 milioane de lucrări originale sunt deja încărcate și certificate în fiecare zi, pe noua platformă. (Sursa EN)

Demonstrație în Germania cu platforma blockchain de energie susținută de Siemens

O platformă de comercializare a energiei, bazată pe blockchain și susținută de gigantul tehnologic german, Siemens a făcut o demonstrație publică, într-un oraș din Bavaria.

Așa-numitul proiect, „Pebbles” – „comercializare de energie peer-to-peer bazată pe blockchains – a făcut o demonstrație virtuală a platformei sale, bazate pe blockchain.

Demonstrația publică a platformei de energie a Pebbles, din orașul Wildpoldsried, din Bavaria, marchează un moment major, de la lansarea proiectului, în martie 2018.

Fondat de către Ministerul Federal German al Economiei și Energiei, Pebbles este o inițiativă comună aparținând companiei de utilități, Allgäuer Überlandwerk, operatorului de rețea, AllgäuNetz și Siemens. Proiectul este de asemenea susținut de către Universitatea de Științe Aplicate din Kempten și de Institutul de Informații Tehnologice Aplicate din Fraunhofer.

Scopul inițiativei este de a oferi o platformă, care să permită producătorilor de energie să o comercializeze direct către consumatorii locali, fără a avea nevoie de intermediari, sau de tradiționalii operatori de rețele. Implementarea blockchain este creată pentru a asigura faptul că toate informațiile cu privire la tranzacții sunt imuabile și transparente. (Sursa EN)

Blockstack PBC își schimbă numele în „Hiro”

Compania de software blockchain Blockstack PBC a anunțat că își va schimba numele în „Hiro Systems PBC.”

Muneeb Ali, co-fondatorul și CEO-ul Blockstack a declarat că echipa intenționează să se concentreze pe un set restrâns de priorități, odată ce va fi lansat mainnet-ul 2.0:

„Ne vom concentra atenția pe crearea de instrumente pentru dezvoltatorii ce creează aplicații și smart contracts în Bitcoin. Acest lucru este înlesnit de faptul că ecosistemul din jurul Stacks s-a maturizat (…) Deoarece alte organizații se ocupă de funcțiile cheie, PBC nu mai trebuie să petreacă majoritatea timpului, cu creșterea ecosistemului sau a infrastructurii blockchain.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.