Știri blockchain & crypto - Blockchain ajută la determinarea prețului parcărilor „verzi” în Munchen - BitPay lansează plăți crypto în masă pentru întreprinderi – 12-01-2021

Compania specializată în inteligență artificială, Fetch.ai și furnizorul de soluții blockchain, Datarella au anunțat lansarea unui test pentru infrastructura unui ...

Știri blockchain & crypto - Blockchain ajută la determinarea prețului parcărilor „verzi” în Munchen - BitPay lansează plăți crypto în masă pentru întreprinderi – 12-01-2021

Blockchain ajută la determinarea prețului parcărilor „verzi” în Munchen

Compania specializată în inteligență artificială, Fetch.ai și furnizorul de soluții blockchain, Datarella au anunțat lansarea unui test pentru infrastructura unui „Smart City”, în Munchen.

Testul se va concentra pe centrul de afaceri Connex Buildings și va utiliza o platformă AI, bazată pe blockchain pentru a optimiza managementul spațiului de parcare din jurul clădirii. Testul este proiectat pentru a încuraja reducerea utilizării mașinilor și prin urmare, reducerea emisiilor de carbon.

Agenți economici autonomi vor negocia „prețul” spațiilor de parcare, între operatori și utilizatori. Utilizatorii vor fi recompensați pentru alegerea spațiilor de parcare mai puțin populare, sau pentru neutilizarea acestora.

Recompensele vor fi oferite sub formă de airdrop al token-ului Fetch.ai, FET, utilizatorilor de parcare înregistrați, pentru fiecare minut în care automobilul lor nu se află în spațiul de parcare. Numărul token-ilor oferiți pe minut va depinde de numărul spațiilor disponibile în parcare.

Deși acesta este un test la scară redusă, în cazul în care conceptul se dovedește a fi eficient în a atrage atenția oamenilor, asupra unor acțiuni sustenabile, atunci implicațiile ar putea fi grozave.

Spre exemplu, dacă această schemă poate reduce utilizarea automobilelor cu 10%, aceasta ar putea duce la o scădere a emisiilor de CO2 de 34 000 de tone pe an.

CEO-ul Fetch.ai, Humayun Sheikh, a declarat că acesta este doar unul dintre multele teste ce vor fi efectuate, în special în sectoarele de ospitalitate și mobilitate:

„în esență teoria noastră de bază este că sistemele multi-agent ce operează într-o rețea descentralizată, permit coordonarea de sarcini complexe, între multiple părți interesate, într-un mod care nu a mai fost posibil până acum.”  (Sursa EN)

BitPay lansează plăți crypto în masă pentru întreprinderi

Furnizorul de servicii de plăți crypto, BitPay a lansat BitPay Send, o platformă blockchain de plăți în masă, pentru companii.

BitPay Send permite organizațiilor ce nu doresc să-și gestioneze propriile criptomonede, să proceseze plăți crypto, în masă. Platforma poate fi folosită pentru a finaliza plăți de salarii, pentru plățile contractorilor sau afiliaților și pentru procesarea recompenselor și programelor de cashback, pentru clienți. Platforma este disponibilă în 225 de țări, iar beneficiarii trebuie să treacă de procedura KYC și să dețină un portofel crypto.

Serviciul a fost deja adoptat de către platforma de advertising, AdGate Media, pentru a-și plăti afiliații din întreaga lume. Președintele AdGate, Dan Sapozhnikov a explicat că mulți dintre afiliații lor sunt din locații din afara Americii de Nord și a Europei, unde accesul la conturi bancare poate fi dificil și prin urmare vor să „fie plătiți în Bitcoin.” Dar, acesta a spus că firma „nu vrea să cumpere și să dețină crypto,” adăugând că:

„Faptul că BitPay gestionează riscurile a reprezentat un factor important în alegerea BitPay Send. Cu BitPay Send putem să ne plătim afiliații în decurs de câteva minute, nu zile.”

CEO-ul BitPay, Stephen Pair a spus că ușurința realizării tranzacțiilor globale cu crypto este un mare punct de atracție pentru companii:

„Metodele internaționale tradiționale de plată sunt anevoioase, costisitoare și lente. Cu BitPay Send, companiile pot efectua plăți în masă, fără să trebuiască să cumpere, să dețină, sau să gestioneze criptomonede, iar beneficiarii lor își primesc plățile mai repede, pentru un cost mai scăzut.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.