Știri blockchain & crypto - Cardano se va deschide către dezvoltatorii Ethereum Solidity, cu o nouă inițiativă - FBI va reforma practicile monedelor virtuale, urmând recomandările Departamentului de Justiție – 29-01-2021

Solidity, un important limbaj de programare pentru scrierea de smart contracts va deveni în curând compatibil cu rețeaua blockchain ...

Știri blockchain & crypto - Cardano se va deschide către dezvoltatorii Ethereum Solidity, cu o nouă inițiativă - FBI va reforma practicile monedelor virtuale, urmând recomandările Departamentului de Justiție – 29-01-2021

Cardano se va deschide către dezvoltatorii Ethereum Solidity, cu o nouă inițiativă

Solidity, un important limbaj de programare pentru scrierea de smart contracts va deveni în curând compatibil cu rețeaua blockchain, Cardano.

Conform unui anunț de pe site-ul dezvoltatorilor Cardano, aceștia deschid Cardano pentru comunitatea Solidity și cea a Ethereum, prin intermediul unei platforme interoperabile, care utilizează codul nativ al Ethereum.

Ca parte a acestui efort, programatorii Cardano intenționează să restarteze și să accelereze programul de dezvoltare de rețele, K Ethereum Virtual Machine, sau KEVM. EVM este concepută că să funcționeze în așa-zisul „cadru K”– un sistem ce specifică și creează limbaje și virtual machines.

K intenționează să permită programatorilor să definească, sau să implementeze semanticile formale, ale unui limbaj de programare, într-o manieră intuitivă și modulară. „K generează de asemenea, un executabil, care este rapid și destul de puternic pentru a rula programe și smart contracts adevărate.” Sistemul este conceput pentru a ajuta la crearea de coduri sigure și fiabile, din start.

Odată implementat, cadrul K țintește să creeze o punte între rețeaua blockchain Cardano și Solidity, permițând programatorilor să lucreze în ambele ecosisteme.

Conform unei postări pe blog, a startup-ului fondat de către Charles Hoskinson, IOHK, KEVM devnet este conceput pentru a oferi compatibilitate totală cu Ethereum.

Pe lângă KEVM, programatorii Cardano intenționează să lanseze și alte devnets, precum Glow și IELE. Dezvoltat de către MuKn, un partener din cadrul ecosistemului Cardano, Glow va fi următorul devnet lansat. IELE a fost creat de către partenerul Cardano, Runtime Verification și intenționează să furnizeze un sistem mai sigur decât EVM. (Sursa EN)

FBI va reforma practicile monedelor virtuale, urmând recomandările Departamentului de Justiție

Un audit recent lansat, al Departamentului de Justiție (DoJ) al SUA, asupra practicilor FBI cu privire la investigațiile darknet, a concluzionat că agenția este derutată, iar o „strategie cuprinzătoare de susținere a criptomonedelor” s-ar putea număra printre soluții.

Conform unei versiuni neclasificate a auditului lansat, eforturile prezente ale FBI-ului, de a investiga darknet-ul sunt, în mod ironic, îngreunate de către un set de practici, politici și programe de antrenament „descentralizate”.

În mod notabil, auditul a concluzionat că există două echipe separate pentru monede virtuale, care contribuie la investigațiile asupra darkweb, și amândouă sunt finanțate de către Fondul de Confiscare a Activelor, al Departamentului de Justiție. În plus, „creșterea costurilor și finanțarea statică din partea Fondului de Confiscare a Activelor, a dus la neînțelegeri între acestea două echipe, asupra prioritizării resurselor”, iar mulți au fost de părere că munca celor două echipe a fost de multe ori suprapusă.

Fondul de Confiscare a Activelor primește o parte din fondurile sale prin reținerea și vânzarea de proprietăți și active, inclusiv criptomonede, legate de investigații penale.

DoJ a făcut cinci recomandări pentru îmbunătățirea politicilor și a investigațiilor asupra darknet, iar mare parte din acestea se axează pe centralizarea procedurilor, pentru a reduce „suprapunerea responsabilităților investigative.”

Aceasta include o recomandare de a „dezvolta programe de obținere a feedback-ului din partea celorlalte divizii ale FBI și de a finaliza strategia de suport a criptomonedelor.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.