Știri blockchain & crypto - Blockchain utilizat în sistemul de sănătate în ciuda provocărilor - Vale finalizează tranzacție cu minereu de fier prin blockchain - A fost lansată o aplicație blockchain pentru turismul în timpul pandemiei – 07-11-2020

Industria medicală din SUA a arătat un interes deosebit pentru tehnologia blockchain, mai ales în urma atacurilor cibernetice recente, asupra centrelor de cercetare medicală, ce lucrează la vaccinurile împotriva COVID-19.

Știri blockchain & crypto - Blockchain utilizat în sistemul de sănătate în ciuda provocărilor - Vale finalizează tranzacție cu minereu de fier prin blockchain - A fost lansată o aplicație blockchain pentru turismul  în timpul pandemiei – 07-11-2020

Blockchain utilizat în sistemul de sănătate în ciuda provocărilor

Industria medicală din SUA a arătat un interes deosebit pentru tehnologia blockchain, mai ales în urma atacurilor cibernetice recente, asupra centrelor de cercetare medicală, ce lucrează la vaccinurile împotriva COVID-19.

Conform ziarului DevPro, oficialii din sistemul medical consideră că adoptarea tehnologiei blockchain poate furniza securitate datelor. Utilizatorii pot accesa informații doar prin utilizarea unei chei de acces foarte complexe, reducând la zero posibilitatea unui atac ransomware, sau a altora similare.

Jucătorii din industria medicală sunt de părere că blockchain poate oferi o măsură de protecție a datelor, împotriva atacurilor hackerilor. Blockchain va oferi de asemenea multe alte avantaje, precum acces complet și sigur la fișele medicale ale pacienților. Dar, deși blockchain poate ajuta industria, există încă, numeroase provocări ce stau în calea adoptării sale.

Prima dintre aceste provocări este aceea că toate entitățile implicate în îngrijirea pacientului și în cercetarea medicală trebuie să adopte acest nou model de colaborare în schimbul de informații cu noi standarde și  să adopte platformele și sistemele distributed, necesare pentru susținerea acestei noi tehnologii blockchain.

A doua provocare constă în dificultatea de a procesa cantități mari de date, într-o singură tranzacție, precum o imagine RMN, un CT, sau chiar o secvențiere de genom.

O a treia provocare este aceea că blockchain nu înlătură înregistrările șterse sau modificate; în schimb, sunt adăugate noi blocuri în lanț, care reprezintă aceste ștergeri și modificări. Acest proces duce la o nevoie și mai mare de spațiu de stocare, ce pune probleme atât financiare, cât și tehnice. (Sursa EN)


Vale finalizează tranzacție cu minereu de fier prin blockchain

Compania minieră Vale si partenerii săi au finalizat prima vânzare de minereu de fier, prin intermediul blockchain.

Conform unei declarații de pe site-ul companiei, Vale a vândut 176 000 de tone de minereu de fier către Nanjing Iron & Steel, trimițând materialul din Malaezia, în China.

Vale și partenerii săi au utilizat platforma blockchain Contour pentru a emite o scrisoare de credit. Documentele de transport și o chitanță electronică de conosament – o listă cu toate bunurile transportate – au fost gestionate prin soluția CargoDocs, a essDOC.

Compania a declarat că a asigurat securitatea de-a lungul întregului proces de tranzacționare, cu vizibilitate în timp real a documentației părților interesate, disponibilă cu tehnologia blockchain. Vale a mai subliniat faptul ca utilizarea blockchain a redus drastic numărul de e-mail-uri și documentații pe care părțile trebuiau să le schimbe între ele.

„Este o evoluție importantă către digitalizarea vânzărilor și a procesului comerțului, aducând inovare în locul tradiționalelor tranzacții efectuate pe hârtie și oferind servicii mai bune clienților, precum și previzibilitate în lanțul valoric al oțelului.” (Sursa EN)

A fost lansată o aplicație blockchain pentru a ușura turismul  în timpul pandemiei

Aplicația, numită ICC AOKpass permite utilizatorilor să-și verifice statusul COVID-19, instantaneu.

Dorjee Sun, CEO-ul companiei blockchain Perlin, a declarat pentru revista CIR, că ICC AOKpass „utilizează un standard global comun, care poate fi lansat și utilizat oriunde în lume. Se poate adapta regulilor oricărei țări și permite utilizatorilor să își verifice starea de conformitate COVID-19, oricând, oriunde.”

ICC AOKpass a fost testată de mai multe companii, inclusiv compania Energy Drilling din Singapore și de International SOS. Companiile au selectat câțiva membri, cărora le-au efectuat teste PCR pentru COVID-19, înainte de a merge la o platformă de foraj și au salvat rezultatele acestora în aplicație. Acestea au fost mai apoi trimise clientului și au ajutat la facilitarea accesului echipei, în aeroportul din Tailanda.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.