Știri blockchain & crypto - Băncile centrale din Arabia Saudită și EAU lansează un raport despre testarea proiectului CBDC Aber - Alfa-Bank din Rusia oferă o platformă blockchain pentru freelanceri – 18-01-2021

Băncile centrale a două dintre cele mai puternice economii din Orientul Mijlociu au lansat un raport asupra unui proiect CBDC comun, ce a avut o durată de ...

Știri blockchain & crypto - Băncile centrale din Arabia Saudită și EAU lansează un raport despre testarea proiectului CBDC Aber - Alfa-Bank din Rusia oferă o platformă blockchain pentru freelanceri – 18-01-2021

Băncile centrale din Arabia Saudită și EAU lansează un raport despre testarea proiectului CBDC Aber

Băncile centrale a două dintre cele mai puternice economii din Orientul Mijlociu au lansat un raport asupra unui proiect CBDC comun, ce a avut o durată de un an de zile.

Anunțat pentru prima dată în ianuarie 2019, proiectul Aber a reprezentat un efort comun al Arabiei Saudite și al EAU, de a stabili un „proof of concept”, proiectat pentru a „contribui la bagajul de cunoștințe despre CBDC și tehnologiile DLT.”

Efortul combinat al celor două bănci centrale, concentrat într-un asemenea studiu este printre primele de acest fel. În acest sens, raportul afirmă că alegerea numelui „Aber” a descris principala misiune a proiectului:

„Numele Aber a fost ales, deoarece acesta înseamnă „depășirea limitelor” în arabă, și surprinde atât natura transfrontalieră a proiectului, cât și speranța noastră că va depăși de asemenea limitele, în termeni de utilizare a tehnologiei.”

Împărțit în trei faze distincte, care au extins sfera de aplicare a testului asupra a șase bănci comerciale diferite, raportul menționează că proiectul a utilizat o monedă digitală, garantată cu bani reali, pentru a sublinia luarea în calcul a problemelor din jurul securității și sistemelor de plăți existente.

Raportul concluzionează că o CBDC dublu-emisă nu a fost „viabilă doar din punct de vedere tehnic” pentru plățile transfrontaliere, dar că prezintă și o „îmbunătățire semnificativă față de sistemele de plăți centralizate, în termeni de reziliență arhitecturală.”

În cele din urmă, proiectul Aber a îndepărtat obstacolele:

„Cerințele cheie au fost îndeplinite, inclusiv cerințele complexe legate de confidențialitate și descentralizare, precum și cele legate de diminuarea riscurilor economice.” (Sursa EN)

Alfa-Bank din Rusia oferă o platformă blockchain pentru freelanceri

Alfa-Bank, una dintre cele mai mari bănci comerciale din Rusia, explorează tehnologia blockchain, în cadrul serviciilor sale pentru freelanceri.

Conform unui anunț făcut pe data de 1 decembrie, Alfa-Bank va utiliza aplicații bazate pe blockchain, pentru a automatiza serviciile destinate freelancerilor și a lucrătorilor self-employed. Bazată pe platforma blockchain a Waves Enterprise, noul serviciul al Alfa-Bank acoperă întregul proces de înregistrare și remunerare pentru persoanele self-employed, inclusiv decontări de plăți, înregistrări ale veniturilor și plăți ale taxelor.

Denis Dodon, director al centrului de cercetare și dezvoltare al Alfa-Bank a declarat că noul serviciu bazat pe blockchain permite freelancerilor să primească remunerațiile în mod direct, prin intermediul oricărei bănci:

„DLT și smart contracts încorporate cu o integrare end-to-end, în sistemele bancare de compensare și decontare permit formarea automată a instrucțiunilor de plată […] cu transmiterea acestora, prin DLT, către conturile bancare ale persoanelor self-employed, indiferent de bancă.”

Noul serviciu este alcătuit din două aplicații, ce includ platforma orientată către companii, „Alfa.Corporate” și platforma orientată către persoane fizice, „My Income”. Igor Kuzmichev, director comercial al Waves Enterprise a declarat că tehnologia lor blockchain furnizează un schimb de date securizat, între bancă și companii, precum și transparență și depozitare imuabile pentru date.

Kuzmichev a menționat că, Waves Enterprise acționează ca instrument principal în cadrul abordării „Bank-as-a-Service” a băncii:

„Mulțumită caracteristicilor de bază ale blockchain – transparența și imuabilitatea datelor – acum pot fi create noi servicii bancare, în interesul clienților, dar nu în centrul mediului sistemului bancar. Această abordare îmbunătățește în mod considerabil timpul de lansare pe piață și aduce noi dezvoltatori în ecosistemul fintech.”

Kuzmichev a afirmat că ținta noilor servicii include o audiență formată din lucrători self-employed, precum șoferi de taxi, service-uri de reparații și curățătorii, etc. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.