Știri blockchain & crypto - Banca elvețiană Sygnum tokenizează acțiuni și se pregătește pentru o ofertă publică - Forumul Economic Mondial testează urmărirea emisiilor de carbon cu utilizarea tehnologiei blockchain – 25-01-2021

Sygnum, o bancă importantă de criptomonede, din Elveția și-a tokenizat cu succes acțiunile într-un blockchain, ca pregătire pentru viitoarea vânzare publică ...

Știri blockchain & crypto - Banca elvețiană Sygnum tokenizează acțiuni și se pregătește pentru o ofertă publică - Forumul Economic Mondial testează urmărirea emisiilor de carbon cu utilizarea tehnologiei blockchain – 25-01-2021

Banca elvețiană Sygnum tokenizează acțiuni și se pregătește pentru o ofertă publică

Sygnum, o bancă importantă de criptomonede, din Elveția și-a tokenizat cu succes acțiunile într-un blockchain, ca pregătire pentru viitoarea vânzare publică pe care o va organiza.

Conform unui anunț oficial, banca și-a tokenizat acțiunile în rețeaua blockchain Ethereum, utilizând o platformă de tokenizare, numită Desygnate.

Platforma bazată pe blockchain emite reprezentări digitale ale acțiunilor, ale drepturilor legale și ale obligațiilor, într-un distributed ledger, oferind o alternativă la opțiunile tradiționale de majorare a capitalurilor, precum ofertele publice inițiale, sau IPO. Platforma este creată pentru a fi complet compatibilă cu noua lege elvețiană privind tehnologia distributed ledger, ce va intra în vigoare din luna februarie, 2021.

Co-fondatorul Sygnum și CEO al Desygnate, Mathias Imbach a spus că Sygnum este prima bancă din lume care își tokenizează propriile acțiuni:

„Suntem încântați să fim prima bancă din lume care își tokenizează acțiunile. Aceasta este o etapă importantă către îndeplinirea misiunii noastre, de a crea un acces mai direct și mai eficient, spre proprietate și valoare. Aceasta include noi modele de angajamente cu clienții și partenerii noștri și reprezintă în cele din urmă furnizarea de lichidități pentru acționarii noștri de încredere.”

Prin intermediul acestei tokenizări, Sygnum urmărește să simplifice un număr de procese legate de acțiunile companiei, precum necesitatea ca toți cumpărătorii să informeze Sygnum, în vederea actualizării manuale a registrului de acționari. Tokenizarea reduce de asemenea povara administrativă asociată cu cerințele scrise pentru transferul acțiunilor între cumpărători și vânzători.

Sygnum exploatează în prezent numeroase strategii pentru viitoarea sa ofertă publică, inclusiv o potențială listare dublă, cu exchange-ul SIX Digital. (Sursa EN)

Forumul Economic Mondial testează urmărirea emisiilor de carbon cu utilizarea tehnologiei blockchain

Forumul Economic Mondial(WEF) face progrese cu proiectul său bazat pe blockchain, pentru urmărirea emisiei gazelor cu efecte de seră.

Conform unui anunț, Mining and Metals Blockchain Initiative, sau MMBI, a Forumului Economic Mondial a lansat un proof-of-concept pentru urmărirea emisiilor de carbon, pentru firmele de metale și minerit. Inițiativa reprezintă o colaborare între WEF și șapte companii din cadrul industriei: Anglo American, Antofagasta Minerals, Eurasian Resources Group, Glencore, Klöckner & Co, Minsur, și Tata Steel.

Proiectul a fost anunțat inițial în octombrie 2019, cu scopul de a crea practici responsabile de aprovizionare și sustenabilitate, cu utilizarea blockchain. Inițiativa are ca scop accelerarea creării unei soluții în industrie, pentru vizibilitatea lanțului de aprovizionare și pentru promovarea unor cerințe de mediu, sociale și de guvernare, cu utilizarea blockchain.

Ca parte a finalizării cu succes a etapei de proof-of-concept, MMBI a introdus o nouă platformă pentru urmărirea emisiilor de carbon, cunoscută drept COT. Platforma utilizează tehnologia distributed ledger pentru a urmări emisiile de carbon, asigurând trasabilitatea emisiilor, din mină și până la produsul finit.

Conform anunțului, platforma COT a fost dezvoltată în colaborare cu experți din industrie, precum startup-ul crypto, danez, Kryha and Susan Joseph, un consorțiu de consultanță al MMBI.

Nadia Hewett, responsabilă pentru proiectul blockchain al WEF a subliniat faptul că, blockchain are un rol crucial în conectarea companiilor din industrie:

„Natura distributed a tehnologiei blockchain permite colaborarea între companii ceea ce o face tehnologia supremă […] Aceasta deschide calea spre noi oportunități pe care altfel, companiile nu ar fi avut capacitatea să le ofere pe cont propriu.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.